Microchirurgia discului intervertebral în Austria
Decompresia microchirurgicală a stenozei vertebrale (îngustarea canalului vertebral)
Dr. Lothaller, cum se produce îngustarea canalului vertebral și pe cine afectează cel mai des?
OA Dr. Clemens Lothaller
Medic specialist în neurochirurgie
Stenoza vertebrală este o boală a vârstei înaintate.
Datorită modificărilor degenerative, are loc osificarea canalului vertebral, cu îngustarea și compresia rădăcinilor nervoase.
Care sunt simptomele tipice ale stenozei vertebrale și cum este diagnosticată?
Tipic sunt durerile care radiază la nivelul picioarelor, mai ales la efort, de obicei distanța posibilă de mers pe jos este semnificativ redusă.
Diagnosticul se emite pe baza rezultatelor invstigațiilor imagistice precum CT și RMN.
Adesea operația este terapia recomandată – cum se efectuează operația de microchirurgie și care sunt avantajele acesteia?
Terapia chirurgicală este indicată atunci când durerea este insuportabilă și terapia conservatoare nu mai prezintă efect sau există riscul de invaliditate.
În timpul operației, sacul dural cu nervii și rădăcinile nervoase pot fi vizualizate clar cu ajutorul unui microscop chirurgical și a unor mașini de frezat și poanson speciale. Canalul rahidian este apoi lărgit treptat, astfel încât nervii să aibă din nou suficient spațiu. Astfel durerea se ameliorează semnificativ sau dispare complet și distanța posibilă de mers pe jos revine la normal.
Avantajul procedurii este că microscopul oferă o imagine de ansamblu excelentă, ceea ce înseamnă că țesutul din jur este bine protejat. În comparație cu procedurile mai vechi, această metodă minim invazivă este semnificativ mai puțin traumatizantă și oferă o stabilitate mai bună.
Este necesară o înșurubare a vertebrelor?
De obicei, nu este necesară înșurubarea vertebrală. Acest lucru este necesar doar în cazurile în care există și o instabilitate vertebrală (alunecare vertebrală).
Care sunt șansele de succes? Cum trebuie evaluate riscurile operației?
O îmbunătățire semnificativă apare întotdeauna după această operație, în majoritatea cazurilor simptomele dispar complet după operație.
Riscul de afectare a nervilor, cu daune permanente, este foarte scăzut datorită tehnicii microchirurgicale.
Cât durează spitalizarea și ce se întâmplă după operație?
Spitalizarea durează de obicei 4-5 zile. În prima zi după operație, pacienții se poate ridica și începe fizioterapia.
Pacienții trebuie să se menajeze timp de 6 săptămâni după operație și apoi, eventual, o reabilitarea în regim de spitalizare sau în regim ambulant, pentru a asigura succesul pe termen lung al operației.
Contacteaza-ne acum!
Aveti intrebari? Doriti o a doua opinie medicala sau o programare?
Departamentul International PremiQaMed va sta la dispozitie pentru orice cerere medicala, organizatorica sau estimare financiara pentru investigatii si tratamente medicale.