Chirurgia minim invazivă a piciorului în Spitalul Privat Döbling

Interviu cu medicul specialist Dr. Hermann Leidolf

Chirurgia minim invazivă a piciorului s-a dezvoltat în Statele Unite la începutul anilor ’90.
Prof. Steve Isham a inventat această tehnică, de acolo a ajuns în Europa prin intermediul unui chirurg podolog din Spania (Prof. Mariano de Prado).
 
Prin strânsă colaborare cu colegii din Franța și cu un anatomist din Barcelona (Pau Golano), tehnicile au fost dezvoltate în continuare, au fost tipărite primele publicații și a fost fondată Societatea Internațională pentru Chirurgia Minimă Invazivă a Piciorului (GRECMIP).

Ce înseamnă chirurgia minim invazivă a piciorului?

Filozofia chirurgiei minim invazive a piciorului se bazează pe efectuarea intervențiilor neagresive asupra țesuturilor moi și ale oaselor, în zona întregului picior, în special în zona ante-piciorului. Aceste intervenții sunt efectuate într-o manieră minim invazivă, neagresivă, prin intermediul unor incizii minuscule la nivelul pielii.

Ce afecțiuni pot fi tratate prin chirurgia minim invazivă a piciorului și care sunt beneficiile acestei tehnici chirurgicale?

Prin aceste incizii mici la nivelul pielii, precum și sub control radiologic continuu, sunt efectuate osteotomii, respectiv osteotomii de conversie, precum și intervenții în zona țesuturilor moi (Release, tenotomii sau tenotomii parțiale).

Aceste osteotomii nu sunt fixate cu șuruburi metalice sau implanturi, ca în tehnologia convențională (excepție: osteotomia MICA (Chevron și Akin) și osteotomia bază MT I), ci sunt ținute în poziție de bandaje speciale și încălțăminte specială.

Acest lucru permite pacientului să calce complet pe picior după 1-2 zile, fără cârje, face posibilă vindecarea mai rapidă a plăgilor, precum și dureri semnificativ reduse în comparație cu tehnicile chirurgicale deschise. De asemenea, după astfel de proceduri minim invazive nu este necesară o intervenție chirurgicală suplimentară pentru îndepărtarea metalelor.

Prin această tehnică pot fi tratate toate deformațiile piciorului, în special o deformare hallux-valgus (monturi), dar și deformările metatarsiene și intervențiile în zona retropiciorului (degete în „ciocan”, pinten calcaneu, dureri metatarsiene, deformarea Haglund etc.).


Da, doresc sa imi fie afisat continut de la YouTube.
Modificare setari
Permiteti incarcarea YouTube o singura data


Contacteaza-ne acum!

Aveti intrebari? Doriti o a doua opinie medicala sau o programare?

Reprezentantii PremiQaMed va stau la dispozitie pentru orice cerere medicala, organizatorica sau estimare financiara pentru investigatii si tratamente medicale.

Campurile marcate cu * sunt obligatorii si trebuie completate.

Va rugam sa nu introduceti date medicale in spatiul pentru text, deoarece acest formular online nu este adecvat pentru transmiterea de date medicale.

What is the sum of 2 and 5?

Go back

Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort