Coronavirus: masurile noastre de protectie

Specialitati medicale

Corecția minim invazivă a toracelui înfundat (pectus excavatum)

Așa-numitul stern în pâlnie (lat: pectus excavatum) este o tulburare de creștere cu deformarea cutiei toracice, cu o adâncitură în formă de pâlnie a sternului și a coastelor adiacente.

Citeste mai departe …

Hallux rigidus: Tratamentul in Centrul de Chirurgie a Piciorului din Viena

Hallux rigidus este a doua cea mai frecventă deformare a degetului mare, după hallux valgus. Este o degenerare articulară (artroză) a degetului mare de la picior, care cauzează restricții dureroase de mișcare.

Citeste mai departe …

Când transpirația excesivă devine un chin - Operația minim invazivă pentru tratarea hiperhidrozei

Mulți oameni încep să transpire pe palme atunci când sunt stresați, tensionați sau în situații jenante. Atunci când depuneți o muncă fizică grea sau sunteți expus la o căldură mare, puteți transpira abundent. Acest lucru servește fiziologic pentru răcire și nu este patologic.

Citeste mai departe …

Microchirurgia discului intervertebral în Austria

Operațiile microchirurgicale pe discurile intervertebrale se efectuează dacă terapia conservatoare nu dă un rezultat pozitiv, iar simptomele persistă. Esența unei astfel de operații constă în faptul că patologia discului intervertebral este eliminată printr-o incizie mică, în piele. Traumatizarea pielii în timpul unei astfel de operații este nesemnificativă, iar riscul de deteriorare a structurilor neurovasculare importante, este minimizat.

Citeste mai departe …

Tratamentul tumorilor renale în Viena

În tratamentul tumorilor renale, și mai ales în îndepărtarea minim invazivă a tumorilor renale, specialiștii din Spitalul Privat Döbling, precum Prof. Dr. Mesut Remzi, se bucură de o excelentă reputație internațională.

Know-how și experiența în domeniul conservării rinichilor și al rezecției parțiale ale rinichilor, atrag de mulți ani pacienți din întreaga lume în Spitalul Privat Döbling.

Citeste mai departe …

Microchirurgia herniei de disc în Austria

Operațiile microchirurgicale pe discurile intervertebrale se efectuează dacă terapia conservatoare nu dă un rezultat pozitiv, iar simptomele persistă.

Esența unei astfel de operații constă în faptul că patologia discului intervertebral este eliminată printr-o mică incizie în piele. Traumatizarea pielii în timpul unei astfel de operații este nesemnificativă, iar riscul de deteriorare a structurilor neurovasculare importante este minimizat.

Citeste mai departe …

Spitalul Privat Döbling: „Țesutul luminos” face operațiile și mai sigure

Prin injectarea colorantului fluorescent indocianină verde (ICG), chirurgii din Spitalul Privat Döbling pot vedea, în timpul operațiilor, în timp real, fluxul sanguin din structurile tisulare individuale - fără nici un echipament radiologic suplimentar. Prin utilizarea acestei angiografii cu fluorescență, operațiile pot fi efectuate cu deosebită precizie și blândețe, sporind astfel siguranța pacientului.

Această substanță este inofensivă pentru sănătate și este administrată intravenos.

Citeste mai departe …

Artroscopia de șold înlocuiește operațiile invazive

Calea neagresivă, prin trei portaluri, către articulația funcțională

Artroscopia articulației genunchiului se numără astăzi printre intervențiile cele mai frecvente efectuate în mod obișnuit în domeniul ortopediei. Această tehnică minim-invazivă se utilizează acum într-o tot mai mare măsură și pentru articulația coxofemurală - articulația șoldului - putând duce în multe cazuri la evitarea unor operații de amploare.

Citeste mai departe …

Traumatologia sportivă în Austria - tratamentul accidentelor sportive

Accidentele sportive sunt tratate în Spitalul Privat Döbling prin cele mai moderne și inovative metode de tratament, de către experți cu o experiență vastă în tratarea accidentelor sportive. Principalul scop este menținerea articulațiilor, recuperarea rapidă și revenirea la stilul de viață activ, indiferent dacă afecțiunea este la nivelul umărului, a șoldului, genunchiului sau leziuni ale cartilajului.

Citeste mai departe …

Chirurgia toracică minim invazivă - Centrul de Pneumologie Döbling

Spitalul Privat Döbling deține un Centru de Pneumologie Minim-Invazivă, pentru diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor maligne și benigne, conform celor mai recente standarde în domeniu.

Conceptul nostru modern de tratament necesită o cooperare strânsă între toate disciplinele implicate - de la diagnosticare, la planificarea terapiei și până la îngrijirea ulterioară.

Citeste mai departe …

Medicina personalizată - Interviu cu medicul specialist Prim. Univ.-Prof. Dr. Christian Kainz

Medicina personalizata înseamnă prescrierea terapiei potrivite, pacientului potrivit, în doza potrivită și la momentul potrivit. Aceasta este o condiție esențială pentru un tratament eficient, cu cât mai puține efecte secundare.

Citeste mai departe …

Anestezia modernă: mult mai mult decât o simplă narcoză

Specialiștii în anestezie, așa-numiții anesteziști, își însoțesc pacienții pe parcursul întregului proces de anestezie/narcoză si sunt alături de ei înainte, în timpul și după intervenția medicală.

În ziua de astăzi anesteziștii pot recurge la proceduri mai sigure, mai blânde şi mai tolerabile, care pot fi controlate mai precis şi care permit o aplicare personalizată. În următorul articol este descris tot procesul de anestezie, din Spitalul Privat Goldenes Kreuz.

Citeste mai departe …

Totul despre operații: ce se întâmplă înainte, în timpul și după o intervenție chirurgicală

Operațiile - cu excepția intervențiilor cosmetice - sunt o necesitate medicală pe care aproape toată lumea, mai devreme sau mai târziu, o experimentează literalmente direct pe propria piele. Cu atât mai important este ca pacienții să simtă bine informați, consiliați și îngrijiți din punct de vedere medical și de a le reduce temerile și orice incertitudine printr-o clarificare și consiliere precisă.

În Spitalul Privat Confraternität pacienții sunt îngrijiți și consiliați, în intervențiile chirurgicale, conform unui proces foarte precis și bine definit. Astfel, vă prezentăm ce se întâmplă înainte, în timpul și după o intervenție chirurgicală, în spitalul nostru.

Citeste mai departe …

Tratamentul cancerului de colon în Spitalul Privat Confraternität

Datorită progreselor din ultimii ani în tratamentul personalizat al cancerului de colon și rect, chiar și pacienții cu metastaze în ficat sau plămâni pot fi vindecați. Prin tratamentele preoperative moderne, sfincterul anal poate fi conservat în 9 din 10 cazuri.

Cancerul de colon se dezvoltă de-a lungul mai multor ani, de la polipii de colon, inițial benigni. Colonoscopiile regulate ar putea preveni cancerul de colon în 90% din cazuri.

Citeste mai departe …

Cataterismul cardiac în Spitalul Privat Confraternität

Echipa Intervențională Confraternität efectuează pe an peste 1.100 de examinări și intervenții cardiovasculare prin cateterism cardiac, deținând astfel cel mai înalt nivel de expertiză într-un spital privat în Austria.

Spitalul Privat Confraternität în colaborare cu cardiologi de renume, oferă o gamă largă de servicii de diagnosticare și terapie pentru pacienții cu boli cardiace.

Citeste mai departe …
Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort