Coronavirus: masurile noastre de protectie

Coronavirus (SARS-CoV-2)

Masuri pentru protectia pacientilor si angajatilor nostri

Crearea unor conditii de maxima siguranta pentru pacientii si angajatii nostri este un aspect foarte important pentru noi. Pentru a continua sa oferim pacientilor nostri, si in situatia actuala, aceleasi servicii de inalta calitate, am luat urmatoarele masuri:

Calatoria spre Austria pentru servicii medicale in spitalele private PremiQaMed

Pacientii din tarile Uniunii Europene pot calatori spre Austria pentru investigatii si tratamente medicale in spitalele private PremiQaMed din Viena, pe baza urmatoarelor documente:

 • Un test PCR din exudat nazofaringian, pentru SARS-CoV-2, cu rezultat negativ, tradus in limba engleza sau germana.

Testul PCR nu are voie sa fie mai vechi de 48 de ore de la prelevarea probelor, la intrarea pe teritoriul Austriei si la initierea investigatiilor/tratamentului medical in spitalele noastre private. In cazul in care testul PCR, cu rezultat negativ, depaseste cele 48 de ore in momentul vizitei medicale in spital, atunci se efectueaza, in spitalul nostru, un test PCR nou.

Teste PCR pentru SARS-CoV-2, in scopul calatoriei spre Austria, se efectuează la cerere, contra cost si pe baza unei programari.

Puncte de control

Accesul in spitalele noastre este posibil, fara exceptie, numai prin puncte de control marcate corespunzator. Dezinfectarea mainilor este monitorizata de personal instruit. Toate persoanele care doresc sa intre in spital si nu sunt afectate de restrictiile de acces, sunt evaluate cu ajutorul unui chestionar.

Mastile sanitare FFP-2 fara valva de aerisire sunt obligatorii

Atat pacientii cat si vizitatorii trebuie sa poarte propria masca de protectie nas si gura de tipul FFP-2 fara valva de aerisire, in toate zonele spitalului.

Restrictii de calatorie datorate Covid-19

In prezent, persoanele din tarile invecinate pot calatori in Austria pe baza un test PCR pentru SARS-CoV-2, cu rezultat negativ. La intrarea pe teritoriul Austriei, testul PCR negativ nu trebuie sa fie mai vechi de 48 de ore, de la prelevarea probelor.

Testare pentru Coronavirus inainte de spitalizare

Pentru internare este necesară prezentarea unui test PCR Covid negativ, indiferent de statusul de vaccinare. Documentele oficiale aferente trebuie prezentate la internare. Dacă testul este negativ, internarea în spital poate avea loc conform planificării. Dacă testul este pozitiv, adică virusul este detectat, veți fi contactat și următorii pași vor fi discutați cu dvs.

În cazul în care testul PCR se efectuează în afara spitalului, certificatul validat oficial trebuie prezentat la internare. În momentul internării, testul PCR nu are voie să depășească cel mult 48 de ore, de la prelevarea probelor.

Telemedicina

Consultatiile medicale sunt oferite in spitalele noastre private prin intermediul conferintelor video - daca este necesar si cu servicii de traducere. Oferim, de asemenea, servicii de o a doua opinie medicala la distanta pentru diverse domenii de specialitate, precum si o a doua opinie medicala la distanta pentru cazuri oncologice. (Contact: international@premiqamed.at).

Reguli de acces pentru vizitatori

Momentan accesul vizitatorilor este permis in urmatoarele conditii:

 • Pacientii adulti pot fi vizitati de 1 persoana pe zi pentru max. 1 ora
 • Copiii si adolescentii pot fi vizitati de 2 persoane pe zi, pentru max. 1 ora.
 • Femeile gravide pot fi insotite de max. 1 persoana la investigatiile in regim ambulant (cu exceptia controalelor CTG) si la nastere. Dupa nastere, tatal copilului - sau persoana insotitoare - poate fi internat/internata, pe baza unui test PCR negativ, a unui certificat de vaccinare sau unui certificat medical care sa ateste recuperarea dupa infectarea cu virusul Corona. In cazul in care el/ea paraseste spitalul, se aplica restrictiile generale de vizita. Lauzele si nou-nascutii pot fi vizitati de cate 1 persoana pe zi, pentru max. 1 ora.

 • Persoanele aflate intr-o stare critica, pot fi vizitate de rudele lor, dupa ce primesc acordul spitalului respectiv

Vizita poate avea loc numai intr-o camera single sau in zonele destinate vizitatorilor.

Vizitatorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

 • Sa prezinte, la punctele de control un test PCR Covid negativ, un certificat de vaccinare sau un certificat medical care sa ateste recuperarea dupa infectarea cu virusul Corona.
 • Vizitatorii trebuie sa mentioneze, la punctele de control, numele propriu si numele pacientului pentru care are loc vizita.
 • Vizitatorii trebuie sa respecte cu strictete masurile de siguranta implementate (masca de protectie FFP2 fara valva de aerisire, dezinfectarea mainilor, regula pentru pastrarea distantei).

Persoanele insotitoare

O persoana insotitoare se poate interna impreuna cu

 • Copiii si adolescentii cu varsta de pana la 18 ani
 • Pacientii care au nevoie de sprijin
 • Femeile gravide

Persoanele insotitoare trebuie sa prezinte, inainte de internare, un test PCR Covid negativ, un certificat de vaccinare sau un certificat medical care sa ateste recuperarea dupa infectarea cu virusul Corona.

Persoanele insotitoare in cazul pacientilor ambulanti

Pacientii sunt rugati sa vina singuri la investigatiile in regim ambulant.

Daca este necesara insotirea unei femei insarcinate, a unui copil/adolescent sau a unei persoane care are nevoie de sprijin, persoana insotitoare este obligata sa:

 • sa prezinte la punctele de control un test PCR Covid negativ, sau un certificat de vaccinare sau un certificat medical care sa ateste recuperarea dupa infectarea cu virusul Corona.
 • sa respecte cu strictete masurile de protectie implementate (puratrea unei masti FFP2, igiena mainilor, regula distantei)

Controlul personalului

Angajatii nostri sunt obligati sa respecte interdictiile si avertismentele de calatorie și sa-si informeze imediat supervizorii, daca cineva dintre contactele personale este suspectat ca fiind bolnav, este pus în carantina sau nu se simte bine, astfel incat spitalul respectiv sa poată lua masurile corespunzatoare. Angajatilor care au vizitat recent o tara sau o zona de risc, li se interzice intrarea în spital, in conformitate cu instructiunile actuale.

Pentru a va oferi un mediu de maxima siguranta, angajatii spitalului care au contact direct cu pacientii sunt, de asemenea, testati in mod regulat pentru COVID-19.

Webinarii

Serile informative ale departamentelor de obstetrica vor fi oferite sub forma de webinarii. Informatii despre nastere sunt disponibile de asemenea telefonic. 

Centrele de Fertilitate ofera consultatii telefonice sau video (contra cost).

Hotlines și linkuri

1450 - Linia telefonică de sănătate (numai pentru simptome precum febră, tuse, dureri în gât, dificultăți de respirație)

0800 555 621 - Coronavirus Infoline furnizat de AGES (Agenția Austriacă pentru Sănătate și Siguranță Alimentară) - pentru orice întrebări generale privind virusul Corona

Ministerul Sănătății: Coronavirus (germană)

AGES: Coronavirus (germană)

Institutul Robert Koch (RKI): întrebări frecvente despre Coronavirus (engleză)

ORF.at: Infopoint Coronavirus (engleză)


Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort