Coronavirus: masurile noastre de protectie

Stiri

Metoda AutoCart™ - regenerarea leziunilor de cartilaj, cu propriul țesut • 20.06.2022

În Centrul pentru Refacerea Cartilajelor, Ortobiologie și Conservarea Articulațiilor din Spitalul Privat Döbling, directorul centrului Prof. Dr. Stefan Marlovits pune în aplicare o nouă metodă inovativă de tratament a leziunilor de cartilaj, chiar și într-o stare avansată. Metoda AutoCart™ tratează leziunile de cartilaj, cu propriul țesut și într-o singură operație. Prof. Dr. Stefan Marlovits prezintă toate detaliile în următorul interviu.

Spitalul Privat Döbling: „Țesutul luminos” face operațiile și mai sigure • 25.05.2022

Prin injectarea colorantului fluorescent indocianină verde (ICG), chirurgii din Spitalul Privat Döbling pot vedea, în timpul operațiilor, în timp real, fluxul sanguin din structurile tisulare individuale - fără nici un echipament radiologic suplimentar. Prin utilizarea acestei angiografii cu fluorescență, operațiile pot fi efectuate cu deosebită precizie și blândețe, sporind astfel siguranța pacientului.

Această substanță este inofensivă pentru sănătate și este administrată intravenos.

Cancerul de sân - diagnosticare și tratament • 21.04.2022

Cancerul de sân este cel mai frecvent cancer la femei. Deși majoritatea afecțiunilor sânilor sunt de natură benignă, este extrem de important ca cele maligne să fie identificate și drept urmare tratate în timp util. Astfel, majoritatea cazurilor de cancer de sân sunt vindecabile.

Sănătatea bărbaților – un aspect care îi privește pe toți bărbații • 28.03.2022

În ziua de astazi, bărbații acordă o importanță mai mare sănătății, fac mai mult sport și acordă atenție nutriției alese. Cu toate acestea, statistic vorbind, bărbații duc un stil de viață mai nesănătos în comparație cu femeile.

Astfel Spitalul Privat Confraternität acordă o importanță majoră diagnosticării și tratamentului bolilor care afectează în special bărbații.

Artroscopia de șold înlocuiește operațiile invazive • 28.03.2022

Calea neagresivă, prin trei portaluri, către articulația funcțională

Artroscopia articulației genunchiului se numără astăzi printre intervențiile cele mai frecvente efectuate în mod obișnuit în domeniul ortopediei. Această tehnică minim-invazivă se utilizează acum într-o tot mai mare măsură și pentru articulația coxofemurală - articulația șoldului - putând duce în multe cazuri la evitarea unor operații de amploare.

Traumatologia sportivă în Austria - tratamentul accidentelor sportive • 25.03.2022

Accidentele sportive sunt tratate în Spitalul Privat Döbling prin cele mai moderne și inovative metode de tratament, de către experți cu o experiență vastă în tratarea accidentelor sportive. Principalul scop este menținerea articulațiilor, recuperarea rapidă și revenirea la stilul de viață activ, indiferent dacă afecțiunea este la nivelul umărului, a șoldului, genunchiului sau leziuni ale cartilajului.

Reumatismul: o durere cu multe fețe • 11.03.2022

Potrivit Ligii Europene împotriva Reumatismului un sfert din populația din Europa suferă de o boală reumatică. Între timp, aceste boli reumatice apar tot mai frecvent și la populația tânără.

Descrierea diferitele boli reumatice, ce tratamente există și care este aboradarea terapuetică aflați în următorul articol.

Vitamina D - rolul în organism și importanța pentru sănătate • 28.02.2022

Vitamina D este foarte importantă pentru organism și pentru sistemul imunitar, ea influențează atât metabolismul osos (osteoporoza), forța musculară cât și sistemul imunitar.

De ce avem nevoie de vitamina D, ce să facem în cazul unui deficit, cum se manifestă un deficit la copii și care sunt sursele naturala de vitamina D, aflați în următorul articol.

Chirurgia toracică minim invazivă - Centrul de Pneumologie Döbling • 16.02.2022

Spitalul Privat Döbling deține un Centru de Pneumologie Minim-Invazivă, pentru diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor maligne și benigne, conform celor mai recente standarde în domeniu.

Conceptul nostru modern de tratament necesită o cooperare strânsă între toate disciplinele implicate - de la diagnosticare, la planificarea terapiei și până la îngrijirea ulterioară.

Sănătatea colonului - investigații medicale preventive și de diagnosticare precoce • 01.02.2022

Colonoscopia este cea mai importantă investigație preventivă pentru cancerul de colon și pentru diagnosticarea diferitelor boli intestinale. Cancerul de colon este al treilea cel mai frecvent cancer, atât la femei, cât și la bărbați.

În spitalele private PremiQaMed se efectuează așa-numita colonoscopie blândă. Mai multe informații despre cum decurge colonoscopia și când este recomandată, aflați în următorul articol.

Cum vă puteți influența pozitiv nivelul colesterolului • 28.01.2022

Colesterolul crescut este unul dintre cei mai importanți factori de risc pentru bolile cardiovasculare. Deoarece o dietă dezechilibrată sau greșită și lipsa exercițiilor fizice sunt cele mai comune cauze, o schimbare a stilului de viață poate contribui la o îmbunătățire.

Univ.-Prof. Dr Johannes Drach, medic specialist în medicină internă și director medical al Spitalului Privat Confraternität, dezvăluie cum vă puteți influența pozitiv nivelul colesterolului și când trebuie să se intervină medicamentos.

Medicina personalizată - Interviu cu medicul specialist Prim. Univ.-Prof. Dr. Christian Kainz • 06.12.2021

Medicina personalizata înseamnă prescrierea terapiei potrivite, pacientului potrivit, în doza potrivită și la momentul potrivit. Aceasta este o condiție esențială pentru un tratament eficient, cu cât mai puține efecte secundare.

Anestezia modernă: mult mai mult decât o simplă narcoză • 30.11.2021

Specialiștii în anestezie, așa-numiții anesteziști, își însoțesc pacienții pe parcursul întregului proces de anestezie/narcoză si sunt alături de ei înainte, în timpul și după intervenția medicală.

În ziua de astăzi anesteziștii pot recurge la proceduri mai sigure, mai blânde şi mai tolerabile, care pot fi controlate mai precis şi care permit o aplicare personalizată. În următorul articol este descris tot procesul de anestezie, din Spitalul Privat Goldenes Kreuz.

Totul despre operații: ce se întâmplă înainte, în timpul și după o intervenție chirurgicală • 25.11.2021

Operațiile - cu excepția intervențiilor cosmetice - sunt o necesitate medicală pe care aproape toată lumea, mai devreme sau mai târziu, o experimentează literalmente direct pe propria piele. Cu atât mai important este ca pacienții să simtă bine informați, consiliați și îngrijiți din punct de vedere medical și de a le reduce temerile și orice incertitudine printr-o clarificare și consiliere precisă.

În Spitalul Privat Confraternität pacienții sunt îngrijiți și consiliați, în intervențiile chirurgicale, conform unui proces foarte precis și bine definit. Astfel, vă prezentăm ce se întâmplă înainte, în timpul și după o intervenție chirurgicală, în spitalul nostru.

Un intestin sănătos – o viață sănătoasă: sfaturi preventive • 19.10.2021

Cancerul de colon este una dintre cele mai frecvente forme de cancer din Austria și se află pe locul 4 în România ca incidență și mortalitate. Detectarea precoce este esențială pentru vindecare, deoarece cancerul de colon se dezvoltă de obicei lent, prin etape preliminare benigne și pe o perioadă mai lungă de timp.

Colonoscopia este cea mai importantă investigație pentru depistarea precoce a cancerului de colon și acum poate fi efectuată complet nedureros, rapid și ușor.

Totodată vă oferim sfaturi de prevenție, pentru sănătatea intestinului nostru.

Riscurile colesterolului mărit • 08.10.2021

Concentrațiile crescute de LDL și trigliceride din sânge, reprezintă un risc ridicat de boli cardiovasculare.

Prim. Dr. Harald Leiss, directorul Departamentului de Medicină Internă din Spitalul Privat Goldenes Kreuz, oferă câteva sfaturi despre modul în care puteți influența pozitiv nivelul de colesterol și explică când este necesar un tratament medicamentos.

Testarea genetică - indicații și procedura • 22.06.2021

Dacă o persoană se îmbolnăvește sau rămâne sănătoasă depinde în mare măsură de stilul său de viață. Dar și genele joacă un rol cheie în acest sens. În cazul unei suspiciuni concrete, de exemplu, dacă anumite tipuri de cancer sau tulburări metabolice au apărut des în familie, atunci o analiză genetică poate fi foarte utilă.

În Spitalul Privat Döbling, testele genetice sunt oferite la cel mai înalt nivel medical. Procedând astfel, se efectuează în mod deliberat doar examinările care au sens pentru persoana în cauză, adică cazurile în care există într-adevăr un risc concret.

Tratamentul cancerului de colon în Spitalul Privat Confraternität • 11.05.2021

Datorită progreselor din ultimii ani în tratamentul personalizat al cancerului de colon și rect, chiar și pacienții cu metastaze în ficat sau plămâni pot fi vindecați. Prin tratamentele preoperative moderne, sfincterul anal poate fi conservat în 9 din 10 cazuri.

Cancerul de colon se dezvoltă de-a lungul mai multor ani, de la polipii de colon, inițial benigni. Colonoscopiile regulate ar putea preveni cancerul de colon în 90% din cazuri.

Cataterismul cardiac în Spitalul Privat Confraternität • 18.03.2021

Echipa Intervențională Confraternität efectuează pe an peste 1.100 de examinări și intervenții cardiovasculare prin cateterism cardiac, deținând astfel cel mai înalt nivel de expertiză într-un spital privat în Austria.

Spitalul Privat Confraternität în colaborare cu cardiologi de renume, oferă o gamă largă de servicii de diagnosticare și terapie pentru pacienții cu boli cardiace.

 

Hidronefroza – simptome, diagnosticare și tratament • 24.02.2021

Hidronefroza la copii reprezintă congestia renală datorată tulburării fluxului urinar. O diagnosticare corectă este esențială pentru administrarea tratamentului adecvat.

Medicul specialist în urologie pediatrică Univ. Lekt. Dr. Ursula Tonnhofer, activă în Spitalul Privat Döbling și în Spitalul Privat Goldenes Kreuz din Viena, ne explică, în următorul interviu, cum se diagnostichează această afecțiune și care sunt tratamentele disponibile.

Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort