Premieră în Austria: o nouă tehnică chirurgicală pentru leziunile măduvei osoase la articulația piciorului

Univ.-Prof. Dr. Hans-Jörg Trnka

 
Director al Centrului pentru Chirurgia Piciorului - Spitalul Privat Confraternität
 
Medic specialist în ortopedie și chirurgie ortopedică
 
Specializat în tratamentul conservativ și chirurgical a afecțiunilor piciorului
 

Chisturile osoase sunt modificări la nivelul osului, umplute cu lichid și asemănătoarea tumorilor. Foarte des nu cauzează nici un simptom, rămânând astfel nedetectate. Însă, în cazul în care acestea provoacă permanent dureri, este necesară efectuarea unei terapii adecvate iar în unele cazuri este necesară o intervenție chirurgicală.

Pacienta în vârstă de 42 de ani, care a fost tratată la sfârșitul lunii aprilie în Centrul pentru Sănătatea Piciorului din Spitalul Privat Confraternität, suferea de mai mulți ani de dureri la nivelul gleznei – motivul fiind un chist la capătul inferior al tibiei, care a deteriorat cartilajul și osul. O operație efectuată în urmă cu ceva ani nu a ameliorat situația pe termen lung, astfel încât a fost necesar un tratament suplimentar. Prin metoda chirurgicală standard efectuată în prezent în Austria, ar fi fost necesară o imobilizare a piciorului timp de mai multe săptămâni.

Univ.-Prof. Dr. Trnka s-a decis pentru metoda chirurgicală SCP – Subchondroplasty, efectuată până în momentul de față numai în America – o procedură minim-invazivă pentru tratarea defectelor osoase situate sub catrilaj, care sunt associate cu leziuni ale măduvei osoase.

În cursul operației, cartilajul a fost mai întâi curățat în cadrul unei intervenții artroscopice, apoi a fost injectat fosfat de calciu – acest material permanent înlocuitor este folosit pentru a umple zonele osoase deteriorate.

Trnka: “ Toată procedura este minim-invazivă, deci în comparație cu tehnicile chirurgicale convenționale mult mai rapid și fără o incizie mare pe piele. Această tehnică este mult mai delicată pentru pacienți, implică o vindecare mult mai rapidă și pacienții își recapătă mobilitatea mult mai rapid. Pacienta noastră a fost externată, fără dureri, în a doua zi după operație.”

Centrul pentru Chirurgia Piciorului din Spitalul Privat Confraternität

Paleta de servicii medicale a centrului este cuprinzătoare – terapii conservative și chirurgicale, ortopedie sportivă, reabilitare și fizioterapie precum și terapii în regim ambulant. Tratați sunt pacienți cu deformări sau afecțiuni ale piciorului cum ar fi hallux valgus (monturi), platfus sau artroză la articulația gleznei. Țelul este de a scăpa pacienții cât mai rapid de dureri pentru a putea reveni la stilu de viață obișnuit.

Spitalul Privat Confraternität: O îngrijire medicală excelentă

Spitalul Privat Confraternität, un spital ce aparține de Grupul PremiQaMed, oferă – ca unul dintre spitalele cu cea mai lungă tradiție vieneză – servicii medicale competente și moderne într-o atmosferă familială. Pacienții pot folosi serviciile medicale în regim ambulant, în clinica de zi sau în regim de spitalizare. Spectrul larg de servicii medicale include următoarele domenii: tratarea afecțiunilor sistemului muculo-scheletic (ortopedie, chirurgie sportivă și chirurgie generală), oncologie, cardiologie, chirurgie și oftalmologie. Spitalul se află în inima Vienei și oferă pacienților săi o consiliere medicală individuală și un service de cea mai înaltă calitate.

PremiQaMed Group

Grupul PremiQaMed a fost înființat în anul 1991 și este unul dintre cei mai renumiți operatori de instituții medicale private din Austria, aparținând cu o cotă de 100% de Asigurări UNIQA Austria AG. In jur de 1.750 de angajați lucreaza în beneficiul pacienților naționali și internaționali. Compania este caracterizată de stabilitate, seriozitate și o evoluție constantă. PremiQaMed reprezintă o conducere a instituțiilor medicale private caracterizată de un success durabil, inovație și responsabilitate cu accentual pus pe o calitate superioară și servicii medicale de top.


Go back

Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort