Metoda AutoCart™ - regenerarea leziunilor de cartilaj, cu propriul țesut

Centrul pentru Refacerea Cartilajelor, Ortobiologie și Conservarea Articulațiilor Döbling

Prof. Dr. Stefan Marlovits conduce Centrul pentru Refacerea Cartilajelor, Ortobiologie și Conservarea Articulațiilor din Spitalul Privat Döbling. De peste 25 de ani cercetarea științifică în domeniul regenerării cartilajelor este una dintre specializările sale medicale principale și subiectul a numeroase publicații științifice.

Scopul oricărui tratament pentru boli articulare în Centrul pentru Refacerea Cartilajelor, Ortobiologie și Conservarea Articulațiilor Döbling este de a păstra propria articulație cât mai mult timp posibil și de a vă permite să trăiți o viață activă și fără dureri.
Deoarece cartilajul nu este vascularizat, acesta nu se poate regenera. În special la pacienții mai tineri, pentru care o proteză articulară nu este o opțiune de dorit, metodele moderne de regenerare a cartilajului oferă posibilitatea refacerii cartilajului articular.

În 2001, Prof. Marlovits a efectuat primul transplant de celule pentru regenerarea cartilajului. Inițial, aceasta a necesitat două operații și cooperarea cu laboratoare speciale externe, iar costurile au fost foarte mari. Între timp, au fost dezvoltate metode noi și avantajoase – precum metoda AutoCartTM.

Domnule Prof. Marlovits - ce înseamnă AutoCart TM-?

AutoCart înseamnă All Autologus Cartilage Regeneration, ceea ce înseamnă că numai materialele proprii ale corpului sunt folosite pentru această metodă de tratare a leziunilor majore ale cartilajului.

Care este avantajul metodei AutoCart TM-?

Metoda AutoCart oferă multe avantaje - lucrăm cu material autolog și putem opera de obicei minim invaziv - adică artroscopic. Operația este foarte blândă și poate fi efectuată și la pacienții de vârstă înaintată.

Spre deosebire de alte metode, o singură operație este suficientă. Cu metoda AutoCart, cartilajul este îndepărtat în timpul operației, zdrobit, îmbogățit cu plasma proprie bogată în trombocite și apoi injectat direct înapoi în cartilajul defect.

Această tehnică chirurgicală nu este doar blândă și foarte bine tolerată - datorită utilizării doar a materialului propriu al corpului - ci nu este nici costisitoare. Poate fi efectuată atât sub anestezie generală, cât și sub anestezie regională.

Pentru ce indicații este metoda AutoCart cea mai potrivită?

Metoda AutoCart este potrivită, în special, pentru articulația genunchiului, articulația gleznei și articulațiile mai mici, cum ar fi articulația degetului mare, dar și în următoarele cazuri

  • defecte post-traumatice
  • boli degenerative precum artrozele până la gradul III - gradul III se prezintă prin crăpături sau cratere în cartilaj, care ajung până la os, cu durere semnificativă
  • Osteocondrită disecantă (necroză osoasă sub cartilaj).

Cum pot fi tratate modificările traumatice și degenerative ale cartilajului șoldului?

Regenerarea cartilajului cu celule stem adipoase s-a dovedit foarte eficientă pentru articulațiile șoldului. Celulele stem sunt obținute din țesutul gras al pielii abdominale, prin care țesutul gras este zdrobit mecanic și centrifugat de mai multe ori.

Concentratul obținut din aceasta este apoi injectat în articulație.

Care este durata medie de spitalizare și ce se întâmplă după operația AutoCart TM?

De obicei, este necesară o spitalizare de trei zile. După operație, trebuie să folosiți cârje timp de 6 săptămâni. La 10 - 12 zile după operație se îndepărtează suturile, acestea pot fi îndepăratate și de medicul de familie.

Oferim fiecărui pacient un regim de tratament timp de trei luni. Desigur, fizioterapia se poate desfășura și la domiciliul pacientului, dacă este necesar există posibilitatea de a coordona exercițiile cu terapeuții prin videoconferință. Atelele motoare și dispozitivele de magnetoterapie s-au consacrat, de asemenea, pentru procesul de reabilitare.

Când trebuie efectuat controlul de follow-up?

O evaluare ar trebui să aibă loc după aproximativ 3-6 luni. Pentru aceasta, folosim protocoale speciale de RMN, pentru a putea determina cu precizie rezultatul intervenției.

Pentru follow-up, folosim sistemul SOS „Surgical Outcome System” în care pacientul – ​​dacă dorește – este contactat prin e-mail și se folosește un chestionar pentru a evalua starea lui actuală. Acest sistem, stabilit la nivel internațional, funcționează cu scoruri validate, este destinat să ofere pacientului siguranță și este utilizat pentru asigurarea calității.

Centrul pentru Refacerea Cartilajelor, Ortobiologie și Conservarea Articulațiilor al Spitalului Privat Döbling este singurul centru din Austria care ia parte la un studiu multicentric privind tratamentul autolog al afecțiunilor cartilajului la nivelul articulației genunchiului, în care sunt implicate și alte centre din Europa și Orientul Mijlociu.

 


Da, doresc sa imi fie afisat continut de la YouTube.
Modificare setari
Permiteti incarcarea YouTube o singura data

Contacteaza-ne acum!

Aveti intrebari? Doriti o a doua opinie medicala sau o programare?

Departamentul International PremiQaMed va sta la dispozitie pentru orice cerere medicala, organizatorica sau estimare financiara pentru investigatii si tratamente medicale.

Campurile marcate cu * sunt obligatorii si trebuie completate.

Va rugam sa nu introduceti date medicale in spatiul pentru text, deoarece acest formular online nu este adecvat pentru transmiterea de date medicale.

Please calculate 7 plus 4.

Go back

Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort