Anestezia modernă: mult mai mult decât o simplă narcoză
Anesteziologia cu cei patru piloni componenți: anestezie, terapie intensivă, medicină de urgență și terapia durerii s-a dezvoltat din domeniul chirurgiei și este unul dintre cele mai tinere domenii ale medicinei.
Specialiștii în anestezie, așa-numiții anesteziști, își însoțesc pacienții pe parcursul întregului proces de anestezie/narcoză si sunt alături de ei înainte, în timpul și după intervenția medicală. Aceștia asigură dozele necesare și adaptate individual în timpul intervenției, menținerea funcțiilor vitale în timpul intervențiilor chirurgicale și de diagnosticare, precum și pentru măsuri medicale intensive, de urgență, precum și de terapie a durerii.
Siguranță, blândețe și persnalizare în aplicarea anesteziei
Anesteziştii din ziua de azi pot recurge la proceduri mai sigure, mai blânde şi mai tolerabile, care pot fi controlate mai precis şi care permit o aplicare personalizată. Acest lucru se datorează nu numai dispozitivelor și medicamentelor moderne, ci și înțelegerii mai bune a specialiștilor cu privire la modul în care ambele pot fi utilizate optim în cazuri individuale.
„Anesteziologia a devenit un subiect foarte sigur. Îmi liniștesc pacienții foarte rapid explicând că drumul către spitalul nostru este de zece ori mai periculos decât anestezia în sine”, explică specialistul Dr. Max Gosch, șeful Departamentului de Anestezie și Medicină Intensivă din Spitalul Privat Goldenes Kreuz.
Frica difuză de a pierde controlul
Medicul specialist atribuie teama subliminală a multor oameni cu privire la anestezie, sentimentului de a pierde controlul și „de a fi pe mâna altuia.”
„Deși din când în când se zvonesc incidente din timpul operațiilor, în realitate acestea sunt extrem de rare”, ne liniștește medicul specialist Prim. Dr. Max Christian Gosch.
Relația de încredere cu medicul anestezist este o bază esențială pentru un drum fără temeri către sala de operație. Spre deosebire de spitalele mari care implică schimbarea anestezistilor în funcție de tura de serviciu, pacientii si femeile gravide din Spitalul Privat Goldenes Kreuz își cunosc personal medicul anestezist.
Încredere prin clarificare și informare
Pacienții care sunt bine informați se pot adapta mai bine la anestezie - fie anestezie generală sau anestezie regională (anestezie parțială). Discuția preliminară de rutină cu medicul anestezist, înainte de operație, este folosită pentru a ne cunoaște, pentru a clarifica procesul și riscul și pentru a răspunde tuturor întrebărilor.
În plus, înainte de operație este esențial să se clarifice diferiți parametri importanți precum vârsta, starea de sănătate, boli anterioare, alergii, medicamente sau consumul de substanțe care creează dependență. Acest lucru servește anestezistului, printre altele, ca bază pentru a decide care formă de anestezie este cea mai potrivită pentru pacient în timpul intervenției planificate.
Îngrijire personală și interdisciplinară
Secția de anestezie și medicină intensivă, bloc operator și sală de recuperare a spitalului privat Goldenes Kreuz, cu cei nouă specialiști ai săi și echipa de asistență medicală, reprezintă un departament foarte important al spitalului. În cooperare interdisciplinară cu alte secții precum chirurgie, obstetrică și medicină internă, precum și cu medicii curanți, pacienții sunt îngrijiți individual și intensiv – pe tot parcursul vizitei lor medicale.
„În medicina privată, anestezia este mult mai personalizată, ceea ce oferă mai multă libertate de a construi încredere și de a oferi siguranță”, subliniază Prim. Dr. Max Christian Gosch.
Prim. Dr. Max Christian Gosch lucrează în Spitalul Privat Goldenes Kreuz de 25 de ani și acum, în perioada Covid, oferă și consultații online.
Contacteaza-ne acum!
Aveti intrebari? Doriti o a doua opinie medicala sau o programare?
Departamentul International PremiQaMed va sta la dispozitie pentru orice cerere medicala, organizatorica sau estimare financiara pentru investigatii si tratamente medicale.