Cum vă puteți influența pozitiv nivelul colesterolului

Colesterolul mărit este unul dintre cei mai importanți factori de risc pentru bolile cardiovasculare.

Deoarece o dietă dezechilibrată sau greșită și lipsa exercițiilor fizice sunt cele mai comune cauze ale concentrațiilor ridicate de LDL și trigliceride în sânge, o schimbare a stilului de viață poate ajuta la îmbunătățirea nivelului de colesterol.

Recomandări pentru reducerea colesterolului

Univ.-Prof. Dr Johannes Drach, medic specialist în medicină internă și director medical al Spitalului Privat Confraternität, dezvăluie cum vă puteți influența pozitiv nivelul colesterolului și când trebuie să se intervină medicamentos:

  • Cunoașterea precisă a nivelului de colesterol din sânge este importantă: LDL (lipoproteine ​​de densitate mică) este un factor de risc, HDL (lipoproteine ​​de densitate mare) are un efect protector asupra sistemului vascular.
  • Adoptați o „dietă mediteraneană”: multe fructe și legume, folosirea uleiurilor cu acizi grași nesaturați (ulei de măsline, ulei de rapiță, ulei de in), produse din cereale integrale, nuci, leguminoase, pește, carne de pasăre.
  • Planificați activități fizice regulate, în viața de zi cu zi: antrenament de rezistență de 150 de minute pe săptămână (jogging, mers nordic/Nordic Walking, ciclism, înot) și antrenament de forță de două ori pe săptămână.
  • Terapia medicamentoasă este necesară doar dacă nivelul LDL și/sau al trigliceridelor este în continuare mărit, în ciuda unui stil de viață sănătos.

Da, doresc sa imi fie afisat continut de la YouTube.
Modificare setari
Permiteti incarcarea YouTube o singura data


Contacteaza-ne acum!

Aveti intrebari? Doriti o a doua opinie medicala sau o programare?

Departamentul International PremiQaMed va sta la dispozitie pentru orice cerere medicala, organizatorica sau estimare financiara pentru investigatii si tratamente medicale.

Campurile marcate cu * sunt obligatorii si trebuie completate.

Va rugam sa nu introduceti date medicale in spatiul pentru text, deoarece acest formular online nu este adecvat pentru transmiterea de date medicale.

Please add 2 and 5.

Go back

Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort