Coronavirus: masurile noastre de protectie

Stiri

Chifoplastia - un tratament minim invaziv pentru fracturile vertebrale • 26.05.2020

Chifoplastia este o tehnică chirurgicală minim invazivă, pentru tratamentul de succes al vertebrelor poroase și fracturate, care permite o recuperare postoperatorie rapidă.
Medicul specialist cu o vastă experiență în domeniu Univ.-Prof. Dr. Josef Georg Grohs aplică cu succes această tehnică chirurgicală în Spitalul Privat Döbling.
Mai mult ...

Tratamentul modern al cancerului de sân în Spitalul Privat Goldenes Kreuz • 19.05.2020

Medicul specialist Univ.-Prof. Dr. Michael Gnant ne prezintă informații cu privire la tratamentul modern al cancerului de sân în Spitalul Privat Goldenes Kreuz, precum și importanța pe care o are certificarea unui centru pentru sănătatea sânului, în emiterea diagnosticului corect și aplicarea terapiei potrivite.

Spitalul Privat Goldenes Kreuz este primul și singurul spital privat din Austria care deține propriul Centru Certificat pentru Sănătatea Sânului, garantând astfel o calitate la cel mai înalt nivel.

Mai mult ...

Servicii medicale pentru pacienții internaționali în vremuri de Covid-19 • 06.05.2020

Pacienții români pot călători cu mașina spre Austria pentru investigații și tratamente medicale în spitalele private din Viena ale Grupului PremiQaMed, pe baza unei scrisori oficiale emise de spitalul aferent, care atestă călătoria în scopuri medicale, precum și pe baza unui test PCR pentru virusul Corona, cu rezultat negativ.

Mai mult ...

Nașterea și sarcina în vremuri de Covid-19 • 15.04.2020

Pandemia Covid-19 provoacă incertitudini și în rândul femeilor însărcinate. În mass-media sunt publicate o mulțime de informații contradictorii.

Prof. Dr. Christian Kainz, medic specialist în ginecologie și obstetrică și directorul medical al Spitalului Privat Döbling, răspunde la întrebări, care preocupă în special femeile însărcinate.

Mai mult ...

Chirurgia minim invazivă a piciorului în Spitalul Privat Döbling • 25.03.2020

Filozofia chirurgiei minim invazive a piciorului se bazează pe efectuarea intervențiilor neagresive asupra țesuturilor moi și ale oaselor, în zona întregului picior.

Medicul specialist în chirurgia piciorului Dr. Hermann Leidolf efectuează intervenții chirurgicale minim invazive în Spitalul Privat Döbling, pentru o varietate de afecțiuni și deformități ale piciorului: de la monturi, la deformări metatarsiene și până la intervenții în zona retropiciorului.

Mai mult ...

Cea mai nouă alternativă chirurgicală: tratament împotriva prostatei mărite cu ajutorul aburului – Spitalul Privat Confraternität extinde astfel gama de servicii medicale pentru sănătatea bărbaților • 20.03.2020

Hiperplazia benignă a prostatei (HBP) este termenul medical pentru o mărire benignă a prostatei, de care suferă aproape toți bărbații odată cu înaintarea în vârstă. Consecințele - creșterea frecvenței urinărilor pe timpul nopții, stare de epuizare sau iritabilitate - pot afecta nu numai bunăstarea personală, ci și relația. Pentru bărbații care suferă de o prostată mărită este disponibilă o nouă procedură minim invazivă și anume ablația cu vapori de apă. Spitalul Privat Confraternität este primul spital privat din Austria care oferă această alternativă chirurgicală minim invazivă.

Mai mult ...

Reconstrucția mamară după mastectomie - Interviu cu medicul specialist Assoc. Prof. PD Dr. Werner Haslik, MBA • 17.03.2020

Terapiile moderne pentru cancerul mamar permit efectuarea operațiilor de conservare a sânului.
Cu toate acestea, la anumite forme de cancer de sân, cum ar fi în cazul răspândirii intense la nivelul ductelor mamare  sau în cazul prezenței mai multor focare în diferite locații ale sânului, este necesară o mastectomie. În acest caz, metodele moderne de reconstrucție mamară oferă femeilor oportunități foarte bune pentru refacerea unui sân de aspect natural.
Assoc. Prof. PD Dr. Werner Haslik MBA, directorul secției pentru reconstrucție mamară din spitalul AKH, efectuează operații de reconstrucție a sânului în Spitalul Privat Goldenes Kreuz.
Mai mult ...

A doua opinie oncologică – mai multă siguranță pentru luarea deciziilor dificile • 28.02.2020

Diagnosticul de cancer provoacă adesea șoc și perplexitate la pacienți. Totodată apar și îndoielile - este într-adevăr cancer? Este urgent necesară o intervenție chirurgicală? Trebuie să efectuez o chimioterapie sau există o alternativă?
Pentru ca pacientul să poată lua o decizie informată, în privința tratamentului său, este recomandată o a doua opinie medicală din partea unei echipe de experți („Second Opinion“).
 
Spitalele private Döbling și Confraternität oferă pacienților posibilitatea de a verifica amănunțit diagnosticul suspect, precum și emiterea unei recomandări terapeutice, bazată pe cele mai recente descoperiri medicale.
Mai mult ...
Prof-Muller

Centrul de Pneumologie - Diagnosticarea și tratamentul cancerului pulmonar • 10.02.2020

În domeniul tratamentului cancerului pulmonar se realizează progrese semnificative. Datorită disponibilității unor proceduri chirurgicale minim-invazive și a unor tratamente conservative, complet noi și în continuă evoluție, pacienții cu boli avansate, care până acum câțiva ani trebuiau considerați fără speranță, au acum șanse realiste de vindecare.

Spitalul Privat Döbling deține un centru de pneumologie minim-invazivă, pentru diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor maligne și benigne, după ultimele standarde disponibile. O echipă interdisciplinară colaborează pentru cazul fiecărui pacient în parte, în scopul emiterii unui diagnostic și a unei terapii personalizate. Directorul Centrului de Pneumologie Univ. Prof. Dr. Michael Rolf Müller ne prezintă informații cu privire la cele mai moderne metode de diagnosticare și tratament pentru cancerul de plămân.
Mai mult ...

Diagnosticarea și terapia nodulilor tiroidieni • 17.01.2020

Incidența cancerului tiroidan crește în toată Europa și afectează din ce în ce mai mult populația mai tânără. Comparativ cu statistica din Europa Centrală, în Europa de Est incidența cancerului tiroidian este de zece ori mai mare, unele zone prezentând o cifră chiar și mai ridicată.

Spitalul Privat Döbling deține expertiza și tehnologia modernă necesară pentru diagnosticarea și tratarea afecțiunilor tiroidiene.

Mai mult ...

Artroza articulatiei carpo-metacarpiene a policelui (a degetului mare) - Rizartroza • 04.12.2019

Rizartroza este o denumire pentru artroza degetului mare de la mână, afecțiune localizată la rădăcina degetului mare, între osul metacarpian și osul trapez. Într-un stadiu avansat, această afecțiune provoacă dureri, redoare și deformații.

În Spitalul Privat Döbling medicul specialist OÄ Dr. Andrea Schweitzer-Ehrenreich tratează această afecțiune prin metoda WEiLBY - cea mai de succes metodă chirurgicală, considerată „standardul de aur” în tratamentul chirurgical al rizartrozei. În următorul interviu aflăm mai multe infromații cu privire la simptomele rizartrozei, tratamentul conservator și metoda chirurgicală WEILBY.

Mai mult ...

Tratamentul fibroamelor uterine - Interviu cu medicul specialist Prim. Univ.-Prof. Dr. Christian Kainz • 29.11.2019

Prim. Univ.-Prof. Dr. Christian Kainz, directorul medical al Spitalului Privat Döbling și medic specialist în ginecologie și obstetrică, ne prezintă infromații cu privire la diagnosticarea și tratamentul fibroamelor uterine. În Spitalul Privat Döbling echipa medicală are o experiență și o expertiză bogată în tratarea acestor afecțiuni și dispune de o infrastructură medicală de ultimă oră.

Mai mult ...

Endometrioza - Interviu cu medicul specialist Prof. Univ. Dr. Fritz Nagele • 31.10.2019

Endometrioza este o afecțiune cronică, benignă care afectează 10-15% din femeile de vârstă reproductivă, reprezentând o povară mare, atât la nivel fizic cât și la nivel psihic, fiind una dintre cele mai frecvente cauze ale infertilității. Prof. Univ. Dr. Fritz Nagele ne prezintă informații cu privire la alegerea tratamentului  corect pentru endometrioză, cu scopul de împlinire a dorinței de a avea copii. Spitalul Privat Goldenes Kreuz este primul spital privat din Austria care deține un centru certificat de endometrioză.

Mai mult ...

Centrul Certificat pentru Sănătatea Sânului - Spitalul Privat Goldenes Kreuz • 17.10.2019

Din anul 2016 pacientele care sunt suspecte de cancer de sân au voie sa efectueze investigațiile de diagnosticare și tratamentele aferente numai într-un centru special certificat, aceste centre trebuind să îndeplinească o serie de criterii foarte exigente. Spitalul Privat Goldenes Kreuz este primul și singurul spital privat din Austria care deține un centru intern, certificat pentru sănătatea sânului.
Mai mult ...

Centrul Certificat de Endometrioză - Spitalul Privat Goldenes Kreuz • 17.10.2019

Spitalul Privat Goldenes Kreuz este primul spital privat din Austria care deține un centru certificat de endometrioză. Echipa noastră de experți, condusă de medicul specialist Prim. Univ.-Prof. Dr. Fritz Nagele asigură pacientelor o îngrijire medicală multidisciplinară și o calitate ridicată în diagnosticarea și tratarea endometriozei.
Mai mult ...

Viața cu limfom - diagnosticare, terapie, prognostic • 03.10.2019

Spitalul Privat Confraternität este specializat în diagnosticarea și tratamentul holistic al cancerului, deținând o reputație internațională excelentă în domeniul oncologic. Directorul medical - Univ.Prof. Dr. Drach - este implicat de mulți ani în proiecte internaționale de cercetare, precum și în terapia pacienților, fiind unul dintre cei mai importanți experți, la nivel mondial, în domeniul limfomului și a mielomului multiplu

Mai mult ...

Tratamentul cancerului de colon în Spitalul Privat Confraternität • 22.08.2019

Viena a câștigat o înaltă reputație internațională în cercetarea din domeniul cancerului și se numără printre liderii mondiali în acest domeniu. Medicii specialiști care tratează în Spitalul Privat Confraternität au mulți ani de experiență în domeniu și sunt implicați în proiecte de cercetare internațională. Astfel, în Spitalul Privat Confraternität se aplică cele mai moderne terapii pentru afecțiunile oncologice.

Mai mult ...

Cancerul ovarian - cauze, simptome, tratament • 18.06.2019

Cancerul ovarian reprezintă aproximativ 3,5% din tumorile maligne în rândul femeilor, iar în România este pe locul 5 ca afecțiune malignă la femei. Acest cancer este diagnosticat, cel mai frecvent, la vârste cuprinse între 55 și 65 de ani. Prim. Univ. Prof. Dr. Fritz Nagele, directorul medical al Spitalului Privat Goldenes Kreuz ne prezintă cei mai importanți pași în diagnosticarea și tratamentul corect al cancerului ovarian.

Mai mult ...

Cancerul de col uterin – cauze, simptome, tratament • 08.05.2019

România prezintă o incidență și o mortalitate foarte crescută pentru cancerul de col uterin. Diagnosticarea corectă și alegerea celui mai potrivit tratament sunt pași esențiali în procesul terpeutic. Prim. Univ. Prof. Dr. Fritz Nagele, directorul medical al Spitalului Privat Goldenes Kreuz, ne prezintă informațiile esențiale despre cancerul de col uterin.

Mai mult ...

Cancerul endometrial – cauze, simptome, tratament • 20.03.2019

În țările industrializate, cancerul endometrial este a doua cea mai frecventă afecțiune ginecologică malignă. Spitalul Privat Goldenes Kreuz oferă tehnici noi și inovatoare de tratament în domeniul oncologiei ginecologice. Directorul medical Prim. Univ. Prof. Dr. Fritz Nagele ne prezintă informații importante despre cancerul endometrial.

Mai mult ...