Nervul vag - un punct de control important pentru bunăstarea noastră

Nervul vag (în latină „nerv rătăcitor”) nu este responsabil doar pentru aprovizionarea zonei capului și ceilalți nervi cranieni, ci aprovizionează aproape toate organele corpului „parasimpatic”. Este cel mai lung nerv cranian, cel mai mare nerv al sistemului nervos parasimpatic și influențează relaxarea, ritmul cardiac, respirația, digestia, constituirea rezervelor de energie și regenerarea organismului.

Pentru a rezuma într-un mod simplu, sistemul nervos parasimpatic este responsabil pentru odihnă, relaxare și digestie, în timp ce sistemul nervos simpatic este responsabil pentru așa – numita reacție fight or flight, așadar pentru reacția de luptă sau fugă din anumite situații.

Nervul vag operează în principal în cadrul sistemului nervos parasimpatic care leagă activitatea organelor majore de creier.

Faptul că nervul vag influențează și psihicul este cunoscut de mult timp. De asemenea, afectează producția de neurotransmițători precum serotonina. Stimularea nervului vag este o terapie recunoscută în tratamentul depresiei și tulburărilor de anxietate.

Nervul vag este adesea în centrul atenției datorită efectelor sale calmante. Influența sa asupra organelor corpului este încă subiectul multor cercetări științifice și nu este posibil să se facă afirmații simple despre modul său de acțiune, deoarece hormonii și alți factori joacă, de asemenea, un rol important. Cu toate acestea, toată lumea poate contribui la relaxarea lor.

Aceste activități au un efect relaxant și activează sistemul nervos parasimpatic:

  • Yoga, Qigong, Tai-Chi
  • Meditație
  • Exerciții de respirație
  • Sport, exerciții, dans
  • Stimuli reci cauzați de dușuri reci sau alternante
  • Consumul de apă rece

Doriți să aflați mai multe informații despre posibilitățile de diagnosticare și tratament în Spitalele Private PremiQaMed? Va rugăm sa ne contactati!


 

Contacteaza-ne acum!

Aveti intrebari? Doriti o a doua opinie medicala sau o programare?

Departamentul International PremiQaMed va sta la dispozitie pentru orice cerere medicala, organizatorica sau estimare financiara pentru investigatii si tratamente medicale.

What is the sum of 8 and 3?

Dorim sa atragem atentia asupra faptului ca din pacate comunicarea prin intermediul internetului presupune uneori lacune de  siguranta. Mesajele pot fi interceptate de alti utilizatori si citite de catre acestia. In cazul in care primim de la dumneavoastra un mesaj prin posta electronica ne consideram indreptatiti sa va raspundem pe aceeasi cale si sa ne folosim de datele dumneavoastra pentru aceasta.

(Spatiile cu * trebuie completate.)

Go back

Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort