O metodă unică pentru tratamentul chirurgical în Spitalul Privat Döbling

 

Medic specialist în ortopdie și chirurgie ortopedică

Directorul Centrului de Osteită Döbling

Fondatorul Băncii Europene de Celule și Țesuturi Umane

Fondatorul Băncii Austriece de Țesuturi Umane

Fondatorul Societății Austriece pentru Infecțiile Oaselor și a Articulațiilor

Membru al Asociației Europene de Transplant Muculoscheletal

Ce este sindromul piciorului diabetic și care sunt cauzele apariției?

Sindromul piciorului diabetic (SPD), denumit și „picior diabetic”, este un sindrom asociat cu diabetul zaharat care apare cel mai frecvent la pacienții cu diabet zaharat de tip 2.

Este vorba despre ulcerații cutanate, care pătrund tot mai adânc în picior până la os, fiind contaminate de bacterii care previn vindecarea normală a rănilor.

Cauzele sunt tulburări circulatorii ale extremităților - tipice diagnosticului de diabet - precum și/sau senzația diminuată de durere cauzată de așa-numita neuropatie diabetică. Leziunile nu sunt percepute la timp sau sunt ignorate.

De ce este atât de temut sindromul piciorului diabetic?

Așa-numitul picior diabetic este cea mai frecventă cauză de amputare a piciorului în afară de traumatismele accidentale. Numai în Germania sunt efectuate 50.000 de amputații pe an. Se recurge la amputare mai ales în cazul infecțiilor severe, prelungite sau recurente ale piciorului diabetic.

În cazul amputațiilor majore (amputație deasupra gleznei), pronosticul nu este favorabil. În decursul a 4 ani de la amputarea primului picior, la aproximativ 50% din diabetici este necesară amputarea și la al doilea picior.

În ce anume constă metoda „Dr. Winkler” prin care poate fi prevenită amputația?

Metoda constă în amputarea părților osoase infectate și nu în amputarea întregului picior. Aceste părți osoase îndepărtate sunt înlocuite cu grefe osoase infiltrate cu antibiotice. Acest antibiotic, din grefele osoase, asigură prin concentrația locală ridicată eliminarea bacteriilor rămase, astfel încât rana poate fi închisă.

Durata spitalizării depinde de mărimea defectului, în cazul leziunilor antepiciorului spitalizarea este de aproximativ 3 zile, în cazul unor defecte mai ample până la maxim 2 săptămâni.


Contacteaza-ne acum!

Aveti intrebari? Doriti o a doua opinie medicala sau o programare?

Reprezentantii PremiQaMed va stau la dispozitie pentru orice cerere medicala, organizatorica sau estimare financiara pentru investigatii si tratamente medicale.

What is the sum of 6 and 4?

Dorim sa atragem atentia asupra faptului ca din pacate comunicarea prin intermediul internetului presupune uneori lacune de  siguranta. Mesajele pot fi interceptate de alti utilizatori si citite de catre acestia. In cazul in care primim de la dumneavoastra un mesaj prin posta electronica ne consideram indreptatiti sa va raspundem pe aceeasi cale si sa ne folosim de datele dumneavoastra pentru aceasta.

(Spatiile cu * trebuie completate.)

Go back

Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort