Bolile venelor – terapii moderne si tehnici chirurgicale inovative

Fără dureri și fără cicatrici

Prof. h.c. Dr. Alexander Flor este medic specialist în chirurgie și afecțiuni vasculare și membru al Colegiului American de Flebologie. Obiectivul emiterii unui diagnostic exact este atins prin utilizarea examinării cu ultrasunete color de înaltă rezoluție și prin intermediul metodelor moderne, fără incizii, precum terapia endolaser și microchirurgia. Adiacent rezultatelor funcționale imaculate, Prof. h.c. Dr. Flor pune un accent deosebit și pe rezultatele cosmetice impecabile.

 

 

 

Bolile venelor se numără printre cele mai frecvente afecțiuni în țările industrializate.

„Cei afectați tind foarte des să nege primele semne sau să le interpreteze greșit. Abia în momentul în care situația se agravează vin la o consultație de specialitate”, explică Prof. h.c. Dr. Flor.

Primele simptome ale varicozei – acesta fiind termenul de specialitate pentru bolile venelor – se remarcă prin picioare obosite și grele, dureri și - mai ales - picioare umflate seara. Până la 60% din populația adultă prezintă forme de telangiectazie și vene reticulare, acele vene albăstrui care, mai ales în zona gleznei, joacă rolul de precursor pentru boli venoase severe. Netratate, acestea pot cauza vene varicoase marcant vizibile.

„Este important să recunoaștem și să tratăm bolile venoase într-o fază incipientă, pentru a evita complicații precum inflamațiile venoase și tromboza“ explică medicul chirurg specialist în bolile venoase.

Pe primul loc în conceputul său terapeutic stă diagnosticarea exactă, pin intermediul unui examen imagistic ecografic color pentru reprezentarea vaselor sangvine afectate și a scurgerilor prin valvele venoase. Pe baza acestei cartografieri a vaselor de sânge se poate genera o terapie adaptată și individualizată pe pacient.

Experiența sa de peste 20 de ani joacă un rol important în selectarea procedurilor chirurgicale adecvate pentru fiecare pacient în parte.

„În calitate de medic specialist în chirurgie le pot oferi pacienților mei întregul spectru de proceduri uzuale, de la stripping-ul venos și până la scleroterapia cu spumă ghidată prin ultrasunete. În practica de zi cu zi observ însă că endolaserul, în combinație cu microchirurgia, este cea mai optimă procedură, cu rezultate durabile, fără dureri și fără cicatrici.”

Deja din anul 2001 Prof. h.c. Dr. Flor prezintă avantajele procedurii cu endolaser:

„Prin intermediul ghidajului cu ultrasunete se introduce în venă o fibră laser, iar lumina cu o lungime de undă specială sigilează vasul bolnav din interior. Această procedură elegantă și minim-invazivă prezintă rezultate extraordinare pe termen lung “ explică medicul specialist în flebologie.

Articole similare găsiți aici.


Go back

Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort