Riscurile colesterolului mărit

Sfaturi pentru scăderea nivelului trigliceridelor și a colesterolului LDL

Știți care este nivelul lipidelor din sânge în cazul dumneavoastră? Deoarece concentrațiile crescute de LDL și trigliceride din sânge, reprezintă un risc ridicat de boli cardiovasculare.

Prim. Dr. Harald Leiss, directorul Departamentului de Medicină Internă din Spitalul Privat Goldenes Kreuz, oferă mai jos câteva sfaturi despre modul în care puteți influența pozitiv  nivelul de colesterol și explică când este necesar tratamentul medicamentos:

  • Alimentația:

Folosiți uleiuri de înaltă calitate, precum ulei de măsline sau ulei de semințe de in și, în general, acordați atenție calității alimentelor - în special alimentelor de origine animală.

Reduceți consumul de carne și în special produsele din carne procesată, în favoarea alternativelor pe bază de plante și includeți fructe și legume la fiecare masă.

  • Controale preventive:

Efectuați investigații și controale regulate cu un medic specialist în medicină internă, pentru a reacționa adecvat în timp util și a lua contramăsuri, dacă este necesar.

Creșterea colesterolului nu se datorează, în fiecare caz, exclusiv dietei.

  • Administrarea corectă a medicației:

În cazul unui colesterol ridicat trebuie să acționați și, dacă este necesar, să luați medicamente, pentru a reduce riscul pe termen lung de infarct sau accident vascular cerebral.

Mai ales la inițierea unei terapii este esențial să se găsească preparatul adecvat si doza corectă, pentru a obține o bună tolerabilitate și eficacitate.


Contacteaza-ne acum!

Aveti intrebari? Doriti o a doua opinie medicala sau o programare?

Departamentul International PremiQaMed va sta la dispozitie pentru orice cerere medicala, organizatorica sau estimare financiara pentru investigatii si tratamente medicale.

Campurile marcate cu * sunt obligatorii si trebuie completate.

Va rugam sa nu introduceti date medicale in spatiul pentru text, deoarece acest formular online nu este adecvat pentru transmiterea de date medicale.

Please calculate 1 plus 9.

Go back

Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort