Coronavirus: masurile noastre de protectie

Stiri

Cum vă puteți influența pozitiv nivelul colesterolului • 28.01.2022

Colesterolul crescut este unul dintre cei mai importanți factori de risc pentru bolile cardiovasculare. Deoarece o dietă dezechilibrată sau greșită și lipsa exercițiilor fizice sunt cele mai comune cauze, o schimbare a stilului de viață poate contribui la o îmbunătățire.

Univ.-Prof. Dr Johannes Drach, medic specialist în medicină internă și director medical al Spitalului Privat Confraternität, dezvăluie cum vă puteți influența pozitiv nivelul colesterolului și când trebuie să se intervină medicamentos.

Medicina personalizată - Interviu cu medicul specialist Prim. Univ.-Prof. Dr. Christian Kainz • 06.12.2021

Medicina personalizata înseamnă prescrierea terapiei potrivite, pacientului potrivit, în doza potrivită și la momentul potrivit. Aceasta este o condiție esențială pentru un tratament eficient, cu cât mai puține efecte secundare.

Anestezia modernă: mult mai mult decât o simplă narcoză • 30.11.2021

Specialiștii în anestezie, așa-numiții anesteziști, își însoțesc pacienții pe parcursul întregului proces de anestezie/narcoză si sunt alături de ei înainte, în timpul și după intervenția medicală.

În ziua de astăzi anesteziștii pot recurge la proceduri mai sigure, mai blânde şi mai tolerabile, care pot fi controlate mai precis şi care permit o aplicare personalizată. În următorul articol este descris tot procesul de anestezie, din Spitalul Privat Goldenes Kreuz.

Totul despre operații: ce se întâmplă înainte, în timpul și după o intervenție chirurgicală • 25.11.2021

Operațiile - cu excepția intervențiilor cosmetice - sunt o necesitate medicală pe care aproape toată lumea, mai devreme sau mai târziu, o experimentează literalmente direct pe propria piele. Cu atât mai important este ca pacienții să simtă bine informați, consiliați și îngrijiți din punct de vedere medical și de a le reduce temerile și orice incertitudine printr-o clarificare și consiliere precisă.

În Spitalul Privat Confraternität pacienții sunt îngrijiți și consiliați, în intervențiile chirurgicale, conform unui proces foarte precis și bine definit. Astfel, vă prezentăm ce se întâmplă înainte, în timpul și după o intervenție chirurgicală, în spitalul nostru.

Un intestin sănătos – o viață sănătoasă: sfaturi preventive • 19.10.2021

Cancerul de colon este una dintre cele mai frecvente forme de cancer din Austria și se află pe locul 4 în România ca incidență și mortalitate. Detectarea precoce este esențială pentru vindecare, deoarece cancerul de colon se dezvoltă de obicei lent, prin etape preliminare benigne și pe o perioadă mai lungă de timp.

Colonoscopia este cea mai importantă investigație pentru depistarea precoce a cancerului de colon și acum poate fi efectuată complet nedureros, rapid și ușor.

Totodată vă oferim sfaturi de prevenție, pentru sănătatea intestinului nostru.

Riscurile colesterolului mărit • 08.10.2021

Concentrațiile crescute de LDL și trigliceride din sânge, reprezintă un risc ridicat de boli cardiovasculare.

Prim. Dr. Harald Leiss, directorul Departamentului de Medicină Internă din Spitalul Privat Goldenes Kreuz, oferă câteva sfaturi despre modul în care puteți influența pozitiv nivelul de colesterol și explică când este necesar un tratament medicamentos.

Testarea genetică - indicații și procedura • 22.06.2021

Dacă o persoană se îmbolnăvește sau rămâne sănătoasă depinde în mare măsură de stilul său de viață. Dar și genele joacă un rol cheie în acest sens. În cazul unei suspiciuni concrete, de exemplu, dacă anumite tipuri de cancer sau tulburări metabolice au apărut des în familie, atunci o analiză genetică poate fi foarte utilă.

În Spitalul Privat Döbling, testele genetice sunt oferite la cel mai înalt nivel medical. Procedând astfel, se efectuează în mod deliberat doar examinările care au sens pentru persoana în cauză, adică cazurile în care există într-adevăr un risc concret.

Tratamentul cancerului de colon în Spitalul Privat Confraternität • 11.05.2021

Datorită progreselor din ultimii ani în tratamentul personalizat al cancerului de colon și rect, chiar și pacienții cu metastaze în ficat sau plămâni pot fi vindecați. Prin tratamentele preoperative moderne, sfincterul anal poate fi conservat în 9 din 10 cazuri.

Cancerul de colon se dezvoltă de-a lungul mai multor ani, de la polipii de colon, inițial benigni. Colonoscopiile regulate ar putea preveni cancerul de colon în 90% din cazuri.

Cataterismul cardiac în Spitalul Privat Confraternität • 18.03.2021

Echipa Intervențională Confraternität efectuează pe an peste 1.100 de examinări și intervenții cardiovasculare prin cateterism cardiac, deținând astfel cel mai înalt nivel de expertiză într-un spital privat în Austria.

Spitalul Privat Confraternität în colaborare cu cardiologi de renume, oferă o gamă largă de servicii de diagnosticare și terapie pentru pacienții cu boli cardiace.

 

Hidronefroza – simptome, diagnosticare și tratament • 24.02.2021

Hidronefroza la copii reprezintă congestia renală datorată tulburării fluxului urinar. O diagnosticare corectă este esențială pentru administrarea tratamentului adecvat.

Medicul specialist în urologie pediatrică Univ. Lekt. Dr. Ursula Tonnhofer, activă în Spitalul Privat Döbling și în Spitalul Privat Goldenes Kreuz din Viena, ne explică, în următorul interviu, cum se diagnostichează această afecțiune și care sunt tratamentele disponibile.

Cum să îmbătrânim sănătos și să ne menținem în formă • 05.02.2021

Menținerea unui stil de viață sănătos și investigațiile medicale preventive sunt cu atât mai importante, cu cât înaintăm în vârstă - majoritatea afecțiunilor oncologice apar la pacienții cu vârsta peste 60 de ani.

Prim. Univ.-Prof. Dr. Christian Kainz - directorul medical al Spitalului Privat Döbling ne prezintă informații importante cu privire la menținerea sănătății la bătrânețe.

Ambulatoriul de Reflux Gastroesofagian Döbling • 07.12.2020

Refluxul gastroesofagian este cea mai frecventă boală a sistemului digestiv superior afectând până la 40% din populație. O diagnosticare exactă este esențială pentru inițierea unei terapii personalizate, iar un centru specializat poate garanta cele mai eficiente și noi standarde de diagnosticare și tratament.

Spitalul Privat Döbling deține un Ambulatoriu de Reflux Gastroesofagian și vă prezintă toate informațiile importante cu privire la diagnosticare și tratament.

Fractura încheieturii mâinii și a osului metacarpian • 04.11.2020

Fracturile osului metacarpian și a încheieturii mâinii se numără printre cele mai frecvente leziuni ale mâinilor. Tratate și diagnosticate necorespunzător acestea pot limita permanent mobilitatea mâinii și pot cauza dezvoltarea unei artroze timpurii.

Doamna doctor specialistă în chirurgia mâinii OÄ Dr. Andrea Schweitzer-Ehrenreich, activă în Spitalul Privat Döbling, ne prezintă informațiile esențiale cu privire la tratamentul chirurgical al fracturilor osului metacarpian și a încheieturii mâinii, inițial vindecate necorespunzător.

Implinirea dorintei de a avea un copil • 28.09.2020

Centrul de Fertilitate din Spitalul Privat Döbling din Viena s-a dovedit a fi unul dintre cele mai renumite centre medicale de specialitate, nu numai în Austria, ci și în toată Europa.
Specialiști din diverse domenii medicale, care sunt într-o strânsă legătură cu Universitatea Medicală din Viena și cu alte instituții științifice renumite, aplică în acest centru cele mai noi metode și tehnici disponibile.
 
Prof.  Dr. Stefan Jirecek, medic specialist în medicină reproductivă și directorul Centrului de Fertilitate Döbling ne prezintă cele mai importante informații cu privire la împlinirea dorinței de a avea un copil.

Megacolonul congenital - simptome, diagnosticare, tratament • 20.08.2020

Boala Hirschsprung, sau megacolonul congenital, este o malformație înnăscută care afectează intestinul gros la aproximativ 1 din 5000 de copii. Medicul specialist în chirurgie pediatrică Dr. Carlos Albert Reck-Burneo, activ în Spitalul Privat Döbling din Viena, ne prezintă în acest interviu informații cu privire la simptomele, diagnosticarea și tratamentului bolii congenitale Hirschsprung.

Dr. Carlos Albert Reck-Burneo are o experiență vastă în chirurgia gastroenterologică pediatrică, este specializat pe malformații congenitale și se bucură de un renume internațional în acest domeniu.

Diagnosticarea modernă a cancerului de prostată • 22.07.2020

Cancerul de prostată este cel mai frecvent cancer la bărbați, iar numărul de cazuri este în creștere, la nivel mondial. Cu toate acestea, mortalitatea cauzată de cancerul de prostată a scăzut în ultimele decenii. Detectarea precoce și diagnosticarea exactă sunt de o importanță crucială pentru un tratament de success.

În Spitalul Privat Döbling medicul specialist Priv.-Doz. Dr. Mesut Remzi aplică metoda inovatoare de biopsie țintită prin fuziune, pentru diagnosticarea exactă a cancerului de prostată, primul pas pentru implementarea unui tratament personalizat.

Chirurgia herniilor de dimensiuni mari • 14.07.2020

Operațiile standard nu pot vindeca complet herniile de dimensiuni mari, rata de recurență fiind foarte mare. Medicul specialist Dr. Teodor Kapitanov prezintă o tehnică chirurgicală inovativă pentru tratarea herniilor de dimensiuni mari, acentul fiind pus pe detensionarea mușchiului transvers abdominal.

Prin această nouă metodă este posibilă o refacere completă. Aceste intervenții chirugicale sunt efectuate în Spitalul Privat Döbling.

Boala Parkinson - cauze, simptome și tratament • 10.06.2020

Boala Parkinson este una dintre cele mai frecvente boli neurologice. O diagnosticare corectă, într-un stadiu incipient, este esențială pentru menținerea calității vieții. 
 
Prim. Dr. Dieter Volc, activ în Spitalul Privat Confraternität, este un medic de renume internațional, cu o vastă experiență în diagnosticarea și tratarea bolii Parkinson. Dr. Volc ne prezintă informații esențiale despre simptomele, diagnosticarea și tratamentul adecvat al bolii Parkinson.

Chifoplastia minim invaziva pentru fracturile vertebrale • 26.05.2020

Chifoplastia este o tehnică chirurgicală minim invazivă, pentru tratamentul eficient al vertebrelor poroase și fracturate, care permite o recuperare postoperatorie rapidă.
 
Medicul specialist cu o vastă experiență în domeniu Univ.-Prof. Dr. Josef Georg Grohs aplică de mulți ani cu succes această tehnică chirurgicală în Spitalul Privat Döbling.

Servicii medicale în vremuri de Covid-19 • 06.05.2020

În vremuri de Covid, pacienții români pot călători spre Austria pentru investigații și tratamente medicale în spitalele private PremiQamed din Viena, pe baza unei scrisori oficiale emise de spitalul aferent, care atestă călătoria în scopuri medicale, precum și pe baza unui test PCR pentru virusul Corona, cu rezultat negativ.

Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort