Diagnosticare

Decisiva este nu numai diagnosticarea exacta a tumorii, ci si clasificarea exacta a acesteia, intrucat celulele canceroase pot sa prezinte caracteristici diferite. Tocmai din acest motiv pacientii raspund diferit la terapiile impotriva cancerului.  

In special datorita metodelor moleculare moderne folosite astazi in patologie, asa-numitul „tumor profiling” (profilarea moleculara a tumorii) devine din ce in ce mai exact. Prin determinarea proprietatilor moleculare ale tumorii („biomarkeri”), se pot obtine informatii precise despre proprietatile celulelor canceroase. Aceste informatii constituie baza terapiei personalizate.

Biomarkerii de prognostic ofera indicatii privind evolutia asteptata a bolii, cum ar fi probabilitatea unei recidive. Biomarkerii predictivi ofera informatii despre eficacitatea asteptata a unui medicament.

La PCCV colaboreaza strans specialisti din diverse discipline medicale pentru a elabora terapia adecvata pe baza unui diagnostic exact si pentru a creste sansele unui tratament de succes. In acest scop au la dispozitie toate metodele moderne de imagistica, proceduri endoscopice si laboratoare speciale de patologie.

Mai multe informatii gasiti in urmatoarele articole.

Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort