Coronavirus: masurile noastre de protectie

Coronavirus (SARS-CoV-2)

Masuri pentru protectia pacientilor si angajatilor nostri

Crearea unor conditii de maxima siguranta pentru pacientii si angajatii nostri este un aspect foarte important pentru noi. Pentru a continua sa oferim pacientilor nostri, si in situatia actuala, aceleasi servicii de inalta calitate, am luat urmatoarele masuri:

Calatoria spre Austria pentru servicii medicale in spitalele private PremiQaMed

Pacientii din tarile Uniunii Europene pot calatori spre Austria pentru investigatii si tratamente medicale in spitalele private PremiQaMed din Viena, pe baza urmatoarelor documente:

 • O scrisoare oficiala din partea spitalului aferent, care atesta calatoria spre Viena in scopuri medicale
 • Un certificat de sanatate si un test PCR din exudat nazofaringian, pentru SARS-CoV-2, cu rezultat negativ, traduse in limba engleza sau germana.

Testul PCR nu are voie sa fie mai vechi de 3 zile la intrarea pe teritoriul Austriei si la initierea investigatiilor/tratamentului medical in spitalele noastre private. In cazul in care testul PCR, cu rezultat negativ, depaseste cele 3 zile in momentul vizitei medicale in spital, atunci se efectueaza, in spitalul nostru, un test PCR nou.

Teste PCR pentru SARS-CoV-2, in scopul calatoriei spre Austria, se efectuează la cerere, contra cost si pe baza unei programari.

Puncte de control

Accesul in spitalele noastre este posibil, fara exceptie, numai prin puncte de control marcate corespunzator. Dezinfectarea mainilor este monitorizata de personal instruit. Toate persoanele care doresc sa intre in spital si nu sunt afectate de restrictiile de acces, sunt evaluate cu ajutorul unui chestionar.

Mastile sanitare FFP-2 fara valva de aerisire sunt obligatorii

Atat pacientii cat si vizitatorii trebuie sa poarte propria masca de protectie nas si gura de tipul FFP-2 fara valva de aerisire, in toate zonele spitalului.

Restrictii de calatorie datorate Covid-19

In prezent, persoanele din tarile invecinate pot calatori in Austria numai daca detin un certificat medical (in limba germana sau engleza) care atesta starea lor de sanatate, precum si un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2, cu rezultat negativ. Certificatul medical si testul aferent nu trebuie sa fie mai vechi de 3 zile, la intrarea in tara.

Testare pentru Coronavirus inainte de spitalizare

Pacientii care urmeaza sa fie internati, vor fi testati in spitalele noastre cu doua zile inainte de internare, prin recoltarea de secretie nazo-faringiana (pentru testul PCR). Daca testul este negativ, spitalizarea poate avea loc conform planificarii.
Daca testul PCR cu rezultat negativ, adus din strainatate, nu este mai vechi de 3 zile, internarea in spital poate avea loc si pe baza acestui test.

Telemedicina

Consultatiile medicale sunt oferite in spitalele noastre private prin intermediul conferintelor video - daca este necesar si cu servicii de traducere. Oferim, de asemenea, servicii de o a doua opinie medicala pentru diverse domenii de specialitate, precum si o a doua opinie medicala pentru cazuri oncologice. (Contact: international@premiqamed.at).

Reguli de acces pentru vizitatori

Momentan accesul vizitatorilor, in spitalul nostru, este interzis - pe baza ordonantei ministerului santatii - cu urmatoarele exceptii:

 • Copiii, adolescentii si adultii pot fi vizitati de 1 persoana pe zi, pentru max. 1 ora.

 • Femeile gravide pot fi insotite de max. 1 persoana la investigatiile in regim ambulant (cu exceptia controalelor CTG) si la nastere. Dupa nastere, tatal copilului - sau persoana insotitoare - poate fi internat/internata, pe baza unui test PCR negativ. In cazul in care el/ea paraseste spitalul, se aplica restrictiile generale de vizita. Lauzele si nou-nascutii pot fi vizitati de cate 1 persoana pe zi, pentru max. 1 ora.

 • Persoanele aflate intr-o stare critica, pot fi vizitate de rudele lor, dupa ce primesc acordul spitalului

Vizita poate avea loc numai intr-o camera single sau in zonele destinate vizitatorilor.

Vizitatorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

 • Sa prezinte, la punctele de control, un test de coronavirus negativ (prelevarea probelor nu are voie sa despaseasca 48 de ore in cazul unui test Antigen sau 72 de ore in cazul unui test PCR).
 • Vizitatorii trebuie sa mentioneze, la punctele de control, numele propriu si numele pacientului pentru care are loc vizita.
 • Vizitatorii trebuie sa respecte cu strictete masurile de siguranta implementate (masca de protectie FFP2 fara valva de aerisire, dezinfectarea mainilor, regula pentru pastrarea distantei).

Persoanele insotitoare

O persoana insotitoare se poate interna impreuna cu

 • Copiii si adolescentii cu varsta de pana la 18 ani
 • Pacientii care au nevoie de sprijin
 • Femeile gravide

Persoanele insotitoare sunt testate pentru Coronavirus, inainte de internare, la fel ca si pacientii, cu un test PCR. Internarea poate avea loc numai daca rezultatul testului PCR este negativ.

Controlul personalului

Angajatii nostri sunt obligati sa respecte interdictiile si avertismentele de calatorie și sa-si informeze imediat supervizorii, daca cineva dintre contactele personale este suspectat ca fiind bolnav, este pus în carantina sau nu se simte bine, astfel incat spitalul respectiv sa poată lua masurile corespunzatoare. Angajatilor care au vizitat recent o tara sau o zona de risc, li se interzice intrarea în spital, in conformitate cu instructiunile actuale.

Pentru a va oferi un mediu de maxima siguranta, angajatii spitalului care au contact direct cu pacientii sunt, de asemenea, testati in mod regulat pentru COVID-19, în conformitate cu ultima ordonanta privind protectia importiva coronavirusului.

Webinarii

Serile informative ale departamentelor de obstetrica vor fi oferite sub forma de webinarii. Informatii despre nastere sunt disponibile de asemenea telefonic. 

Centrele de Fertilitate ofera consultatii telefonice sau video (contra cost).

Hotlines și linkuri

1450 - Linia telefonică de sănătate (numai pentru simptome precum febră, tuse, dureri în gât, dificultăți de respirație)

0800 555 621 - Coronavirus Infoline furnizat de AGES (Agenția Austriacă pentru Sănătate și Siguranță Alimentară) - pentru orice întrebări generale privind virusul Corona

Ministerul Sănătății: Coronavirus (germană)

AGES: Coronavirus (germană)

Institutul Robert Koch (RKI): întrebări frecvente despre Coronavirus (engleză)

ORF.at: Infopoint Coronavirus (engleză)

Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort