Centrul Certificat de Endometrioză - Spitalul Privat Goldenes Kreuz

Spitalul Privat Goldenes Kreuz este primul spital privat din Austria care deține un Centru Certificat de Endometrioză. Echipa noastră de experți le asigură pacientelor o îngrijire medicală multidisciplinară și o calitate ridicată a metodelor de diagnosticare și tratament al endometriozei.

Endometrioza este una dintre cele mai frecvente și, în același timp, una dintre cele mai frecvent nediagnosticate afecțiuni feminine, care apar la vârsta reproductivă. După apariția primelor simptome trec, de regulă, mai mulți ani până când se diagnostichează corect această afecțiune și până se se inițiează o terapie adecvată, personalizată pe fiecare caz în parte.

Scopul Centrului Certificat de Endometrioză din cadrul Spitalului Privat Goldenes Kreuz este de a oferi pacientelor afectate un acces facil la o consiliere multidisciplinară. Această consiliere multidisciplinară presupune unirea într-un singur centru de specialitate a tuturor disciplinelor medicale legate de endometrioză, aceasta fiind abordarea esențială pentru a asigura pacientelor noastre un tratament calitativ, adecvat și eficient .

Ce este endometrioza?

Endometrioza este o boală cronică, benignă, de care suferă circa 10% - 15% din femeile aflate la vârsta de reproducere. Pentru foarte multe femei această boală reprezintă un factor major de stres psihic și fizic.

În cazul acestei afecțiuni, mucoasa care acoperă cavitatea uterină și care este eliminată o dată pe lună prin menstruație se extinde și în afara uterului. Aceste celule endometriale apar cel mai frecvent pe ovare și la nivelul pelvisului, însă se pot manifesta și în alte părți ale corpului. Din moment ce aceste celule reacționează, la fel ca mucoasa din interiorul uterului, în perioada menstruației, pot apărea diferite simptome clinice. Simptomele cele mai frecvente, în cazul endometriozei, sunt dureri în abdomenul inferior sub formă de crampe, atât înainte cât și în timpul menstuației, însă aceste simptome pot apărea și independent de menstruație.

Endometrioza este cea mai frecventă cauză a infertilității, deoarece poate cauza chisturi ovariene, precum și aderența sau obturația trompelor uterine.

Ce oferă un Centru Certificat de Endometrioză?

Un centru certificat de endometrioză oferă o serie de servicii medicale multidisciplinare, în cadrul unui concept sigur, evaluat și verificat. Certificarea este o dovadă obiectivă pentru  tratamentul oferit, aplicat conform standardelor ridicate de calitate, recunoscute la nivel internațional.

Prim. Univ.-Prof. Dr. Nagele - directorul medical al centrului de endometrioză și a Spitalului Privat Goldenes Kreuz - îndeplinește, în colaborare cu secția de obstetrică și ginecologie, un set de criterii foarte exigente:

 • Tratament medical, investigații de diagnosticare, servicii de îngrijire medicală și de consiliere la cel mai înalt nivel de calitate
 • O abordare interdisciplinară între toate serviciile de bază din regimul ambulant, în procesul de diagnosticare, în efectuarea intervențiilor chirurgicale precum și în aplicarea terapiilor medicamentoase
 • O colaborare interdisciplinară cu Centrul de Fertilitate, cu secția de fizioterapie, cu secția de consiliere nutrițională și cu Asociația Austriacă de Endometrioză
 • Infrastructrură optimală pentru o consiliere medicală amplă, îmbinată cu un confort mărit, garantat de o atmsoferă familiară și călduroasă
 • Tratament postoperator standardizat
 • Angajamentul de îmbunătățire continuă a calității, verificat prin intermediul auditului extern efectuat periodic, precum și prin prezentarea continuă a dovezii de calitate a proceselor și a structurilor oferite.

În Centrul Certificat de Endometrioză a Spitalului Privat Goldenes Kreuz sunt furnizate următoarele servicii medicale:

  • Managementul serviciilor medicale, din regimul ambulant, în cadrul cabinetului medicului specialist în endometrioză Prim. Univ.-Prof. Dr. Fritz Nagele
  • Laboratorul de diagnosticare și serviciile de diagnosticare radiologică
  • Consiliere ginecologică, chirurgicală, urologică și de medicină internă prin cooperarea cu parteneri de o înaltă calificare în specializările implicate
  • Terapia durerii
  • Tratament de fertilitate în cadrul Centrului de Fertilitate
  • Diagnosticare histologică
  • Fizioterapie
  • Dietetică
  • Precum și alte specializări asigurate de colaboratorii noștri

Pentru a consolida atmosfera confortabilă și starea de bine, vă oferim posibilitatea de a participa la diferite activități din cadrul programului nostru „Timp pentru mine”.

Acest video vă prezintă mai multe informații despre serviciile medicale pentru sănătatea femeii, oferite în Spitalul Privat Goldenes Kreuz.


Da, doresc sa imi fie afisat continut de la YouTube.
Modificare setari
Permiteti incarcarea YouTube o singura data

Da, doresc sa imi fie afisat continut de la YouTube.
Modificare setari
Permiteti incarcarea YouTube o singura data

Contacteaza-ne acum!

Aveti intrebari? Doriti o a doua opinie medicala sau o programare?

Departamentul International PremiQaMed va sta la dispozitie pentru orice cerere medicala, organizatorica sau estimare financiara pentru investigatii si tratamente medicale.

Campurile marcate cu * sunt obligatorii si trebuie completate.

Va rugam sa nu introduceti date medicale in spatiul pentru text, deoarece acest formular online nu este adecvat pentru transmiterea de date medicale.

Please add 9 and 6.

Go back

Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort