Informatii pentru parteneri

Ingrijire centrata pe pacient

In epoca globalizarii domeniul medicinei se dezvolta razant, astfel incat cooperarea internationala intre medici a devenit un factor foarte comun, cu o influenta benefica atat pentru medici cat si, mai ales, pentru pacienti. Cooperarea internationala reuneste eforturile si expertiza diversilor medici specialisti, astfel incat, intr-un interval de timp foarte scurt, sa poata fi dezvoltat un program individual pentru diagnosticare si terapie. In ultimii ani accentul este pus, in mod deosebit, pe dezvoltarea medicinei personalizate. Principiile medicinei personalizate se aplica in toate etapele de ingrijire medicala – de la investigatii medicale preventive, la diagnosticarea tintita si pana la procesul de reabilitare medicala.

Cooperarea internationala intre medici usureaza intr-o masura considerabila viata pacientului. Dupa efectuarea unui tratament in strainatate, in momentul in care pacientul se intoarce in tara lui de resedinta, mai are, de regula, nevoie de clarificari, investigatii medicale la un interval regulat sau de reabilitarea fizica. Pe scurt, pacientul are nevoie de o persoana de contact in tara lui de resedinta care sa preia continuitatea ingrijirii medicale, incepute intr-o alta tara. Totodata, inainte de a opta pentru o ingrijire medicala in strainatate, pacientul are nevoie de o indrumare medicala din tara lui de resedinta, cu scopul determinarii investigatiilor sau terapiilor necesare de efectuat. In aceste cazuri, parteneriatele internationale sunt foarte importante pentru a ghida si consilia pacientii. Importanta acestor aspecte se evidentiaza, mai ales, in cazurile oncologice. Deseori pacientii opteaza pentru efectuarea unui prim ciclu de chimioterapie in strainatate si continuarea celorlalte cicluri ulterioare in tara de resedinta. In acest caz pacientul trebuie sa fie asigurat de continuitatea tratamentului primit in strainatate, la acelasi nivel calitativ si pe baza ingrijirii medicale personalizate. Astfel, pacientul are nevoie de indrumare medicala in orasul sau, iar acest lucru este posibil numai printr-o cooperare internationala intre medici si spitale.

In ultimii ani pachetul de servicii “a doua opinie medicala” in domeniul oncologic, a devenit foarte popular. Dintr-un punct de vedere etic acest serviciu nu este perceput ca o neincredere a pacientului vizavi de expertul medical, ci ca un parteneriat intre experti, un asa-numit “brainstorming”, care este o necesitate in cazurile medicale dificile si complexe.

Experienta ne demonstreaza ca o cooperare internationala aduce beneficii reciproce, in primul rand pentru pacienti, dar si pentru specialistii din domeniul medicinei. Componenta educationala a unui astfel de parteneriat joaca un rol foarte important – vizite reciproce si schimb de experiente, seminarii comune etc. Pacientul are intotdeauna optiunea de a alege! Scopul nostru este o colaborare pentru a extinde oportunitatile si gama de servicii medicale oferite pacientilor.

Sub motto-ul “Totul sub acelasi acoperis”, spitalele private PremiQaMed din Viena va ofera o gama larga de servicii medicale; de la investigatii de diagnosticare in ambulatorii echipate dupa ultimul nivel tehnologic, la interventii chirurgicale complexe in regim de spitalizare, ingirjire postoperatorie si reabilitarea fizica.

Vom fi incantati sa va oferim informatii detaliate cu privire la termenii si conditiile de colaborare!

Pentru mai multe informatii, va rugam sa va adresati catre:

Mag. Sonja Fürnsinn
Director de Relatii Internationale
Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort