Coronavirus: masurile noastre de protectie

Stiri

Cataterismul cardiac în Spitalul Privat Confraternität • 18.03.2021

Echipa Intervențională Confraternität efectuează pe an peste 1.100 de examinări și intervenții cardiovasculare prin cateterism cardiac, deținând astfel cel mai înalt nivel de expertiză într-un spital privat în Austria.

Spitalul Privat Confraternität în colaborare cu cardiologi de renume, oferă o gamă largă de servicii de diagnosticare și terapie pentru pacienții cu boli cardiace.

 

Hidronefroza – simptome, diagnosticare și tratament • 24.02.2021

Hidronefroza la copii reprezintă congestia renală datorată tulburării fluxului urinar. O diagnosticare corectă este esențială pentru administrarea tratamentului adecvat.

Medicul specialist în urologie pediatrică Univ. Lekt. Dr. Ursula Tonnhofer, activă în Spitalul Privat Döbling și în Spitalul Privat Goldenes Kreuz din Viena, ne explică, în următorul interviu, cum se diagnostichează această afecțiune și care sunt tratamentele disponibile.

Cum să îmbătrânim sănătos și să ne menținem în formă • 05.02.2021

Menținerea unui stil de viață sănătos și investigațiile medicale preventive sunt cu atât mai importante, cu cât înaintăm în vârstă - majoritatea afecțiunilor oncologice apar la pacienții cu vârsta peste 60 de ani.

Prim. Univ.-Prof. Dr. Christian Kainz - directorul medical al Spitalului Privat Döbling ne prezintă informații importante cu privire la menținerea sănătății la bătrânețe.

Ambulatoriul de Reflux Gastroesofagian Döbling • 07.12.2020

Refluxul gastroesofagian este cea mai frecventă boală a sistemului digestiv superior afectând până la 40% din populație. O diagnosticare exactă este esențială pentru inițierea unei terapii personalizate, iar un centru specializat poate garanta cele mai eficiente și noi standarde de diagnosticare și tratament.

Spitalul Privat Döbling deține un Ambulatoriu de Reflux Gastroesofagian și vă prezintă toate informațiile importante cu privire la diagnosticare și tratament.

Fractura încheieturii mâinii și a osului metacarpian • 04.11.2020

Fracturile osului metacarpian și a încheieturii mâinii se numără printre cele mai frecvente leziuni ale mâinilor. Tratate și diagnosticate necorespunzător acestea pot limita permanent mobilitatea mâinii și pot cauza dezvoltarea unei artroze timpurii.

Doamna doctor specialistă în chirurgia mâinii OÄ Dr. Andrea Schweitzer-Ehrenreich, activă în Spitalul Privat Döbling, ne prezintă informațiile esențiale cu privire la tratamentul chirurgical al fracturilor osului metacarpian și a încheieturii mâinii, inițial vindecate necorespunzător.

Implinirea dorintei de a avea un copil • 28.09.2020

Centrul de Fertilitate din Spitalul Privat Döbling din Viena s-a dovedit a fi unul dintre cele mai renumite centre medicale de specialitate, nu numai în Austria, ci și în toată Europa.
Specialiști din diverse domenii medicale, care sunt într-o strânsă legătură cu Universitatea Medicală din Viena și cu alte instituții științifice renumite, aplică în acest centru cele mai noi metode și tehnici disponibile.
 
Prof.  Dr. Stefan Jirecek, medic specialist în medicină reproductivă și directorul Centrului de Fertilitate Döbling ne prezintă cele mai importante informații cu privire la împlinirea dorinței de a avea un copil.

Megacolonul congenital - simptome, diagnosticare, tratament • 20.08.2020

Boala Hirschsprung, sau megacolonul congenital, este o malformație înnăscută care afectează intestinul gros la aproximativ 1 din 5000 de copii. Medicul specialist în chirurgie pediatrică Dr. Carlos Albert Reck-Burneo, activ în Spitalul Privat Döbling din Viena, ne prezintă în acest interviu informații cu privire la simptomele, diagnosticarea și tratamentului bolii congenitale Hirschsprung.

Dr. Carlos Albert Reck-Burneo are o experiență vastă în chirurgia gastroenterologică pediatrică, este specializat pe malformații congenitale și se bucură de un renume internațional în acest domeniu.

Diagnosticarea modernă a cancerului de prostată • 22.07.2020

Cancerul de prostată este cel mai frecvent cancer la bărbați, iar numărul de cazuri este în creștere, la nivel mondial. Cu toate acestea, mortalitatea cauzată de cancerul de prostată a scăzut în ultimele decenii. Detectarea precoce și diagnosticarea exactă sunt de o importanță crucială pentru un tratament de success.

În Spitalul Privat Döbling medicul specialist Priv.-Doz. Dr. Mesut Remzi aplică metoda inovatoare de biopsie țintită prin fuziune, pentru diagnosticarea exactă a cancerului de prostată, primul pas pentru implementarea unui tratament personalizat.

Chirurgia herniilor de dimensiuni mari • 14.07.2020

Operațiile standard nu pot vindeca complet herniile de dimensiuni mari, rata de recurență fiind foarte mare. Medicul specialist Dr. Teodor Kapitanov prezintă o tehnică chirurgicală inovativă pentru tratarea herniilor de dimensiuni mari, acentul fiind pus pe detensionarea mușchiului transvers abdominal.

Prin această nouă metodă este posibilă o refacere completă. Aceste intervenții chirugicale sunt efectuate în Spitalul Privat Döbling.

Boala Parkinson - cauze, simptome și tratament • 10.06.2020

Boala Parkinson este una dintre cele mai frecvente boli neurologice. O diagnosticare corectă, într-un stadiu incipient, este esențială pentru menținerea calității vieții. 
 
Prim. Dr. Dieter Volc, activ în Spitalul Privat Confraternität, este un medic de renume internațional, cu o vastă experiență în diagnosticarea și tratarea bolii Parkinson. Dr. Volc ne prezintă informații esențiale despre simptomele, diagnosticarea și tratamentul adecvat al bolii Parkinson.

Chifoplastia minim invaziva pentru fracturile vertebrale • 26.05.2020

Chifoplastia este o tehnică chirurgicală minim invazivă, pentru tratamentul eficient al vertebrelor poroase și fracturate, care permite o recuperare postoperatorie rapidă.
 
Medicul specialist cu o vastă experiență în domeniu Univ.-Prof. Dr. Josef Georg Grohs aplică de mulți ani cu succes această tehnică chirurgicală în Spitalul Privat Döbling.

Servicii medicale în vremuri de Covid-19 • 06.05.2020

În vremuri de Covid, pacienții români pot călători spre Austria pentru investigații și tratamente medicale în spitalele private PremiQamed din Viena, pe baza unei scrisori oficiale emise de spitalul aferent, care atestă călătoria în scopuri medicale, precum și pe baza unui test PCR pentru virusul Corona, cu rezultat negativ.

Nașterea și sarcina în vremuri de Covid-19 • 15.04.2020

Pandemia Covid-19 provoacă incertitudini și în rândul femeilor însărcinate. În mass-media sunt publicate o mulțime de informații contradictorii.

Prof. Dr. Christian Kainz, medic specialist în ginecologie și obstetrică și directorul medical al Spitalului Privat Döbling, răspunde la întrebări, care preocupă în special femeile însărcinate.

Chirurgia minim invazivă a piciorului - Hallux Valgus • 25.03.2020

Chirurgia minim invazive a piciorului se bazează pe efectuarea intervențiilor neagresive asupra țesuturilor moi și ale oaselor, în zona întregului picior.

Medicul specialist în chirurgia piciorului Dr. Hermann Leidolf efectuează intervenții chirurgicale minim invazive în Spitalul Privat Döbling, pentru o varietate de afecțiuni și deformități ale piciorului: de la monturi, la deformări metatarsiene și până la intervenții în zona retropiciorului.

Ablatia cu vapori de apa - tratament modern pentru prostata • 20.03.2020

Hiperplazia benignă a prostatei (HBP) este termenul medical pentru o mărire benignă a prostatei, de care suferă aproape toți bărbații odată cu înaintarea în vârstă. Consecințele - creșterea frecvenței urinărilor pe timpul nopții, stare de epuizare sau iritabilitate - pot afecta nu numai bunăstarea personală, ci și relația.

Pentru bărbații care suferă de o prostată mărită este disponibilă o nouă procedură minim invazivă și anume ablația cu vapori de apă. Spitalul Privat Confraternität este primul spital privat din Austria care oferă această alternativă chirurgicală minim invazivă.

Reconstrucția mamară după mastectomie • 17.03.2020

Terapiile moderne pentru cancerul de san permit efectuarea operațiilor de conservare a sânului. Cu toate acestea, la anumite forme de cancer de sân, cum ar fi în cazul răspândirii intense la nivelul ductelor mamare  sau în cazul prezenței mai multor focare în diferite locații ale sânului, este necesară o mastectomie. În acest caz, metodele moderne de reconstrucție mamară oferă femeilor oportunități foarte bune pentru refacerea unui sân de aspect natural.
 
Assoc. Prof. PD Dr. Werner Haslik MBA, directorul secției pentru reconstrucție mamară din spitalul AKH, efectuează operații de reconstrucție a sânului în Spitalul Privat Goldenes Kreuz.

A doua opinie oncologică – siguranță în luarea deciziilor • 28.02.2020

Second opinion - Diagnosticul de cancer provoacă adesea șoc și perplexitate. Totodată apar și îndoielile - este într-adevăr cancer? Este urgent necesară o intervenție chirurgicală? Trebuie să efectuez o chimioterapie sau există o alternativă? Pentru ca să puteți lua o decizie informată, în privința tratamentului corect, este recomandată o a doua opinie oncologică din partea unei echipe de experți („Second Opinion“).

Spitalele private Döbling și Confraternität oferă pacienților posibilitatea de a verifica amănunțit diagnosticul oncologic, precum și emiterea unei recomandări terapeutice, bazată pe cele mai recente descoperiri medicale.

Diagnosticarea și tratamentul cancerului pulmonar • 10.02.2020

În domeniul tratamentului și diagnosticării cancerului pulmonar se realizează progrese semnificative. Datorită disponibilității unor proceduri chirurgicale minim-invazive și a unor tratamente conservative, complet noi și în continuă evoluție, pacienții cu boli avansate au acum șanse realiste de vindecare.
 
Spitalul Privat Döbling deține un Centru de Pneumologie Minim-Invazivă, pentru diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor maligne și benigne. O echipă interdisciplinară colaborează interdisciplinar, în scopul emiterii unui diagnostic și a unei terapii personalizate. Directorul Centrului Univ. Prof. Dr. Michael Rolf Müller ne prezintă informații cu privire la cele mai moderne metode de diagnosticare și tratament pentru cancerul de plămân.

Diagnosticarea și terapia nodulilor tiroidieni • 17.01.2020

Incidența cancerului tiroidan crește în toată Europa și afectează din ce în ce mai mult populația mai tânără. Comparativ cu statistica din Europa Centrală, în Europa de Est incidența cancerului tiroidian este de zece ori mai mare, unele zone prezentând o cifră chiar și mai ridicată.

Spitalul Privat Döbling deține expertiza și tehnologia modernă, necesară pentru diagnosticarea și tratarea afecțiunilor tiroidiene.

Artroza articulatiei carpo-metacarpiene a policelui (a degetului mare) - Rizartroza • 04.12.2019

Rizartroza este o denumire pentru artroza degetului mare de la mână, afecțiune localizată la rădăcina degetului mare, între osul metacarpian și osul trapez. Într-un stadiu avansat, această afecțiune provoacă dureri, redoare și deformații.

În Spitalul Privat Döbling medicul specialist OÄ Dr. Andrea Schweitzer-Ehrenreich tratează această afecțiune prin metoda WEiLBY - cea mai de succes metodă chirurgicală, considerată „standardul de aur” în tratamentul chirurgical al rizartrozei. În următorul interviu aflăm mai multe infromații cu privire la simptomele rizartrozei, tratamentul conservator și metoda chirurgicală WEILBY.

Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort