Stiri

Doctor

Diagnosticarea cancerului de colon • 28.02.2018

În momentul în care se emite diagnosticul de cancer, îngrijorările, temerile si întrebările preiau toată atenția noastră, situația părând, la început, imposibil de gestionat.
Prin următoarele informații dorim să vă ajutăm să înțelegeți mai bine pașii necesari  de urmat pentru diagnosticarea cancerului de colon și să obțineți astfel o imagine de ansamblu asupra investigațiilor necesare.
Mai mult ...

Spitalul Privat Confraternität: În 2017 medicii specialiști au efectuat peste 1000 de intervenții de cateterism cardiac • 15.02.2018

Spitalul Privat Confraternität deține unul dintre cele mai moderne echipamente de cateterism cardiac din sectorul medical privat. Anul trecut, medici cardiologi renumiți au efectuat, sub conducerea Echipei Intervenționale Confraternität, pentru prima oară peste 1.000 de intervenții cardiace și vasculare prin intermediul cateterismului cardiac.

Mai mult ...

Prostatită cronică – prevenție, simptome și tratament • 04.01.2018

Prostata este glanda cea mai predispusă la afecțiuni, iar din ce în ce mai mulți bărbați sub 40 de ani suferă de afecțiuni ale prostatei. Prostatita este o boala prezentă la barbatii de sub 50 de ani, predominant subdiagnosticată, cei afectați adresându-se medicului abia într-un stadiu avansat. Netratate, afecțiunile prostatei pot cauza disfuncții sexuale, infecții grave, pot afecta funcția renală și pot cauza tumori canceroase. Medicul specialist Assoc. Prof. Priv.-Doz. Dr. Markus Margreiter ne prezintă, în cadrul unui interviu, metode de prevenție, simptomele și tratamentul prostatitei.

Mai mult ...

Emiterea diagnosticului corect – alergia și intoleranța alimentară • 06.12.2017

Diagnosticarea corectă, efectuată de către un medic specialist în domeniu, este indispensabilă în cazul alergiilor și intoleranțelor alimentare. Recomandări dietetice incorecte și nefondate pot avea urmări grave, precum riscul de malnutriție.

Mai mult ...

Intoleranțele alimentare: diferența dintre alergie și intoleranță • 29.11.2017

Alergiile alimentare sunt un subiect foarte actual. Dar, există într-adevăr din ce în ce mai mulți oameni a căror organism nu tolerează anumite alimente? O statistică a peste 50 de studii europene în domeniu arată că, din 17% persoane care au raportat disconforturi legate de alimentație, numai la 1%-3% din cazuri a fost într-adevăr confirmată o alergie alimentară. O alergie alimentară este astfel foarte rară, cauzele simptomelor sunt, cel mai adesea, diferite intoleranțe.

Mai mult ...

Cancerul de col uterin – cauze, prevenție, diagnosticare si tratament • 07.11.2017

În România, după cancerul de sân, cancerul de col uterin produce cele mai multe decese. Paradoxal, diagnosticat într-o fază incipientă, cancerul de col uterin este în majoritatea cazurilor curabil. De aceea Spitalul Privat Döbling pune un accent deosebit pe importanța regularității investigațiilor ginecologice preventive.

Mai mult ...

Depistarea precoce a cancerului de sân prin tehnologia 3D • 16.10.2017

Tomosinteza și elastografia sunt, în momentul de față, cele mai moderne proceduri de diagnosticare imagistică pentru depistarea precoce a cancerului de sân. Ambele tehnologii sunt utilizate în Spitalul Privat Goldenes Kreuz.

Mai mult ...

Ziua mondială a inimii – 10 mituri despre prevenția corectă a bolilor cardiovasculare • 29.09.2017

Ce este adevărat și ce nu – mituri despre sănătatea cardiovasculară

Există multe mituri despre sănătatea inimii – unele sunt adevărate, altele nu sunt. În cele ce urmează vă prezentăm 10 mituri despre sănătatea cradiovasculară și prevenția corectă.

Mai mult ...

Bolile venelor – terapii moderne si tehnici chirurgicale inovative • 07.09.2017

Prof. h.c. Dr. Alexander Flor a declarat lupta împotriva picioarelor umflate și grele, varicelor și venectaziilor. Medicul specialist se bazează pe o diagnosticare exactă, forme moderne de terapie și tehnici chirurgicale inovative.

Mai mult ...

Tratamentul incontinenței urinare • 21.08.2017

Incontinența urinară reprezintă pierderea involuntară de urină și este o afecțiune care afectează marcant calitatea vieții. Tratamentul adecvat prezintă o rată de succes de peste 95%. Medicul specialist cu o vastă experiență în tratarea incontinenței Prim. Univ.-Prof. Dr. Wilhelm A. Hübner prezintă, în cadrul unui interviu, opțiunile de tratament oferite de Centrul de Incontinență din cadrul spitalului privat Confraternität.

Mai mult ...

Sindromul piciorului diabetic • 04.08.2017

Conform OMS, 422 de milioane de oameni suferă de diabet zaharat, marea majoritate a diabetului zaharat fiind cel de tip 2. În afară de boli ale inimii, vaselor de sânge, ochilor, rinichilor și nervilor, sindromul piciorului diabetic este, de asemenea, o consecință frecventă a acestei afectiuni de diabet zaharat. Spitalul Privat Döbling oferă o metodă unică pentru tratamentul chirurgical al piciorului diabetic.

Mai mult ...

Cancerul de piele - melanomul: simptome, prevenție și terapie • 25.07.2017

Numărul românilor diagnosticați cu melanom crește constant de la an la an, melanomul fiind responsabil de 75% din decesele cauzate de cancerul de piele. Depistarea precoce, într-o fază incipientă, prezintă șanse mari de vindecare. Controlul periodic al pielii și verificarea dermatoscopică a alunițelor o dată pe an este o componentă esențială a metodelor de prevenție.

Mai mult ...

Scorul de calciu coronarian – evaluarea riscului de infarct miocardic • 27.06.2017

Scorul de calciu coronarian este cel mai bun predictor pentru riscul de infarct miocardic la adulții care nu prezintă simptomele tipice bolilor de inimă. Procedura de scanare este simplă, de scurtă durată, concludentă și de o importanță majoră în prevenirea infarctului miocradic.

Mai mult ...

Prevenirea infarctului miocardic • 20.06.2017

România se află pe locul trei la nivel mondial în privința mortalității cauzate de bolile cardiovasculare. Astfel, prevenirea unui infarct miocardic este esențială, iar medicul specialist Univ.-Prof. Dr. Schwarzacher ne comunică, în cadrul unui interviu, importanța cauzelor, simptomelor și metodelor de prevenire a unui infarct.

Mai mult ...

Premieră în Austria: O nouă tehnică chirurgicală pentru leziunile măduvei osoase la articulația piciorului • 02.06.2017

Pentru prima oară în Austria medicul specialist Univ. Dr. Hans-Jörg Trnka, directorul Centrului de Chirurgie a Piciorului din Spitalul Privat Confraternität, a implementat o nouă tehnică chirurgicală utilizată până în prezent numai în America. Medicul specialist, recunoscut pentru terapiile conservative și chirurgicale a afecțiunilor piciorului, a îndepărtat un chist osos situat direct sub gleznă. Pacienta a profitat de pe urma procedurii chirurgicale delicate și la foarte scurt timp a scăpat de dureri.

Mai mult ...

Sinuzita cronică - interviu cu medicul specialist OA Dr.Windisch • 29.05.2017

Medicul specialist OA Dr. Franz Windisch, activ în Spitalul Privat Döbling, are o experiență vastă în întreaga patologie ORL. Pentru patologia chirurgicală ORL medicul specialist deține numeroase specializări, iar spitalul Döbling dispune de cel mai modern echipament medical pentru efectuarea unei palete cuprinzătoare de operații ORL.

Mai mult ...

Prevenirea și depistarea precoce a tumorilor tiroidiene • 11.05.2017

O diagnosticare precoce a unei afecțiuni tiroidiene prezintă șanse foarte bune de vindecare. Tiroida este unul dintre organele principale în echilibrarea hormonală a oamenilor și influențează majoritatea proceselor care au loc în organism. Cancerul tiroidian este o afecţiune endocrinologică ce afectează astfel întreg organismul. Femeile sunt mai des afectate de acest tip de cancer decât bărbații. În Spitalul Privat Döbling vă stă la dispoziție o echipă de medici interniști, medici specialiști în medicina nucleară și chirurgi pentru diagnosticarea și tratamentul bolilor tiroidiene.

Mai mult ...

Terapii și medicamente noi pentru tratamentul cancerului • 10.04.2017

Cel mai optim tratament personalizat pentru un pacient cu cancer este decis în cadrul unui Tumor Board – un consiliu interdisciplinar de medici specialiști. Fie că este vorba de terapia cu anticorpi sau de terapia pe bază molecular-biologică, cercetările în domeniul noilor terapii oncologice medicamentoase evoluează constant, prezentând rezultate eficiente.

Mai mult ...

Prevenirea accidentului vascular cerebral • 27.03.2017

Diagnosticarea rapidă și recunoașterea promptă a simptomelor unui atac vascular cerebral sunt esențiale; prevenirea este însă cu atât mai importantă luând în considerare consecințele grave pe termen lung. Medicul specialist Univ.-Prof. Dr. Schwarzacher ne comunică, în cadrul unui interviu, cauzele, simptomele și metodele de prevenire a unui accident vascular cerebral.

Mai mult ...
OA. Dr. Maic Deckstein

Boala de reflux gastroesofagian – cauze, diagnosticare și tratament • 14.03.2017

Boala de reflux gastroesofagian este o boală cronică cu simptome deranjante, foarte frecventă la persoanele cu hernie diafragmatică. Oa.Dr.Maic Deckstein este recunoscut pentru diagnosticarea concludentă și tratamentul de succes al bolii de reflux gastroesofagian.

Mai mult ...