Coronavirus: masurile noastre de protectie

Coronavirus (SARS-CoV-2)

Masuri pentru protectia pacientilor si angajatilor nostri

Crearea unor conditii de maxima siguranta pentru pacientii si angajatii nostri este un aspect foarte important pentru noi. Pentru a continua sa oferim pacientilor nostri, si in situatia actuala, aceleasi servicii de inalta calitate, am luat urmatoarele masuri:

Călătoria spre Austria pentru servicii medicale în spitalele private PremiQaMed

Pacienții din țările Uniunii Europene pot călători spre Austria pentru investigații și tratamente medicale în spitalele private PremiQaMed din Viena, pe baza următoarelor documente:

  • O scrisoare oficială din partea spitalului aferent, care atestă călătoria spre Viena în scopuri medicale
  • Un certificat de sănătate și un test PCR din exudat nazofaringian, pentru SARS-CoV-2, cu rezultat negativ, traduse în limba engleză sau germană.

Testul PCR nu are voie sa fie mai vechi de 4 zile la intrarea pe teritoriul Austriei și nu are voie sa fie mai vechi de 3 zile la inițierea investigațiilor/tratamentului medical în spitalul nostru privat. În cazul în care testul PCR, cu rezultat negativ, depășește cele 3 zile în momentul vizitei medicale în spital, atunci se efectuează, în spitalul nostru, un test PCR nou.

Teste PCR pentru SARS-CoV-2, în scopul călătoriei spre Austria, se efectuează la cerere, contra cost și pe baza unei programări, de către laboratorul Genetic Lab din București. Pentru programări vă rugăm să contactați http://www.geneticlab.ro / T: 021 440 1878

Puncte de control

Accesul in spitalele noastre este posibil, fara exceptie, numai prin puncte de control marcate corespunzator. Dezinfectarea mainilor este monitorizata de personal instruit. Toate persoanele care doresc sa intre in spital si nu sunt afectate de restrictiile de acces, sunt evaluate cu ajutorul unui chestionar.

Mastile sanitare sunt obligatorii

Atat pacientii cat si vizitatorii trebuie sa poarte propria masca de protectie nas si gura, in toate zonele spitalului.

Restrictii de calatorie datorate Covid-19

In prezent, persoanele din tarile invecinate pot calatori in Austria numai daca detin un certificat medical (in limba germana sau engleza) care atesta starea lor de sanatate, precum si un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2, cu rezultat negativ. Certificatul medical si testul aferent nu trebuie sa fie mai vechi de 4 zile, la intrarea in tara.

Testare pentru Coronavirus inainte de spitalizare

Pacientii care urmeaza sa fie internati, vor fi testati in spitalele noastre cu doua zile inainte de internare, prin recoltarea de secretie nazo-faringiana (pentru testul PCR). Daca testul este negativ, spitalizarea poate avea loc conform planificarii.
Daca testul PCR cu rezultat negativ, adus din strainatate, nu este mai vechi de 3 zile, internarea in spital poate avea loc si pe baza acestui test.

Telemedicina

Consultatiile medicale sunt oferite in spitalele noastre private prin intermediul conferintelor video - daca este necesar si cu servicii de traducere. Oferim, de asemenea, servicii de o a doua opinie medicala pentru diverse domenii de specialitate, precum si o a doua opinie medicala pentru cazuri oncologice. (Contact: international@premiqamed.at).

Reguli de acces pentru vizitatori

Momentan este permis accesul unui singur vizitator pentru un pacient internat, respectand urmatoarele conditii:

  • un vizitator pe zi
  • durata vizitei este de maxim 60 minute
  • vizita poate avea loc numai intr-o camera single sau in zonele destinate vizitatorilor

Copiilor sub 16 ani nu le este permis accesul ca si vizitatori.

Vizitatorii trebuie sa mentioneze, la punctele de control, numele propriu si numele pacientului pentru care are loc vizita.

Controlul personalului

Angajatii nostri sunt obligati sa respecte interdictiile si avertismentele de calatorie și sa-si informeze imediat supervizorii, daca cineva dintre contactele personale este suspectat ca fiind bolnav, este pus în carantina sau nu se simte bine, astfel incat spitalul respectiv sa poată lua masurile corespunzatoare. Angajatilor care au vizitat recent o tara sau o zona de risc, li se interzice intrarea în spital, in conformitate cu instructiunile actuale.

Webinarii

Serile informative ale departamentelor de obstetrica vor fi oferite sub forma de webinarii. Informatii despre nastere sunt disponibile de asemenea telefonic. 

Centrele de Fertilitate ofera consultatii telefonice sau video (contra cost).

Hotlines și linkuri

1450 - Linia telefonică de sănătate (numai pentru simptome precum febră, tuse, dureri în gât, dificultăți de respirație)

0800 555 621 - Coronavirus Infoline furnizat de AGES (Agenția Austriacă pentru Sănătate și Siguranță Alimentară) - pentru orice întrebări generale privind virusul Corona

Ministerul Sănătății: Coronavirus (germană)

AGES: Coronavirus (germană)

Institutul Robert Koch (RKI): întrebări frecvente despre Coronavirus (engleză)

ORF.at: Infopoint Coronavirus (engleză)

Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort