Noua tehnică chirurgicală minim invazivă pentru hallux valgus în Spitalul Privat Döbling

Dr. Hermann Leidolf - medic specialist în chirurgia piciorului

„Chirurgia minim invazivă a piciorului” ("MIS", importată din America de către Prof. Dr. Mariano de Prado), care s-a consacrat la nivel internațional de mulți ani, a fost dezvoltată, introdusă și aplicată cu succes în Austria de Dr. med. Hermann Leidolf.

Această nouă tehnică este o metodă chiurgicală neagresivă, foarte adecvată, în special, pentru persoanele în vârstă. Pentru pacient, această operație implică mai puțină durere (analgezicele după intervenția chirurgicală sunt necesare doar pentru 1-2 zile) și o revenire mult mai rapidă la locul de muncă precum și la sportul practicat. Cu piciorul operat este posibilă depunerea unui efort complet după aproximativ 5-7 zile. În plus, nu rămân cicatrici inestetice.

 

Procedura chirurgicală minim-invazivă constă în introducerea unor micro-instrumente speciale sau micro-freze (similare cu instrumentele stomatologice) prin intermediul a 2-3 incizii mici ale pielii. Aceasta corectează malpoziția în zona degetului mare (hallux valgus).

Prin aceste incizii minimale ale pielii (aproximativ 2-3 mm), țesuturile moi, cum ar fi mușchii și tendoanele, sunt foarte puțin afectate, umflătura puternică care apare de obicei, precum și durerea după o intervenție chirurgicală la hallux sunt mult mai reduse, iar vindecarea rănilor este de obicei rapidă și fără complicații. În tehnica chirurgicală convențională - spre deosebire de metoda minim invazivă - pielea și țesutul moale trebuie înlocuite pe o suprafață mare.

Utilizând șuruburi  auto-dizolvante, nu este necesară o a doua intervenție.

Expertiză prin cursuri speciale de formare profesională

Deoarece această tehnică chirurgicală este foarte solicitantă, aceasta ar trebui efectuată doar de medici specializați pe chirurgia piciorului, instruiți în această tehnică specială și certificați de Societatea Internațională pentru Chirurgie Minim Invazivă a Piciorului (GRECIMP).

Dr. Leidolf a învățat metoda de la inventatorul acestei tehnici chirurgicale (Prof. Dr. Steve Isham - SUA), precum și de la Prof. Mariano de Prado-SUA și Președintele Societății Internaționale de Chirurgie Minim Invazivă a Piciorului (Dr. Joel Vernois - Franța) și de asemenea, au absolvit numeroase cursuri de formare profesională în acest domeniu.

Această operație implică o spitalizare de 2 zile. Practicare sportului este posibilă după 5 - 6 săptămâni.

 

Pantoful normal pentru  Hallux (Figura 1) trebuie purtat șase săptămâni după operație.

Cu noua tehnică minim invaziva, la o săptămână după operație, poate fi purtat, pentru maxim 3 – 4 săptămâni pantoful estetic și confortabil "Ballerina" (figura 2).

Această metodă minim invazivă este adecvată în următoarele cazuri:

  • Hallux rigidus
  • Malpoziția degetelor de la picioare – degetul ciocan - Digitus malleus
  • Montul croitorului
  • Pinteni calcaneeni
  • Metatarsalgia
  • Deformitatea lui Haglund

Da, doresc sa imi fie afisat continut de la YouTube.
Modificare setari
Permiteti incarcarea YouTube o singura data


Contacteaza-ne acum!

Aveti intrebari? Doriti o a doua opinie medicala sau o programare?

Reprezentantii PremiQaMed va stau la dispozitie pentru orice cerere medicala, organizatorica sau estimare financiara pentru investigatii si tratamente medicale.

Campurile marcate cu * sunt obligatorii si trebuie completate.

Va rugam sa nu introduceti date medicale in spatiul pentru text, deoarece acest formular online nu este adecvat pentru transmiterea de date medicale.

Please calculate 3 plus 7.

Go back

Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort