Specialitati medicale

Zboruri lungi fără regrete – cum să evitați tromboza în zborurile pe distanțe lungi

În fluxul nostru sanguin, sângele este transportat înapoi la inimă prin vene. Acesta este susținut de pomparea musculară, care este stimulată în timpul mișcării. Însă, dacă stăm ore în șir într-un avion fără să ne mișcăm, efectul pompării musculare este sever limitat și fluxul de sânge către inimă este încetinit, ceea ce crește riscul de tromboză.

Citeste mai departe …

Medicina personalizată - proceduri și avantaje

Medicina personalizata oferă mai multe informații individuale, despre riscuri potențiale si prognosticul pentru diferite boli. Tratamentele medicale sunt adaptate pacientului în așa fel încât datele biologice individuale ale acestuia să fie colectate și luate în considerare în toate etapele terapiei.

Citeste mai departe …

Riscurile colesterolului mărit

Concentrațiile crescute de LDL și trigliceride din sânge, reprezintă un risc ridicat de boli cardiovasculare.

Prim. Dr. Harald Leiss, directorul Departamentului de Medicină Internă din Spitalul Privat Goldenes Kreuz, oferă câteva sfaturi despre modul în care puteți influența pozitiv nivelul de colesterol și explică când este necesar un tratament medicamentos.

Citeste mai departe …

Testarea genetică - indicații și procedura

Dacă o persoană se îmbolnăvește sau rămâne sănătoasă depinde în mare măsură de stilul său de viață. Dar și genele joacă un rol cheie în acest sens. În cazul unei suspiciuni concrete, de exemplu, dacă anumite tipuri de cancer sau tulburări metabolice au apărut des în familie, atunci o analiză genetică poate fi foarte utilă.

În Spitalul Privat Döbling, testele genetice sunt oferite la cel mai înalt nivel medical. Procedând astfel, se efectuează în mod deliberat doar examinările care au sens pentru persoana în cauză, adică cazurile în care există într-adevăr un risc concret.

Citeste mai departe …

Cataterismul cardiac în Spitalul Privat Confraternität

Echipa Intervențională Confraternität efectuează pe an peste 1.100 de examinări și intervenții cardiovasculare prin cateterism cardiac, deținând astfel cel mai înalt nivel de expertiză într-un spital privat în Austria.

Spitalul Privat Confraternität în colaborare cu cardiologi de renume, oferă o gamă largă de servicii de diagnosticare și terapie pentru pacienții cu boli cardiace.

Citeste mai departe …

Spitalul Privat Confraternität: În 2017 medicii specialiști au efectuat peste 1000 de intervenții de cateterism cardiac

Spitalul Privat Confraternität deține unul dintre cele mai moderne echipamente de cateterism cardiac din sectorul medical privat.

Anul trecut, medici cardiologi renumiți au efectuat, sub conducerea Echipei Intervenționale Confraternität, pentru prima oară peste 1.000 de intervenții cardiace și vasculare prin intermediul cateterismului cardiac.

Citeste mai departe …

Ziua mondială a inimii – 10 mituri despre prevenția corectă a bolilor cardiovasculare

Ce este adevărat și ce nu – mituri despre sănătatea cardiovasculară.

Există multe mituri despre sănătatea inimii – unele sunt adevărate, altele nu sunt. În cele ce urmează vă prezentăm 10 mituri despre sănătatea cradiovasculară și prevenția corectă.

Citeste mai departe …

Scorul de calciu coronarian – evaluarea riscului de infarct miocardic

Scorul de calciu coronarian este cel mai bun predictor pentru riscul de infarct miocardic la adulții care nu prezintă simptomele tipice bolilor de inimă.

Procedura de scanare este simplă, de scurtă durată, concludentă și de o importanță majoră în prevenirea infarctului miocradic. Spitalul Privat Döbling oferă aceste servicii de diagnosticare și prevenție.

Citeste mai departe …

Infarctul miocardic - cauze, simptome și tratament

România se află pe locul trei la nivel mondial, în privința mortalității cauzate de bolile cardiovasculare. Astfel, prevenirea unui infarct miocardic este esențială.

Medicul specialist Univ.-Prof. Dr. Schwarzacher, activ în Spitalul Privat Confraternität, ne explică în cadrul următorului interviu  cauzele, simptomele și metodele de prevenire a unui infarct.

Citeste mai departe …

Primul pas către vindecare - Diagnosticarea afecțiunilor

Diagnosticarea corectă a afecțiunilor este cel mai important pas pentru generarea unui tratament adecvat. Spitalele noastre din Viena dețin tehnici de diagnosticare moderne, adaptate la ultimul standard tehnologic. Acest aspect, combinat cu echipa noastră de medici specialiști cu o vastă experiență, garantează diagnosticarea corectă și precisă a afecțiunilor.

Citeste mai departe …

Cateterismul cardiac - Dianosticarea afecțiunilor cardiovasculare

Cateterismul cardiac este o tehnică de diagnosticare a bolilor de inimă. EKG de efort și de repaus, ecocardiografia, radiografia toracică și investigațiile radiologice furnizează, de regulă, infromații esențiale în diagnosticarea corectă a simptomelor, însă pentru diagnosticarea anumitor afecțiuni sunt necesare investigațiile invazive precum cateterismul cardiac.

Citeste mai departe …
Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort