Tratamentul modern al cancerului de sân

Spitalul Privat Goldenes Kreuz este primul și singurul spital privat din Austria care deține propriul Centru Certificat pentru Sănătatea Sânului, garantând astfel o calitate la cel mai înalt nivel.

Medicii specialiști vă prezintă informații cu privire la tratamentul modern al cancerului de sân în Spitalul Privat Goldenes Kreuz, precum și importanța pe care o are certificarea unui centru pentru sănătatea sânului, în emiterea diagnosticului corect și aplicarea terapiei potrivite.

Mortalitatea cauzată de cancerul de sân a scăzut cu 30% în ultimii 30 de ani. Cum s-a reușit acest succes?

Îmbunătățirea ratei mortalității se datorează în primul rând opțiunilor terapeutice noi și performante, atât în ​​domeniul terapiei locale, cât și prin noile opțiuni medicamentoase - o condiție importantă pentru aceast progres a fost dezvoltarea interdisciplinarității.

De ce este atât de importantă o abordare interdisciplinară a tratamentului?

Succesul tratamentelor din ziua de astăzi nu poate fi obținut decât printr-o strânsă cooperare a experților, din toate disciplinele medicale implicate.

Certificarea centrelor de sân asigură acest lucru, prin intermediul unui Tumor Board (comisie oncologică) interdisciplinar, în cadrul căruia se discută săptămânal cazul fiecărei paciente în parte, ceea ce aduce, demonstrabil, beneficii imediate pentru paciente.

Centrul pentru Sănătatea Sânului al Spitalului Privat Goldenes Kreuz este certificat conform standardelor europene și este supus unor criterii stricte de calitate pentru diagnosticarea, tratamentul și îngrijirea pacientelor cu cancer de sân - făcând Goldenes Kreuz unicul centru privat al sânului din Austria care vă oferă această certificare pentru experții de top din toate disciplinele medicale.

În cele mai multe cazuri, chirurgia este în continuare o parte a planului de terapie generală, scopul fiind însă de a păstra sânul. Cât de des pot fi aplicate operațiile de conservare a sânului?

Operația este o parte esențială a tratamentului. În centrele de top, se reușește la peste 90% dintre pacientele afectate să se evite mutilarea datorată amputației mamare.  

Pe de o parte, acest lucru este realizat prin progresul rapid al procedurilor de intervenție chirurgicală, de ex. prin noi tehnici oncoplastice, pe de altă parte prin tratamentul adjuvant interdisciplinar cu chimioterapie și/sau imunoterapie, prin care tumorile inițial mari pot fi adesea micșorate.

Ce înseamnă supra-tratamentul cancerului?

Nu toate pacientele au nevoie de „tot” - astfel reușim, la majoritatea pacientelor - adesea, femei tinere - prin adaptarea abordărilor terapeutice și prin noile metode de terapie, să evităm de exemplu procedurile de chimioterapie învechite.

În total, în doar aproximativ o treime din cazuri se administrează un tratament de chimioterapie nepersonalizat.

În special pacientele internaționale solicită tot mai des o „a doua opinie medicală” - de unde vine această abordare?

Aceasta este o tendință foarte îmbucurătoare.

Chiar și cei mai buni specialiști într-un domeniu devin și mai buni atunci când acționează în echipă și se încurajează reciproc, prin discuții de specialitate, pentru a obține performanțe de top.

Centrul Certificat de Sănătate a Sânului din Spitalul Privat Goldenes Kreuz, oferă un mediu în care specialiști de top din toate disciplinele medicale dezvoltă cele mai bune abordări pentru fiecare pacientă în parte, prin tocmai această cooperare interdisciplinară– atât în cadrul ședințelor săptămânale de Tumor Board, cât și în mod constant, în funcție de necesitate.

Care este importanța unui renume internațional în domeniul cercetării cancerului de sân?

Medicina de ultimă oră este întotdeauna o medicină bazată pe știință.

Distincțiile și premiile internaționale, sute de publicații și prelegeri ale medicilor noștri specialiști – toate acestea sunt plăcute și bune pentru propria motivație, dar în cele din urmă „dezvoltarea cunoștințelor” se referă întodeauna la punerea la dispoziție cât mai rapidă a ultimelor descoperiri și a rezultatelor cercetării, celor care suferă de aceste afecțiuni. De aceea ne străduim cu succes de mulți ani.

Acest video vă prezintă mai multe informații despre diagnosticarea și tratamentul cancerului de sân în Spitalul Privat Goldenes Kreuz.


Contact

PremiQaMed Cancer Center Vienna

 

 

Go back

Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort