Tratamentul cancerului de colon în Spitalul Privat Confraternität

Noile concepte de tratament îmbunătățesc șansele de vindecare

Viena și-a câștigat o înaltă reputație internațională, în domeniul cercetării oncologice, și deține printre cele mai bune clinici oncologcie din lume. La Universitatea de Medicină din Viena, cercetarea se desfășoară la un nivel foarte performant, recunoscut la nivel internațional, cu scopul de a utiliza rapid rezultatele obținute și de a dezvolta continuu conceptele de tratament.

Medicii specialiști care tratează în Spitalul Privat Confraternität au mulți ani de experiență și sunt implicați în proiecte internaționale de cercetare.

Tratamentul modern al cancerului este realizat de echipe foarte specializate de experți, din diverse discipline medicale. Managementul profesional al cazurilor medicale este esențial pentru a asigura accesul la un tratament rapid și adecvat.

Următorii specialiști sunt, de obicei, implicați în tratamentul carcinomului de colon: gastroenterologi, oncologi, chirurgi, radiologi, specialiști în radioterapie și patologie.

În Spitalul Privat Confraternität, pacienții sunt consiliați de același medic specialist pe toată durata tratamentului. Aceasta preia funcția de coordonare cu specialiștii din celelalte discipline medicale. El discută cu pacientul fiecare pas necesar în conceptul de tratament și este în contact permanent cu toți cei care sunt implicați în terapie și care, împreună cu echipa de îngrijire, asigură bunăstarea pacientului.

Tratamentul chirurgical al cancerului de colon

Scopul operației este de a îndepărta tumora cât mai complet posibil.

Rezecția laparoscopică a tumorii s-a consacrat și a devenit acum o procedură de rutină. Secțiunea afectată a intestinului este îndepărtată din țesutul sănătos, menținând în același timp o marjă de siguranță. Ganglionii limfatici afectați sunt, de asemenea, îndepărtați. Într-o fază incipientă a bolii, această abordare poate vindeca un procent ridicat dintre cei afectați.

Chiar și în cazul metastazelor prezente în ficat, îndepărtarea chirurgicală poate fi acum aplicată cu succes, după pretratarea cu chimioterapie.

Metodele noi de terapie pentru cancerul de colon

În plus față de chimioterapia convențională, formele biologice de terapie, cu anticorpi produși artificial, sunt aplicate cu succes pentru cancerul colorectal.

Anticorpii se atașează de caracteristici speciale de pe suprafața celulelor canceroase, făcându-le astfel vizibile și vulnerabile la propriul sistem imunitar. Anticorpii Bevacizumab, Cetuximab și Panitumubab sunt deja aplicați, mai ales în combinație cu alți agenți chimioterapeutici (așa-numita imunochimioterapie).

Mulți alți anticorpi pentru terapia țintită sunt momentan în curs de dezvoltare.

„Datorită progreselor din ultimii ani în tratamentul cancerului de colon și rect, pacienții cu metastaze în ficat sau plămâni pot fi vindecați. După chimioterapia neoadjuvantă cu anticorpi, metastazele hepatice pot fi îndepărtate la până la 50% dintre pacienți. Datorită marii puteri regenerative a ficatului, acești pacienți au o calitate excelentă a vieții după operație. ”- Ass.-Prof. Dr. Irene Kührer

Testele moleculare și genetice din țesutul tumoral pot fi adesea folosite pentru a prezice, în avans, dacă o anumită terapie va fi eficientă pentru un anumit pacient.

Dacă se ia în considerare aplicarea unei imunochimioterapii, acesta este personalizată în funcție de profilul tumorii individuale.

După tratamentul de cancer de colon

“Mulți pacienți se tem de o colostomie (anus artificial/ anus contra naturii). Sfincterul anal poate fi însă conservat în 9 din 10 cazuri, prin metode modern preoperative de radioterapie și chimioterapie.

În comparație: în anii 1980, la 8 din 10 pacienți trebuia aplicat un anus artificial.” - Univ.-Prof. Dr. Béla Teleky

Prevenția este mai bună decât vindecarea

Cancerul de colon se dezvoltă de-a lungul mai multor ani, de la polipii de colon, inițial benigni. Aceștia pot fi identificați în cadrul unei colonoscopii și sunt ușor de îndepărtat.

Colonoscopiile regulate ar putea preveni cancerul de colon în 90% din cazuri.

Spitalul Privat Confraternität oferă o „colonoscopie blândă”, adică investigația și îndepărtarea polipilor se efectuează sub o anestezie ușoară de termen scurt (așa-numita sedoanalgezie). Prin urmare, procedura este nedureroasă pentru pacient.


Da, doresc sa imi fie afisat continut de la YouTube.
Modificare setari
Permiteti incarcarea YouTube o singura data


Contact

PremiQaMed Cancer Center Vienna

 

Contacteaza-ne acum!

Aveti intrebari? Doriti o a doua opinie medicala sau o programare?

Reprezentantii PremiQaMed va stau la dispozitie pentru orice cerere medicala, organizatorica sau estimare financiara pentru investigatii si tratamente medicale.

Campurile marcate cu * sunt obligatorii si trebuie completate.

Va rugam sa nu introduceti date medicale in spatiul pentru text, deoarece acest formular online nu este adecvat pentru transmiterea de date medicale.

Please calculate 3 plus 3.

Go back

Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort