Sănătatea colonului - investigații medicale preventive și de diagnosticare precoce

Colonoscopia este cea mai importantă investigație preventivă atât pentru cancerul de colon, cât și pentru diagnosticarea diferitelor disfuncții intestinale. Cancerul de colon este al treilea cel mai frecvent cancer, atât la femei, cât și la bărbați.

Cum se desfășoară investigația de colonoscopie?

În timpul unei colonoscopii, pot fi examinate întregul intestin gros și joncțiunea intestinului subțire și intestinul gros. O evaluare a mucoasei este posibilă numai dacă lumenul intestinal este clar vizibil. Prin urmare, se suflă puțin aer în interior. Dilatarea lumenului intestinal poate fi resimțită ca incomodă sau dureroasă. Prin urmare, colonoscopia se efectuează doar după administrarea unei injecții sedative (sedoanalgezie).

Prevenția cancerului de colon este unul dintre cele mai importante țeluri ale colonoscopiei. Polipii găsiți sunt, prin urmare, îndepărtați imediat și ulterior investigați histopatologic. Această măsură terapeutică este nedureroasă. Totodată, pentru clarificarea eventualelor disfuncții intetsinale, în timpul colonoscopiei se prelevează probe de țesut (biopsii).

Investigația de colonoscopie durează aproximativ 20-30 de minute. După o fază de recuperare de o oră în camera de trezire, primele constatări medicale sunt discutate. Dacă este necesar, se dispun măsuri terapeutice.

Când este recomandată colonoscopia?

Investigația de colonoscopie este recomandată în următoarele cazuri:

 • Screening pentru cancerul de colon de la vârsta de 50 de ani la fiecare 5 până la 7 ani (în funcție de constatările medicale)
 • Modificări ale scaunului (constipație, diaree)
 • Diaree rezistentă la terapie
 • Sânge sau mucus în scaun
 • Boală inflamatorie cronică intestinală
 • Îngrijire ulterioară după operații de cancer de colon
 • Dureri ale abdomenului inferior
 • Test pozitiv pentru hemoragii oculte în fecale  (testul hemocult)

Pregătirea pentru colonoscopie

Pregătirea pentru investigația de colonoscopie, prespune următoarele aspecte:

 • Este necesară o trimitere medicală/ o indicație medicală
 • Înainte de colonoscopie este necesară curățarea minuțioasă a colonului, cu preparatul aferent. Cu cât intestinul este mai curat, cu atât este mai ușor de evaluat și cu atât mai rapid decurge investigația. Preparatul de curățare a colonului este oferit gratuit la înregistrarea pentru investigație.
 • Medicamentele anticoagulante trebuie întrerupte, după consultarea medicului care vă tratează.
 • Cu 6 ore înainte de colonoscopie nu mai aveți voie să mâncați sau să beți nimic. Cu 5 zile înainte de colonoscopie este recomandată o dietă, pe care o comunicăm după organizarea programării.
 • După ce vi s-a administrat un sedativ (analgezie sedativă) nu aveți voie, timp de 24 de ore, să conduceţi vehicule şi să folosiţi utilaje

Da, doresc sa imi fie afisat continut de la YouTube.
Modificare setari
Permiteti incarcarea YouTube o singura data


Contacteaza-ne acum!

Aveti intrebari? Doriti o a doua opinie medicala sau o programare?

Departamentul International PremiQaMed va sta la dispozitie pentru orice cerere medicala, organizatorica sau estimare financiara pentru investigatii si tratamente medicale.

Campurile marcate cu * sunt obligatorii si trebuie completate.

Va rugam sa nu introduceti date medicale in spatiul pentru text, deoarece acest formular online nu este adecvat pentru transmiterea de date medicale.

What is the sum of 8 and 3?

Go back

Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort