Blog medical

Zboruri lungi fără regrete – cum să evitați tromboza în zborurile pe distanțe lungi

În fluxul nostru sanguin, sângele este transportat înapoi la inimă prin vene. Acesta este susținut de pomparea musculară, care este stimulată în timpul mișcării. Însă, dacă stăm ore în șir într-un avion fără să ne mișcăm, efectul pompării musculare este sever limitat și fluxul de sânge către inimă este încetinit, ceea ce crește riscul de tromboză.

Citeste mai departe …

Transplantul de cornee în Spitalul Privat Döbling

Corneea este partea frontală, cristalină a ochiului, care lasă lumina să intre în ochi și, prin urmare, este crucială pentru o vedere bună. Corneea sănătoasă are o grosime de aproximativ jumătate de milimetru.

Când este necesar un transplant de cornee, cum decurge acesta și ce metode chirurgicale moderne există?

Citeste mai departe …

Diabetul gestațional: Pericol pentru mamă și copil

Diabetul zaharat din timpul sarcinii (diabetul gestațional), una dintre cele mai frecvente complicații, este de obicei asimptomatic. Acesta se evidențiază printr-un nivel crescut glicemie în sânge care este descoperit pentru prima dată în timpul sarcinii.

Citeste mai departe …

Nașterea fără dureri în Spitalul Privat Döbling

Ce opțiuni sunt disponibile pentru o naștere fără dureri și ce metodă este cea mai eficientă? Medicul specialist în anestezie Prim. Dr. Ulrich Oberndorfer, MBA, activ în Maternitatea Spitalului Privat Döbling prezintă opțiunile disponibile și recomandările aferente.

Citeste mai departe …

Terapia durerii țintită sub ghidaj CT în Ambulatoriul Döbling

Avantajul acestor tratamente minim invazive pentru durere este că pot fi efectuate fără anestezie generală, medicația adecvată poate fi aplicată cu precizie milimetrică acolo unde apare durerea și costurile sunt mult mai mici în comparație cu „procedurile majore” din sala de operație.

Citeste mai departe …

Terapia cu Lutetium Lu-177 PSMA- pentru cancerul de prostată metastatic

Inovativa terapia Lu177-PSMA este o terapie țintită cu radionuclizi pentru cancerul de prostată metastatic avansat, care îmbunătățește calitatea vieții pacienților, totodată prelungind durata vieții.

Citeste mai departe …

Medicina personalizată - proceduri și avantaje

Medicina personalizata oferă mai multe informații individuale, despre riscuri potențiale si prognosticul pentru diferite boli. Tratamentele medicale sunt adaptate pacientului în așa fel încât datele biologice individuale ale acestuia să fie colectate și luate în considerare în toate etapele terapiei.

Citeste mai departe …

Inteligența artificială în colonoscopie – un progres enorm în depistarea cancerului de colon

Spitalul Privat Confraternität investește constant în tehnologii noi. Din iunie 2023, pentru colonoscopie, se utilizează o nouă tehnologie cu inteligență artificială. Acest sistem reprezintă un progres extrem de mare în diagnosticare, care poate fi oferit acum tuturor pacienților.

Citeste mai departe …

Bolile oftalmologice frecvente odată cu înaintarea în vârstă - simptome și tratament

Ochiul este cel mai important organ senzorial al nostru - furnizează 80% din informațiile despre mediul înconjurător. Putem distinge 150 de nuanțe diferite de culoare. Odată cu vârsta, elasticitatea cristalinului scade, scade acumularea, adică capacitatea cristalinului de a se adapta de la o distanță îndepărtată la o distanță apropiată și invers. Care sunt cele mai frecvente boli oftalomologice care apar odată cu înaintarea în vârstă și ce tratamente sunt disponibile?

Citeste mai departe …

Fertilitatea masculină este în scădere – un declin semnificativ al spermatozoizilor

Un studiu internațional de amploare a arătat un declin de peste 50% a numărului de spermatozoizi. Care sunt factorii importanți și cum putem combate acest declin aflăm în interviul cu medicul specialist Dr. Nicole Petrovits - directoarea Centrului de Fertilitate Goldenes Kreuz.

Citeste mai departe …

Tratamentul inovator al osteocondritei disecante - degradarea țesutului osos sub cartilajul articular

Osteocondrita disecantă provoacă necroză osoasă sub cartilaj, adică osul aferent moare. În evoluția ulterioară a acestei boli, țesutul cartilaginos de deasupra este, de asemenea, distrus, deoarece cartilajul nu mai este hrănit de către osul subiacent.

Citeste mai departe …

Tratamentul minim invaziv al pietrelor la rinichi prin ureteroscopia flexibilă

În Spitalul Privat Döbling, un ureteroscop flexibil este utilizat pentru diagnosticarea și tratamentul minim invaziv al bolilor tractului urinar și ale rinichilor. Acesta îi permite specialistului să pătrundă foarte precis în locurile unde sunt prezente pietre sau alte patologii. Fiind o procedură minim invazivă, recuperarea este foarte rapidă.

Citeste mai departe …

Centrul de Fertilitate din Spitalul Privat Goldenes Kreuz

Echipa de la Centrul de Fertilitate din Spitalul Privat Goldenes Kreuz vă va însoți cu empatie pe drumul către copilul dorit. Specialiștii noștri experimentați vă tratează individual și elaborează împreună cu dumneavoastră cea mai bună terapie pentru cazu dvs. concret.

Citeste mai departe …

Tumorile maligne din sfera ginecologică - tratament și diagnosticare

Prim. Univ.-Prof. Dr. Fritz Nagele, directorul medical al Spitalului Privat Goldenes Kreuz prezintă informații detaliate cu privire la tratamentul și diagnosticarea cancerelor din sfera ginecologică, precum cancerul endometrial, cancerul de col uterin, cancerul ovarian și formele rare de cancer vulvar și vaginal.

Citeste mai departe …

Afecțiunile benigne ale sânilor - diagnosticare și tratament

Modificările sânilor apar foarte frecvent la femei și sunt în cea mai mare parte benigne, în 3-6 % este prezent un carcinom mamar. Modificările benigne ale sânului sunt mai frecvente la femeile aflate în faza fertilă a vieții - în special între 30 și 50 de ani, în timp ce incidența carcinomului mamar este cea mai mare în perioada postmenopauză.

Citeste mai departe …
Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort