Terapie medicamentoasa moderna

PremiQaMed Cancer Center Vienna are un acces foarte bun la cele mai noi si moderne medicamente. O dezvoltare principala din ultimii ani este faptul ca au fost puse la dispozitie multe medicamente noi, specifice pentru tratamentul cancerului, care imbunatatesc considerabil rezultatele tratamentului.

Chimioterapia

Chimioterapia va continua sa joace un rol esential in tratamentul afectiunilor canceroase pentru o lunga perioada de timp. Chimioterapia poate fi adesea combinata cu terapia tintita (targeted therapy). Exclusiv chimioterapia netintita se utilizeaza in tot mai putine cazuri.

Nu trebuie sa va fie frica de chimioterapie:

Multor pacienti le este foarte frica de chimioterapie, deoarece aceasta este adesea asociata cu efecte secundare grave. In acest sens trebuie spus ca in zilele noastre sunt disponibile terapii concomitente, care se administreaza in paralel cu chimioterapia, pentru a evita sau reduce pe cat posibil efectele secundare. In general, tratamentul cancerului este mult mai uman, mult mai individualizat si mult mai tolerabil decat era cu cativa ani in urma.
Terapia tintita

In centrul cercetarii oncologice moderne se afla terapiile tintite („Targeted therapies“)

In functie de prezenta anumitor caracteristici in celulele canceroase, se cauta un medicament care tinteste tocmai aceste puncte de atac („targets“) pentru a opri cresterea tumorii. Avantajul este ca terapia tinteste cu exactitate celulele canceroase – nu si tesutul sanatos. Tocmai din acest motiv aceste terapii sunt cel mai adesea asociate cu efecte secundare minore.

Terapia cu anticorpi

Anticorpii sunt utilizati in terapia impotriva cancerului cu din ce in ce mai mult succes.

Acesti asa-numiti „anticorpi monoclonali“ fabricati in laborator, pot recunoaste structuri specifice pe suprafata celulelor canceroase si se pot lega de acestea, impiedicand astfel cresterea si raspandirea celulelor canceroase.

Terapii medicamentoase bazate pe biologia moleculara

Conceptul de terapie oncologica moleculara se bazeaza pe tratamentul individual al tumorii in functie de compozitia sa genetica. La stabilirea diagnosticului se efectueaza examinari moleculare complexe ale tesutului tumoral, pentru a identifica mutatii genetice specifice. Acestea constituie baza abordarilor terapeutice tintite. Cu ajutorul unui numar mare de substante este posibila influentarea directa a unor procese la nivelul celulei.

Astfel pot beneficia tot mai multi pacienti de terapia oncologica individualizata. („medicina personalizata“).

O noua terapie de medicina nucleara - terapia cu Lutetium-177 PSMA pentru tratamentul cancerului metastatic de prostata

Terapia PSMA este utilizata in prezent in stadiile avansate ale cancerului de prostata, in care chimioterapia sau terapia hormonala nu au reusit sa opreasca evolutia bolii. Cu ajutorul unui produs radiofarmaceutic (=medicament radioactiv) care se ataseaza la antigenul PSMA de pe celula canceroasa, carcinoamele metastatice de prostata pot fi tratate foarte tintit. Astfel, cresterea tumorilor poate fi incetinita sau redusa semnificativ. Prin ameliorarea durerii se poate ajunge la o imbunatatire evidenta a calitatii vietii si la prelungirea acesteia.

Prof. Dr. Marcus Hacker si Prof. Dr. Werner Langsteger sunt specialisti cu experienta recunoscuta si aplica de 9 ani aceasta metoda in Spitalul Universitar (AKH) din Viena. Ei pot oferi acum aceasta terapie fara intervale mari de asteptare, in regim ambulatoriu, la Spitalul Privat Döbling.

Mai multe informatii gasiti in urmatoarele articole.


Da, doresc sa imi fie afisat continut de la YouTube.
Modificare setari
Permiteti incarcarea YouTube o singura data

Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort