Stiri

Chirurgia minim-invazivă în tratarea afecțiunilor ginecologice • 05.12.2018

Directorul departamentului de ginecologie și obstetrică din Spitalul Privat Goldenes Kreuz, Prim. Univ. Prof. Dr. Fritz Nagele prezintă noile tehnici minim-invazive în tratarea afecțiunilor ginecologice.

Mai mult ...

Leziunile de menisc - Interviu cu medicul specialist Prof. Dr. Andreas Janousek • 24.10.2018

Articulația genunchiului este, pe bună dreptate, cunoscută drept cea mai complicată articulație din corp. Totodată, genunchiul este și cea mai mare articulație a corpului uman. Acesta poate susține, pe termen scurt, până la 1 tonă și jumătate de greutate. Fără articulațiile genunchiului nu am putea să mergem, să ne așezăm și în nici un caz să sărim. Spitalul Privat Döbling oferă cea mai nouă infrastructură pentru diagnosticarea și tratamentul leziunilor de menisc.

Mai mult ...

Cataracta - cauze, simptome, tratament • 30.07.2018

În cazul cataractei, operația de facoemulsificare se consideră a fi o metodă revoluționară de tratare, deoarece este extrem de eficientă, mai puțin traumatizantă și se aplică în cazul oricărei forme de cataractă și în orice stadiu al acesteia. Intervenția chirurgicală poate fi efectuată în ambulatoriu sau în regim de spitalizare în Spitalul Privat Döbling și Confraternität.

Mai mult ...

Noua tehnică chirurgicală minim invazivă pentru hallux valgus în Spitalul Privat Döbling • 20.06.2018

Noua tehnică chirurgicală  minim invazivă pentru hallux valgus (monturi), efectuată de Dr. Leidolf în Spitalul Privat Döbling, implică o recuperare post-operatorie mult mai rapidă, putând depune un efort complet cu  piciorul operat la numai 5-6 zile după operație, dureri minimale, precum și revenirea la un stil de viață sportiv la numai 5-6 săptămâni după operație. 

Mai mult ...

Tratamentul modern al cancerului de sân • 15.05.2018

În ultimii ani, s-au consacrat metode noi în tratamentul cancerului mamar. În plus față de obiectivul central - siguranța oncologică - conservarea sânului și reducerea efectelor secundare sunt de o importanță centrală în ziua de astăzi. Directorul medical al Spitalului Privat Döbling - Prim.Univ.-Prof. Chiristian Kainz - ne prezintă cele mai noi metode disponibile.

Mai mult ...
Doctor

Infecția cu Helicobacter Pylori • 17.04.2018

Helicobacter pylori este o bacterie care poate coloniza mucusul gastric și celulele mucoase ale stomacului. Inicidența este, conform unor statistici germane, de 5% la copii și de 24% la adulți. Majoritatatea oamenilor dobândesc această infecție la o vârstă fragedă. Diagnosticată la timp, aceasta poate fi tratată cu succes și astfel pot fi evitate complicațiile.

Mai mult ...

Centrul de Sănătate pentru Copii Döbling • 29.03.2018

Centrul de Sănătate pentru Copii Döbling oferă copilului Dvs. o gamă largă de servicii medicale. De la consiliere generală, vaccinări, febră acută, tuse, dureri abdominale sau boli ale copilăriei, până la diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor speciale, precum alergii și boli autoimune. În acest scop, medicii noștri specialiști beneficiază de o infrastructură de ultimă generație în Ambulatoriul Döbling și în Spitalul Privat Döbling.

Mai mult ...
Doctor

Diagnosticarea cancerului de colon • 28.02.2018

În momentul în care se emite diagnosticul de cancer, îngrijorările, temerile si întrebările preiau toată atenția noastră, situația părând, la început, imposibil de gestionat.
Prin următoarele informații dorim să vă ajutăm să înțelegeți mai bine pașii necesari  de urmat pentru diagnosticarea cancerului de colon și să obțineți astfel o imagine de ansamblu asupra investigațiilor necesare.
Mai mult ...

Spitalul Privat Confraternität: În 2017 medicii specialiști au efectuat peste 1000 de intervenții de cateterism cardiac • 15.02.2018

Spitalul Privat Confraternität deține unul dintre cele mai moderne echipamente de cateterism cardiac din sectorul medical privat. Anul trecut, medici cardiologi renumiți au efectuat, sub conducerea Echipei Intervenționale Confraternität, pentru prima oară peste 1.000 de intervenții cardiace și vasculare prin intermediul cateterismului cardiac.

Mai mult ...

Prostatită cronică – prevenție, simptome și tratament • 04.01.2018

Prostata este glanda cea mai predispusă la afecțiuni, iar din ce în ce mai mulți bărbați sub 40 de ani suferă de afecțiuni ale prostatei. Prostatita este o boala prezentă la barbatii de sub 50 de ani, predominant subdiagnosticată, cei afectați adresându-se medicului abia într-un stadiu avansat. Netratate, afecțiunile prostatei pot cauza disfuncții sexuale, infecții grave, pot afecta funcția renală și pot cauza tumori canceroase. Medicul specialist Assoc. Prof. Priv.-Doz. Dr. Markus Margreiter ne prezintă, în cadrul unui interviu, metode de prevenție, simptomele și tratamentul prostatitei.

Mai mult ...

Emiterea diagnosticului corect – alergia și intoleranța alimentară • 06.12.2017

Diagnosticarea corectă, efectuată de către un medic specialist în domeniu, este indispensabilă în cazul alergiilor și intoleranțelor alimentare. Recomandări dietetice incorecte și nefondate pot avea urmări grave, precum riscul de malnutriție.

Mai mult ...

Intoleranțele alimentare: diferența dintre alergie și intoleranță • 29.11.2017

Alergiile alimentare sunt un subiect foarte actual. Dar, există într-adevăr din ce în ce mai mulți oameni a căror organism nu tolerează anumite alimente? O statistică a peste 50 de studii europene în domeniu arată că, din 17% persoane care au raportat disconforturi legate de alimentație, numai la 1%-3% din cazuri a fost într-adevăr confirmată o alergie alimentară. O alergie alimentară este astfel foarte rară, cauzele simptomelor sunt, cel mai adesea, diferite intoleranțe.

Mai mult ...

Cancerul de col uterin – cauze, prevenție, diagnosticare si tratament • 07.11.2017

În România, după cancerul de sân, cancerul de col uterin produce cele mai multe decese. Paradoxal, diagnosticat într-o fază incipientă, cancerul de col uterin este în majoritatea cazurilor curabil. De aceea Spitalul Privat Döbling pune un accent deosebit pe importanța regularității investigațiilor ginecologice preventive.

Mai mult ...

Depistarea precoce a cancerului de sân prin tehnologia 3D • 16.10.2017

Tomosinteza și elastografia sunt, în momentul de față, cele mai moderne proceduri de diagnosticare imagistică pentru depistarea precoce a cancerului de sân. Ambele tehnologii sunt utilizate în Spitalul Privat Goldenes Kreuz.

Mai mult ...

Ziua mondială a inimii – 10 mituri despre prevenția corectă a bolilor cardiovasculare • 29.09.2017

Ce este adevărat și ce nu – mituri despre sănătatea cardiovasculară

Există multe mituri despre sănătatea inimii – unele sunt adevărate, altele nu sunt. În cele ce urmează vă prezentăm 10 mituri despre sănătatea cradiovasculară și prevenția corectă.

Mai mult ...

Bolile venelor – terapii moderne si tehnici chirurgicale inovative • 07.09.2017

Prof. h.c. Dr. Alexander Flor a declarat lupta împotriva picioarelor umflate și grele, varicelor și venectaziilor. Medicul specialist se bazează pe o diagnosticare exactă, forme moderne de terapie și tehnici chirurgicale inovative.

Mai mult ...

Tratamentul incontinenței urinare • 21.08.2017

Incontinența urinară reprezintă pierderea involuntară de urină și este o afecțiune care afectează marcant calitatea vieții. Tratamentul adecvat prezintă o rată de succes de peste 95%. Medicul specialist cu o vastă experiență în tratarea incontinenței Prim. Univ.-Prof. Dr. Wilhelm A. Hübner prezintă, în cadrul unui interviu, opțiunile de tratament oferite de Centrul de Incontinență din cadrul spitalului privat Confraternität.

Mai mult ...

Sindromul piciorului diabetic • 04.08.2017

Conform OMS, 422 de milioane de oameni suferă de diabet zaharat, marea majoritate a diabetului zaharat fiind cel de tip 2. În afară de boli ale inimii, vaselor de sânge, ochilor, rinichilor și nervilor, sindromul piciorului diabetic este, de asemenea, o consecință frecventă a acestei afectiuni de diabet zaharat. Spitalul Privat Döbling oferă o metodă unică pentru tratamentul chirurgical al piciorului diabetic.

Mai mult ...

Cancerul de piele - melanomul: simptome, prevenție și terapie • 25.07.2017

Numărul românilor diagnosticați cu melanom crește constant de la an la an, melanomul fiind responsabil de 75% din decesele cauzate de cancerul de piele. Depistarea precoce, într-o fază incipientă, prezintă șanse mari de vindecare. Controlul periodic al pielii și verificarea dermatoscopică a alunițelor o dată pe an este o componentă esențială a metodelor de prevenție.

Mai mult ...

Scorul de calciu coronarian – evaluarea riscului de infarct miocardic • 27.06.2017

Scorul de calciu coronarian este cel mai bun predictor pentru riscul de infarct miocardic la adulții care nu prezintă simptomele tipice bolilor de inimă. Procedura de scanare este simplă, de scurtă durată, concludentă și de o importanță majoră în prevenirea infarctului miocradic.

Mai mult ...