Diagnosticarea și tratamentul cancerului pulmonar

Centrul de Pneumologie din Spitalul Privat Döbling

În domeniul tratamentului și diagnosticării cancerului pulmonar se realizează progrese semnificative. Datorită disponibilității unor proceduri chirurgicale minim-invaziv și a unor tratamente conservative - complet noi și în continuă evoluție - pacienții cu boli avansate, care până acum câțiva ani trebuiau considerați fără speranță, au acum șanse realiste de vindecare.
 
Spitalul Privat Döbling deține un Centru de Pneumologie Minim-Invazivă, pentru diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor maligne și benigne, conform celor mai recente standarde în domeniu. O echipă interdisciplinară colaborează pentru cazul fiecărui pacient în parte, în scopul emiterii unui diagnostic și a unei terapii personalizate. Directorul Centrului de Pneumologie Minim-Invazivă Univ. Prof. Dr. Michael Rolf Müller ne prezintă informații cu privire la cele mai moderne metode de diagnosticare și tratament pentru cancerul de plămân.

Diagnosticarea cancerului pulmonar

Procedurile de diagnosticare constau în examinarea clinică de către medicul specialist, investigații ale funcției pulmonare, analize de sânge, CT - computer tomografia și bronhoscopia.

Dacă sunt necesare examinările prin intermediul Endobronhoscopiei Ultrasonografice EBUS (ecobronhoscopie), acestea vor fi efectuate în Spitalul de Nord din Viena. Pentru a evalua riscul chirurgical și anestezic, pacienții trebuie să completeze un istoric medical, înmânat anterior.

Tratamentul chirurgical minim-invaziv

În tratamentul chirurgical al cancerului pulmonar s-au consacrat tehnici noi, minim-invazive. Astfel, teama de operații majore a fost - în mare măsură - eliminată. În ziua de astăzi, spitalizarea pentru rezecția cancerul pulmonar durează mai puțin de o săptămână.

Cheia succesului constă într-o combinație strategică de proceduri conservative și chirurgicale, bazate pe constatări medicale de ultimă oră. Lobectomia toracoscopică a fost efectuată pentru prima dată în urmă cu mai bine de 20 de ani. În ziua de astăzi, Lobectomia Video-Asistată VATS a devenit procedura standard în centrele specializate, fiind aplicată în stadiile incipiente ale bolii.

Avantajele intervenției chirurgicale minim-invazive

Avantajele sunt evidente: datorită accesului endoscopic și a inciziei mici nu este necesară depărtarea și lezarea coastelor, traumatismele chirurgicale și durerea sunt semnificativ reduse, iar mecanismul de respirație este îmbunătățit.

În plus, noile constatări medicale arată că agresiunea chirurgicală semnificativ redusă cauzează un impact diminuat asupra sistemului imunitar al pacientului, provoacă mai puține complicații, precum și îmbunătățirea șanselor de supraviețuire pe termen lung.

Care este cheia unui tratament de succes?

Fiecare concept modern de tratament, pentru cancerul pulmonar, necesită o strânsă colaborare a tuturor disciplinelor medicale implicate - de la diagnosticare, la planificarea terapiei și până la îngrijirea ulterioară.

În Centrul de Pneumologie al Spitalului Privat Döbling, pacienții cu diagnosticul de cancer pulmonar sunt evaluați și tratați de către un Tumorboard interdisciplinar.

Ce se întâmplă după operație?

Pacientul este mobilizat, cu asistență medicală, în prima zi după operație și în cele mai multe cazuri poate părăsi spitalul într-o săptămână.

Prin terapia medicamentoasă aisgurăm îmbunătățirea perspectivelor de vindecare. Decizia cu privire la un tratament ulterior, se emite pe baza rezultatelor histopatologice ale intervenției efectuate și se stabilește interdisciplinar, cu echipa specializată.


Contact

PremiQaMed Cancer Center Vienna


Da, doresc sa imi fie afisat continut de la YouTube.
Modificare setari
Permiteti incarcarea YouTube o singura data


Contacteaza-ne acum!

Aveti intrebari? Doriti o a doua opinie medicala sau o programare?

Reprezentantii PremiQaMed va stau la dispozitie pentru orice cerere medicala, organizatorica sau estimare financiara pentru investigatii si tratamente medicale.

Campurile marcate cu * sunt obligatorii si trebuie completate.

Va rugam sa nu introduceti date medicale in spatiul pentru text, deoarece acest formular online nu este adecvat pentru transmiterea de date medicale.

Please add 1 and 5.

Go back

Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort