Un intestin sănătos – o viață sănătoasă: sfaturi preventive

Intestinul este o parte importantă a tractului nostru digestiv și este împărțit în intestinul subțire și intestinul gros:

  • Intestinul subțire digerară alimentele și absorbe nutrienții - zaharuri simple, acizi grași, aminoacizi. Substanțele care nu pot fi valorificate, sunt excretate ca scaun (fecale).

  • Intestinul gros, pe de altă parte, are funcția de a transporta scaunul, în același timp îndepărtând apa din acesta și îngroșându-l.

Alertă boli intestinale - afecțiunile colonul

Bolile intestinului afectează de obicei intestinul gros. Factori precum obezitatea, diabetul, fumatul sau consumul excesiv de alcool cresc riscul de a dezvolta, de exemplu, cancer de colon.
Un stil de viață sănătos, cu o dietă echilibrată și exerciții fizice suficiente, pe de altă parte, are un efect pozitiv asupra sănătății intestinului nostru.

Cancerul de colon: Prevenirea este totul!

Cancerul de colon este una dintre cele mai frecvente forme de cancer din Austria și se află pe locul 4 în România ca incidență și mortalitate. Datorită efectuării sporite a investigațiilor medicale preventive, numărul îmbolnăvirilor noi scade în Austria.
Detectarea precoce este esențială pentru vindecare, deoarece cancerul de colon se dezvoltă de obicei lent, prin etape preliminare benigne și pe o perioadă mai lungă de timp.

Colonoscopia - Investigația de prevenție

Colonoscopia este cea mai importantă investigație pentru depistarea precoce a cancerului de colon și acum poate fi efectuată complet nedureros, rapid și ușor.
 
Examinările endoscopice - precum colonoscopiile și gastroscopiile - sunt efectuate sub o sedare ușoară, într-o manieră blândă și complet nedureroasă, de către experți certificați în aceste metode.
 
În cadrul acestei investigației preventive se prelevă și probe de țesut, în scopul unei evaluări concludente.

Sfaturi de prevenție pentru un intestin sănătos

  • Exerciții fizice și sport în mod regulat: planificați cel puțin 30 de minute de activitate fizică moderată, de mai multe ori pe săptămână.
  • O dietă echilibrată și sănătoasă: acordați atenție unei diete echilibrate, acordați suficient timp meselor  și bucurați-vă conștient de alimentație.
  • Testul hemocult: acest test pentru detectarea sângelui în scaun trebuie efectuat anual începând cu vârsta de 40 de ani.
  • Colonoscopie: această investigație trebuie efectuată începând cu vârsta de 45 de ani, o data la 7-10 ani (în funcție de rezultatele aferente)

Da, doresc sa imi fie afisat continut de la YouTube.
Modificare setari
Permiteti incarcarea YouTube o singura data


Contacteaza-ne acum!

Aveti intrebari? Doriti o a doua opinie medicala sau o programare?

Departamentul International PremiQaMed va sta la dispozitie pentru orice cerere medicala, organizatorica sau estimare financiara pentru investigatii si tratamente medicale.

Campurile marcate cu * sunt obligatorii si trebuie completate.

Va rugam sa nu introduceti date medicale in spatiul pentru text, deoarece acest formular online nu este adecvat pentru transmiterea de date medicale.

Please add 7 and 1.

Go back

Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort