Articulația artificială personalizată a genunchiului după metoda „Visionaire” – precizie și durabilitate

Gonartroza este un semn de uzură a cartilajului din articulația genunchiului, adică cartilajul care acoperă suprafețele articulare devine mai subțire în timp. Când părțile osoase ale articulației se freacă unele de altele în timpul mișcării, apare de regulă durerea tipică și mișcarea restricționată.

Deși osteoartrita genunchiului afectează în principal persoanele în vârstă, nu este doar o boală a bătrâneții, ci poate fi cauzată și de malpoziții sau leziuni cauzate de accidente.

Domnule Prof. Gäbler, în ce cazuri este indicată o operație?

Dacă există osteoartrita masivă a articulației genunchiului și medicamentele și procedurile minim invazive (artroscopiile) nu mai sunt eficiente, implantarea unei proteze de genunchi (articulația artificială a genunchiului) are sens.

Acest lucru ar trebui să elimine durerea, să restabilească mobilitatea articulațiilor și să crească semnificativ calitatea vieții pacientului.

Care este diferența dintre metoda „Visionaire” și cea convențională?

În trecut, părți mari ale osului trebuiau îndepărtate pentru a introduce o articulație artificială, astăzi se încearcă îndepărtarea numai a cartilajului lezionat și înlocuirea acestuia cu o suprafață artificială.

Cu metoda Visionaire, putem oferi pacienților operații personalizate și obținem rezultate excelente. În acest scop, imaginile RMN și imaginile speciale cu raze X ale genunchiului sunt trimise unei organizații din SUA, unde este selectată proteza optimă. Pe baza acestor date, un bloc individual este produs pentru pacient. Aceasta înseamnă că fiecare pacient primește o proteză complet individualizată.

Această metodă oferă, de asemenea, avantajul că dezechilibrele axelor picioarelor (picioarele în O și X) pot fi măsurate cu precizie folosind calcule computerizate și corectate cu o toleranță de 0%.

Ce material este folosit în această metodă chirurgicală?

Folosim doar proteze de genunchi bazate pe tehnologia OXINIUM, adică un aliaj metalic special cu suprafață asemănătoare ceramicii. Conform studiilor biomecanice, acest material este extrem de durabil. În timp ce protezele tradiționale de genunchi pot eșua după doar 10-15 ani, durabilitatea  protezei Oxinium este de 30 de ani sau mai mult.

În plus, conținutul de nichel al materialului este de aproape 0%. Reacțiile de hipersensibilitate – în special la nichel – cauzează des complicații postoperatorii la endoprotezare. Aproximativ 3 – 8% din populație este afectată de o alergie la nichel.

Acesta este motivul pentru care protezele cu oxinium sunt deosebit de potrivite pentru pacienții cu alergii la nichel.

Cât durează procedura "Visionaire"?

Datorită personalizării planificării protezei, procedura durează de obicei doar 45 de minute. Pentru comparație - o operație convențională de înlocuire a genunchiului durează aproximativ 2 ore.

Care sunt riscurile acestei noi tehnologii?

Nu există riscuri cunoscute în comparație cu tehnologia convențională sau metodele de navigare pe computer.

Deoarece procedura durează mult mai puțin datorită planificării precise, riscul aferent anesteziei este redus pentru pacienți. Pierderea de sânge și riscul de infecție sunt, de asemenea, semnificativ reduse. Abordarea chirurgicală minim invazivă provoacă mai puține leziuni ale pielii, mușchilor și țesuturilor moi,  timpul de reabilitare fiind mai scurt.

Cât durează de obicei spitalizarea?

Spitalizarea durează de obicei 10 zile.

Care este procesul după endoprotezarea genunchiului?

Reabilitarea începe în ziua operației sau a doua zi - cu ajutorul personalului medical și al kinetoterapeuților cu experiență de la Spitalul Privată Confraternität. Un regim consecvent de tratament asigură că durerea care apare atunci când genunchiul este pus sub tensiune este ușor tolerată.

Prima fază de reabilitare se desfășoară în spital – cu pungi cu gheață, fizioterapie, terapie durerii, drenaj limfatic și atele motorii zilnice pentru îmbunătățirea mobilității articulației genunchiului operat. Cârjele de sprijin vor fi necesare pentru 2-6 săptămâni după operație.

Pacienților li se oferă sfaturi detaliate despre cum ar trebui efectuate kinetoterapia și reabilitarea, astfel încât să se obțină un rezultat optim al tratamentului.

Sport cu proteză de genunchi – este indicat?

Sportul este posibil și cu o proteză de genunchi și este în general recomandat, dar sporturile extrem de predispuse la accidentări trebuie evitate. Sunt recomandate sporturi precum mersul (nordic), înot, canotaj, golf, schi de fond, gimnastică, yoga, drumeții și ciclism. De asemenea, este recomandat un antrenament moderat de forță.


Contacteaza-ne acum!

Aveti intrebari? Doriti o a doua opinie medicala sau o programare?

Departamentul International PremiQaMed va sta la dispozitie pentru orice cerere medicala, organizatorica sau estimare financiara pentru investigatii si tratamente medicale.

Please add 6 and 6.

(Spatiile cu * trebuie completate.)

Dorim sa atragem atentia asupra faptului ca din pacate comunicarea prin intermediul internetului presupune uneori lacune de siguranta. Mesajele pot fi interceptate de alti utilizatori si citite de catre acestia. In cazul in care primim de la dumneavoastra un mesaj prin posta electronica ne consideram indreptatiti sa va raspundem pe aceeasi cale si sa ne folosim de datele dumneavoastra pentru aceasta.

Go back

Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort