Stiri

Diagnosticarea și terapia nodulilor tiroidieni • 17.01.2020

Incidența cancerului tiroidan crește în toată Europa și afectează din ce în ce mai mult populația mai tânără. Comparativ cu statistica din Europa Centrală, în Europa de Est incidența cancerului tiroidian este de zece ori mai mare, unele zone prezentând o cifră chiar și mai ridicată.

Spitalul Privat Döbling deține expertiza și tehnologia modernă necesară pentru diagnosticarea și tratarea afecțiunilor tiroidiene.

Mai mult ...

Artroza articulatiei carpo-metacarpiene a policelui (a degetului mare) - Rizartroza • 04.12.2019

Rizartroza este o denumire pentru artroza degetului mare de la mână, afecțiune localizată la rădăcina degetului mare, între osul metacarpian și osul trapez. Într-un stadiu avansat, această afecțiune provoacă dureri, redoare și deformații.

În Spitalul Privat Döbling medicul specialist OÄ Dr. Andrea Schweitzer-Ehrenreich tratează această afecțiune prin metoda WEiLBY - cea mai de succes metodă chirurgicală, considerată „standardul de aur” în tratamentul chirurgical al rizartrozei. În următorul interviu aflăm mai multe infromații cu privire la simptomele rizartrozei, tratamentul conservator și metoda chirurgicală WEILBY.

Mai mult ...

Tratamentul fibroamelor uterine - Interviu cu medicul specialist Prim. Univ.-Prof. Dr. Christian Kainz • 29.11.2019

Prim. Univ.-Prof. Dr. Christian Kainz, directorul medical al Spitalului Privat Döbling și medic specialist în ginecologie și obstetrică, ne prezintă infromații cu privire la diagnosticarea și tratamentul fibroamelor uterine. În Spitalul Privat Döbling echipa medicală are o experiență și o expertiză bogată în tratarea acestor afecțiuni și dispune de o infrastructură medicală de ultimă oră.

Mai mult ...

Endometrioza - Interviu cu medicul specialist Prof. Univ. Dr. Fritz Nagele • 31.10.2019

Endometrioza este o afecțiune cronică, benignă care afectează 10-15% din femeile de vârstă reproductivă, reprezentând o povară mare, atât la nivel fizic cât și la nivel psihic, fiind una dintre cele mai frecvente cauze ale infertilității. Prof. Univ. Dr. Fritz Nagele ne prezintă informații cu privire la alegerea tratamentului  corect pentru endometrioză, cu scopul de împlinire a dorinței de a avea copii. Spitalul Privat Goldenes Kreuz este primul spital privat din Austria care deține un centru certificat de endometrioză.

Mai mult ...

Centrul Certificat pentru Sănătatea Sânului - Spitalul Privat Goldenes Kreuz • 17.10.2019

Din anul 2016 pacientele care sunt suspecte de cancer de sân au voie sa efectueze investigațiile de diagnosticare și tratamentele aferente numai într-un centru special certificat, aceste centre trebuind să îndeplinească o serie de criterii foarte exigente. Spitalul Privat Goldenes Kreuz este primul și singurul spital privat din Austria care deține un centru intern, certificat pentru sănătatea sânului.
Mai mult ...

Centrul Certificat de Endometrioză - Spitalul Privat Goldenes Kreuz • 17.10.2019

Spitalul Privat Goldenes Kreuz este primul spital privat din Austria care deține un centru certificat de endometrioză. Echipa noastră de experți, condusă de medicul specialist Prim. Univ.-Prof. Dr. Fritz Nagele asigură pacientelor o îngrijire medicală multidisciplinară și o calitate ridicată în diagnosticarea și tratarea endometriozei.
Mai mult ...

Viața cu limfom - diagnosticare, terapie, prognostic • 03.10.2019

Spitalul Privat Confraternität este specializat în diagnosticarea și tratamentul holistic al cancerului, deținând o reputație internațională excelentă în domeniul oncologic. Directorul medical - Univ.Prof. Dr. Drach - este implicat de mulți ani în proiecte internaționale de cercetare, precum și în terapia pacienților, fiind unul dintre cei mai importanți experți, la nivel mondial, în domeniul limfomului și a mielomului multiplu

Mai mult ...

Tratamentul cancerului de colon în Spitalul Privat Confraternität • 22.08.2019

Viena a câștigat o înaltă reputație internațională în cercetarea din domeniul cancerului și se numără printre liderii mondiali în acest domeniu. Medicii specialiști care tratează în Spitalul Privat Confraternität au mulți ani de experiență în domeniu și sunt implicați în proiecte de cercetare internațională. Astfel, în Spitalul Privat Confraternität se aplică cele mai moderne terapii pentru afecțiunile oncologice.

Mai mult ...

Cancerul ovarian - cauze, simptome, tratament • 18.06.2019

Cancerul ovarian reprezintă aproximativ 3,5% din tumorile maligne în rândul femeilor, iar în România este pe locul 5 ca afecțiune malignă la femei. Acest cancer este diagnosticat, cel mai frecvent, la vârste cuprinse între 55 și 65 de ani. Prim. Univ. Prof. Dr. Fritz Nagele, directorul medical al Spitalului Privat Goldenes Kreuz ne prezintă cei mai importanți pași în diagnosticarea și tratamentul corect al cancerului ovarian.

Mai mult ...

Cancerul de col uterin – cauze, simptome, tratament • 08.05.2019

România prezintă o incidență și o mortalitate foarte crescută pentru cancerul de col uterin. Diagnosticarea corectă și alegerea celui mai potrivit tratament sunt pași esențiali în procesul terpeutic. Prim. Univ. Prof. Dr. Fritz Nagele, directorul medical al Spitalului Privat Goldenes Kreuz, ne prezintă informațiile esențiale despre cancerul de col uterin.

Mai mult ...

Cancerul endometrial – cauze, simptome, tratament • 20.03.2019

În țările industrializate, cancerul endometrial este a doua cea mai frecventă afecțiune ginecologică malignă. Spitalul Privat Goldenes Kreuz oferă tehnici noi și inovatoare de tratament în domeniul oncologiei ginecologice. Directorul medical Prim. Univ. Prof. Dr. Fritz Nagele ne prezintă informații importante despre cancerul endometrial.

Mai mult ...
Prof-Muller

Tratamentul chirurgical minim invaziv al cancerului de plămân - Interviu cu medicul specialist Prim. Univ.-Prof. Dr. Michael Rolf Müller • 19.02.2019

Cancerul pulmonar prezintă cea mai mare incidență la nivel mondial și cauzează majoritatea deceselor în rândul afecțiunilor oncologice. Centrul Specializat pe Afecțiuni Pulmonare din Spitalul Privat Döbling, oferă tehnici noi și inovatoare de tratament, cu un prognostic favorabil.

Mai mult ...

Chirurgia minim-invazivă în tratarea afecțiunilor ginecologice • 05.12.2018

Directorul departamentului de ginecologie și obstetrică din Spitalul Privat Goldenes Kreuz, Prim. Univ. Prof. Dr. Fritz Nagele prezintă noile tehnici minim-invazive în tratarea afecțiunilor ginecologice.

Mai mult ...

Leziunile de menisc - Interviu cu medicul specialist Prof. Dr. Andreas Janousek • 24.10.2018

Articulația genunchiului este, pe bună dreptate, cunoscută drept cea mai complicată articulație din corp. Totodată, genunchiul este și cea mai mare articulație a corpului uman. Acesta poate susține, pe termen scurt, până la 1 tonă și jumătate de greutate. Fără articulațiile genunchiului nu am putea să mergem, să ne așezăm și în nici un caz să sărim. Spitalul Privat Döbling oferă cea mai nouă infrastructură pentru diagnosticarea și tratamentul leziunilor de menisc.

Mai mult ...

Cataracta - cauze, simptome, tratament • 30.07.2018

În cazul cataractei, operația de facoemulsificare se consideră a fi o metodă revoluționară de tratare, deoarece este extrem de eficientă, mai puțin traumatizantă și se aplică în cazul oricărei forme de cataractă și în orice stadiu al acesteia. Intervenția chirurgicală poate fi efectuată în ambulatoriu sau în regim de spitalizare în Spitalul Privat Döbling și Confraternität.

Mai mult ...

Noua tehnică chirurgicală minim invazivă pentru hallux valgus în Spitalul Privat Döbling • 20.06.2018

Noua tehnică chirurgicală  minim invazivă pentru hallux valgus (monturi), efectuată de Dr. Leidolf în Spitalul Privat Döbling, implică o recuperare post-operatorie mult mai rapidă, putând depune un efort complet cu  piciorul operat la numai 5-6 zile după operație, dureri minimale, precum și revenirea la un stil de viață sportiv la numai 5-6 săptămâni după operație. 

Mai mult ...

Tratamentul modern al cancerului de sân • 15.05.2018

În ultimii ani, s-au consacrat metode noi în tratamentul cancerului mamar. În plus față de obiectivul central - siguranța oncologică - conservarea sânului și reducerea efectelor secundare sunt de o importanță centrală în ziua de astăzi. Directorul medical al Spitalului Privat Döbling - Prim.Univ.-Prof. Chiristian Kainz - ne prezintă cele mai noi metode disponibile.

Mai mult ...
Doctor

Infecția cu Helicobacter Pylori • 17.04.2018

Helicobacter pylori este o bacterie care poate coloniza mucusul gastric și celulele mucoase ale stomacului. Inicidența este, conform unor statistici germane, de 5% la copii și de 24% la adulți. Majoritatatea oamenilor dobândesc această infecție la o vârstă fragedă. Diagnosticată la timp, aceasta poate fi tratată cu succes și astfel pot fi evitate complicațiile.

Mai mult ...

Centrul de Sănătate pentru Copii Döbling • 29.03.2018

Centrul de Sănătate pentru Copii Döbling oferă copilului Dvs. o gamă largă de servicii medicale. De la consiliere generală, vaccinări, febră acută, tuse, dureri abdominale sau boli ale copilăriei, până la diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor speciale, precum alergii și boli autoimune. În acest scop, medicii noștri specialiști beneficiază de o infrastructură de ultimă generație în Ambulatoriul Döbling și în Spitalul Privat Döbling.

Mai mult ...
Doctor

Diagnosticarea cancerului de colon • 28.02.2018

În momentul în care se emite diagnosticul de cancer, îngrijorările, temerile si întrebările preiau toată atenția noastră, situația părând, la început, imposibil de gestionat.
Prin următoarele informații dorim să vă ajutăm să înțelegeți mai bine pașii necesari  de urmat pentru diagnosticarea cancerului de colon și să obțineți astfel o imagine de ansamblu asupra investigațiilor necesare.
Mai mult ...