Tratamentul tumorilor renale în Viena
În tratamentul tumorilor renale, și mai ales în îndepărtarea minim invazivă a tumorilor renale, specialiștii din Spitalul Privat Döbling, precum Prof. Mesut Remzi, se bucură de o reputație internațională.
Know-how și experiența în domeniul conservării rinichilor și al rezecției parțiale ale rinichilor, atrag de mulți ani pacienți din întreaga lume în Spitalul Privat Döbling.
Prof. Remzi, cine este în mod deosebit expus riscului de a dezvolta o tumoare la rinichi?
Carcinomul cu celule renale afectează bărbații într-o măsură mai mare.
Anumite forme, cum ar fi angiomiolipomul (o tumoare benignă a rinichilor), sunt, de asemenea, mai frecvente la femei.
Factorii de risc pentru carcinomul cu celule renale includ factori genetici, hipertensiune arterială, fumatul și apartenența la gen.
Cel mai frecvent apare la grupa de vârstă 50-55 de ani.
Cum este diagnosticată tumora renală și există controale medicale preventive pentru depistarea precoce?
În majoritatea cazurilor, tumorile renale sunt diagnosticate ca o constatare incidentală în timpul altor examinări. În aceste cazuri este important să obțineți un diagnostic foarte precis. Este nevoie de foarte multă experiență pentru a evalua corect tumorile renale. Metodele de diagnosticare includ CT sau RMN în patru faze ale rinichilor. De asemenea, este importantă o stadializare generală (examinarea plămânilor).
Tumora este adesea descoperită în timpul unui CT abdominal, ceea ce nu permite întotdeauna un diagnostic exact și planificarea terapiei corecte. PET-CT are o valoare scăzută în diagnosticarea carcinomului renal și este rar utilizat pentru acest scop.
Nu există o depistare clasică preventivă sau precoce, dar sunt recomandate controale urologice regulate, inclusiv ecografia renală.
Cum decurge terapia pentru cancerul de rinichi?
Cea mai importantă și decisivă procedură în tratamentul cancerului renal este intervenția chirurgicală. Scopul operației este îndepărtarea completă a tumorii și astfel vindecarea bolii. Vindecarea poate fi realizată prin intervenție chirurgicală, atâta timp cât tumora este numai locală, pe rinichi. În plus, tehnicile minim invazive sunt avantajoase deoarece pierderea de sânge, spitalizarea, tulburările de vindecare a rănilor și durerea sunt semnificativ reduse.
Scopul este de obicei salvarea rinichiului afectat de tumoră. Experiența urologului este crucială pentru această decizie. Experiența noastră în chirurgia rinichilor depășește 1000 de cazuri chirurgicale.
De ce este chirurgia renală un domeniu atât de complex?
Operațiile la rinichi necesită multă experiență, deoarece trebuie operat „contra cronometru”. Deoarece rinichiul este întrerupt de alimentarea cu sânge, chirurgul are doar o fereastră limitată de timp pentru a îndepărta tumora și a reconstrui totul. Este nevoie de multă practică și experiență pentru a executa acest lucru în timpul limitat.
Există, de asemenea, numeroase trucuri chirurgicale pentru a evita sau a minimiza complet întreruperea fluxului de sânge în rinichi, din timpul operației.
Nefrectomia radicală a fost standardul de aur în tratamentul tuturor carcinoamelor cu celule renale. Astăzi, conservarea rinichilor este un obiectiv principal, când este posibil. În ce cazuri funcțion
În majoritatea cazurilor este acum posibilă conservarea rinichilor, cu excepția cazurilor în stadii foarte avansate.
Dacă are sens să conservăm rinichiul este discutat personal cu pacientul, de la caz la caz, dar acest țel poate fi atins în majoritatea cazurilor. O abordare minim invazivă (laparoscopică) este de obicei posibilă.
Când poate fi aplicată o operație minim invazivă și care sunt avantajele în comparație cu operația deschisă?
Dacă este posibilă o operație minim invazivă, depinde în primul rând de expertiza chirurgului.
Putem opera deja până la 90% din cazurile prezentate, folosind metode minim invazive. Acest lucru se aplica atât în cazul intervenției chirurgicale cu conservare a rinichilor cât și în cazul extirpării rinichilor. Avantajele constau in morbiditatea redusă a operatiei.
Mai puține dureri, mai puțină pierdere de sânge, convalescență mai rapidă, mai puține tulburări de vindecare a rănilor și spitalizare mai scurtă.
Cât timp durează spitalizarea după operație și cât timp durează reabilitarea?
Spitalizarea durează de obicei 3-5 zile.
Pacienții se recuperează de obicei relativ repede și își pot desfășura în curând activitățile obișnuite de zi cu zi. În general, însă, odihna fizică este necesară și nu trebuie efectuat niciun sport timp de 4 săptămâni, asta se aplică mai ales operației de conservare a rinichilor.
Cum decurge tearpia post-operatorie?
De regulă, operația este curativă, adică nu este necesară nicio terapie suplimentară.
Ceea ce este nou pentru pacienții cu risc ridicat este posibilitatea imunoterapiei adjuvante (=de susținere), dar aceste date sunt încă în discuție din cauza constatărilor mai recente și trebuie discutate și decise individual.
De regulă, totuși, nu este necesară nicio terapie suplimentară, cum ar fi chimioterapia.
Ce avantaje oferă Spitalul Privat Döbling pentru diagnosticul și tratamentul tumorilor renale?
În Spitalul Privat Döbling, avem disponibile cele mai moderne săli de operație, care permit utilizarea unor metode chirurgicale inovatoare și blânde. Abordarea terapeutică este întotdeauna adaptată individual pe pacient, care este consiliat cu sensibilitate și empatie, de la egal la egal.
Datorită organizării flexibile, nu există aproape deloc timp de așteptare fie pentru diagnostic, fie pentru operații. Spitalul Privat Döbling are o rețea largă de specialiști de top. Tratamentul interdisciplinar de către specialiști cu experiență este esențial, mai ales în tratamentul bolilor oncologice.
Pacienții primesc îngrijire continuă de la medicul curant, care acționează ca persoană principală de contact pe tot parcursul ciclului de tratament.
Contacteaza-ne acum!
Aveti intrebari? Doriti o a doua opinie medicala sau o programare?
Departamentul International PremiQaMed va sta la dispozitie pentru orice cerere medicala, organizatorica sau estimare financiara pentru investigatii si tratamente medicale.