Coronavirus: masurile noastre de protectie

Stiri

Boala Hirschsprung - simptome, diagnosticare, tratament • 20.08.2020

Boala Hirschsprung, sau megacolonul congenital, este o malformație înnăscută care afectează intestinul gros la aproximativ 1 din 5000 de copii. Medicul specialist în chirurgie pediatrică Dr. Carlos Albert Reck-Burneo, activ în Spitalul Privat Döbling din Viena, ne prezintă în acest interviu informații cu privire la simptomele, diagnosticarea și tratamentului bolii congenitale Hirschsprung.

Dr. Carlos Albert Reck-Burneo are o experiență vastă în chirurgia gastroenterologică pediatrică, este specializat pe malformații congenitale și se bucură de un renume internațional în acest domeniu.

Diagnosticarea modernă a cancerului de prostată folosind biopsia ghidată prin fuziune • 22.07.2020

Cancerul de prostată este cel mai frecvent cancer la bărbați, iar numărul de cazuri este în creștere, la nivel mondial. Cu toate acestea, mortalitatea cauzată de cancerul de prostată a scăzut în ultimele decenii. Detectarea precoce și diagnosticarea exactă sunt de o importanță crucială pentru un tratament de success.

În Spitalul Privat Döbling medicul specialist Priv.-Doz. Dr. Mesut Remzi aplică metoda inovatoare de biopsie țintită prin fuziune, pentru diagnosticarea exactă a cancerului de prostată, primul pas pentru implementarea unui tratament personalizat.

Chirurgia herniilor de dimensiuni mari – interviu cu medicul specialist Dr. Teodor Kapitanov • 14.07.2020

Medicul specialist Dr. Teodor Kapitanov prezintă o tehnică chirurgicală inovativă pentru tratarea herniilor de dimensiuni mari, acentul fiind pus pe detensionarea mușchiului transvers abdominal.

Operațiile standard nu pot vindeca complet astfel de hernii de dimensiuni mari, rata de recurență fiind foarte mare. Prin această nouă metodă este posibilă o refacere completă.

Aceste intervenții chirugicale sunt efectuate în Spitalul Privat Döbling.

Boala Parkinson - cauze, simptome, tratament - interviu cu medicul specialist Prim. Dr. Dieter Volc • 10.06.2020

Boala Parkinson este una dintre cele mai frecvente boli neurologice.
O diagnosticare corectă, într-un stadiu incipient, este esențială pentru menținerea calității vieții. 
 
Prim. Dr. Dieter Volc, activ în Spitalul Privat Confraternität, este un medic de renume internațional cu o vastă experiență în diagnosticarea și tratarea bolii Parkinson. Dr. Volc ne prezintă informații esențiale despre simptomele, diagnosticarea și tratamentul adecvat al bolii Parkinson.

Chifoplastia - un tratament minim invaziv pentru fracturile vertebrale • 26.05.2020

Chifoplastia este o tehnică chirurgicală minim invazivă, pentru tratamentul de succes al vertebrelor poroase și fracturate, care permite o recuperare postoperatorie rapidă.
Medicul specialist cu o vastă experiență în domeniu Univ.-Prof. Dr. Josef Georg Grohs aplică cu succes această tehnică chirurgicală în Spitalul Privat Döbling.

Tratamentul modern al cancerului de sân în Spitalul Privat Goldenes Kreuz • 19.05.2020

Medicul specialist Univ.-Prof. Dr. Michael Gnant ne prezintă informații cu privire la tratamentul modern al cancerului de sân în Spitalul Privat Goldenes Kreuz, precum și importanța pe care o are certificarea unui centru pentru sănătatea sânului, în emiterea diagnosticului corect și aplicarea terapiei potrivite.

Spitalul Privat Goldenes Kreuz este primul și singurul spital privat din Austria care deține propriul Centru Certificat pentru Sănătatea Sânului, garantând astfel o calitate la cel mai înalt nivel.

Servicii medicale pentru pacienții internaționali în vremuri de Covid-19 • 06.05.2020

Pacienții români pot călători cu mașina spre Austria pentru investigații și tratamente medicale în spitalele private din Viena ale Grupului PremiQaMed, pe baza unei scrisori oficiale emise de spitalul aferent, care atestă călătoria în scopuri medicale, precum și pe baza unui test PCR pentru virusul Corona, cu rezultat negativ.

Nașterea și sarcina în vremuri de Covid-19 • 15.04.2020

Pandemia Covid-19 provoacă incertitudini și în rândul femeilor însărcinate. În mass-media sunt publicate o mulțime de informații contradictorii.

Prof. Dr. Christian Kainz, medic specialist în ginecologie și obstetrică și directorul medical al Spitalului Privat Döbling, răspunde la întrebări, care preocupă în special femeile însărcinate.

Chirurgia minim invazivă a piciorului în Spitalul Privat Döbling • 25.03.2020

Filozofia chirurgiei minim invazive a piciorului se bazează pe efectuarea intervențiilor neagresive asupra țesuturilor moi și ale oaselor, în zona întregului picior.

Medicul specialist în chirurgia piciorului Dr. Hermann Leidolf efectuează intervenții chirurgicale minim invazive în Spitalul Privat Döbling, pentru o varietate de afecțiuni și deformități ale piciorului: de la monturi, la deformări metatarsiene și până la intervenții în zona retropiciorului.

Cea mai nouă alternativă chirurgicală: tratament împotriva prostatei mărite cu ajutorul aburului – Spitalul Privat Confraternität extinde astfel gama de servicii medicale pentru sănătatea bărbaților • 20.03.2020

Hiperplazia benignă a prostatei (HBP) este termenul medical pentru o mărire benignă a prostatei, de care suferă aproape toți bărbații odată cu înaintarea în vârstă. Consecințele - creșterea frecvenței urinărilor pe timpul nopții, stare de epuizare sau iritabilitate - pot afecta nu numai bunăstarea personală, ci și relația. Pentru bărbații care suferă de o prostată mărită este disponibilă o nouă procedură minim invazivă și anume ablația cu vapori de apă. Spitalul Privat Confraternität este primul spital privat din Austria care oferă această alternativă chirurgicală minim invazivă.

Reconstrucția mamară după mastectomie - Interviu cu medicul specialist Assoc. Prof. PD Dr. Werner Haslik, MBA • 17.03.2020

Terapiile moderne pentru cancerul mamar permit efectuarea operațiilor de conservare a sânului.
Cu toate acestea, la anumite forme de cancer de sân, cum ar fi în cazul răspândirii intense la nivelul ductelor mamare  sau în cazul prezenței mai multor focare în diferite locații ale sânului, este necesară o mastectomie. În acest caz, metodele moderne de reconstrucție mamară oferă femeilor oportunități foarte bune pentru refacerea unui sân de aspect natural.
Assoc. Prof. PD Dr. Werner Haslik MBA, directorul secției pentru reconstrucție mamară din spitalul AKH, efectuează operații de reconstrucție a sânului în Spitalul Privat Goldenes Kreuz.

A doua opinie oncologică – mai multă siguranță pentru luarea deciziilor dificile • 28.02.2020

Diagnosticul de cancer provoacă adesea șoc și perplexitate la pacienți. Totodată apar și îndoielile - este într-adevăr cancer? Este urgent necesară o intervenție chirurgicală? Trebuie să efectuez o chimioterapie sau există o alternativă?
Pentru ca pacientul să poată lua o decizie informată, în privința tratamentului său, este recomandată o a doua opinie medicală din partea unei echipe de experți („Second Opinion“).
 
Spitalele private Döbling și Confraternität oferă pacienților posibilitatea de a verifica amănunțit diagnosticul suspect, precum și emiterea unei recomandări terapeutice, bazată pe cele mai recente descoperiri medicale.

Centrul de Pneumologie - Diagnosticarea și tratamentul cancerului pulmonar • 10.02.2020

În domeniul tratamentului cancerului pulmonar se realizează progrese semnificative. Datorită disponibilității unor proceduri chirurgicale minim-invazive și a unor tratamente conservative, complet noi și în continuă evoluție, pacienții cu boli avansate, care până acum câțiva ani trebuiau considerați fără speranță, au acum șanse realiste de vindecare.

Spitalul Privat Döbling deține un centru de pneumologie minim-invazivă, pentru diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor maligne și benigne, după ultimele standarde disponibile. O echipă interdisciplinară colaborează pentru cazul fiecărui pacient în parte, în scopul emiterii unui diagnostic și a unei terapii personalizate. Directorul Centrului de Pneumologie Univ. Prof. Dr. Michael Rolf Müller ne prezintă informații cu privire la cele mai moderne metode de diagnosticare și tratament pentru cancerul de plămân.

Diagnosticarea și terapia nodulilor tiroidieni • 17.01.2020

Incidența cancerului tiroidan crește în toată Europa și afectează din ce în ce mai mult populația mai tânără. Comparativ cu statistica din Europa Centrală, în Europa de Est incidența cancerului tiroidian este de zece ori mai mare, unele zone prezentând o cifră chiar și mai ridicată.

Spitalul Privat Döbling deține expertiza și tehnologia modernă necesară pentru diagnosticarea și tratarea afecțiunilor tiroidiene.

Artroza articulatiei carpo-metacarpiene a policelui (a degetului mare) - Rizartroza • 04.12.2019

Rizartroza este o denumire pentru artroza degetului mare de la mână, afecțiune localizată la rădăcina degetului mare, între osul metacarpian și osul trapez. Într-un stadiu avansat, această afecțiune provoacă dureri, redoare și deformații.

În Spitalul Privat Döbling medicul specialist OÄ Dr. Andrea Schweitzer-Ehrenreich tratează această afecțiune prin metoda WEiLBY - cea mai de succes metodă chirurgicală, considerată „standardul de aur” în tratamentul chirurgical al rizartrozei. În următorul interviu aflăm mai multe infromații cu privire la simptomele rizartrozei, tratamentul conservator și metoda chirurgicală WEILBY.

Tratamentul fibroamelor uterine - Interviu cu medicul specialist Prim. Univ.-Prof. Dr. Christian Kainz • 29.11.2019

Prim. Univ.-Prof. Dr. Christian Kainz, directorul medical al Spitalului Privat Döbling și medic specialist în ginecologie și obstetrică, ne prezintă infromații cu privire la diagnosticarea și tratamentul fibroamelor uterine. În Spitalul Privat Döbling echipa medicală are o experiență și o expertiză bogată în tratarea acestor afecțiuni și dispune de o infrastructură medicală de ultimă oră.

Endometrioza - Interviu cu medicul specialist Prof. Univ. Dr. Fritz Nagele • 31.10.2019

Endometrioza este o afecțiune cronică, benignă care afectează 10-15% din femeile de vârstă reproductivă, reprezentând o povară mare, atât la nivel fizic cât și la nivel psihic, fiind una dintre cele mai frecvente cauze ale infertilității. Prof. Univ. Dr. Fritz Nagele ne prezintă informații cu privire la alegerea tratamentului  corect pentru endometrioză, cu scopul de împlinire a dorinței de a avea copii. Spitalul Privat Goldenes Kreuz este primul spital privat din Austria care deține un centru certificat de endometrioză.

Centrul Certificat pentru Sănătatea Sânului - Spitalul Privat Goldenes Kreuz • 17.10.2019

Din anul 2016 pacientele care sunt suspecte de cancer de sân au voie sa efectueze investigațiile de diagnosticare și tratamentele aferente numai într-un centru special certificat, aceste centre trebuind să îndeplinească o serie de criterii foarte exigente. Spitalul Privat Goldenes Kreuz este primul și singurul spital privat din Austria care deține un centru intern, certificat pentru sănătatea sânului.

Centrul Certificat de Endometrioză - Spitalul Privat Goldenes Kreuz • 17.10.2019

Spitalul Privat Goldenes Kreuz este primul spital privat din Austria care deține un centru certificat de endometrioză. Echipa noastră de experți, condusă de medicul specialist Prim. Univ.-Prof. Dr. Fritz Nagele asigură pacientelor o îngrijire medicală multidisciplinară și o calitate ridicată în diagnosticarea și tratarea endometriozei.

Viața cu limfom - diagnosticare, terapie, prognostic • 03.10.2019

Spitalul Privat Confraternität este specializat în diagnosticarea și tratamentul holistic al cancerului, deținând o reputație internațională excelentă în domeniul oncologic. Directorul medical - Univ.Prof. Dr. Drach - este implicat de mulți ani în proiecte internaționale de cercetare, precum și în terapia pacienților, fiind unul dintre cei mai importanți experți, la nivel mondial, în domeniul limfomului și a mielomului multiplu

Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort