Terapia durerii țintită sub ghidaj CT în Ambulatoriul Döbling

Dr. Wick, în Ambulatoriul care aparține de Spitalul Privat Döbling, se oferă terapia durerii prin computer tomografie. Pentru ce cazuri este potrivită această metodă?

Folosim cu succes metoda infiltrației țintite sub ghidaj CT la mulți pacienți cu durere acută și cronică datorată herniei de disc, a modificărilor degenerative ale fațetelor articulare ale corpurilor vertebrale și ale articulațiilor sacroiliace dureroase.

La institutul nostru, efectuăm aceste proceduri atât în regim ambulatoriu, cât și în regim de internare. La Ambulatoriul Döbling, putem oferi blocuri de rădăcină nervoasă epidurală, țintită sub ghidaj radiologic CT, la nivelul coloanei lombare, coloanei toracală și, de asemenea, la nivelul coloanei cervicale. Oferim, de asemenea, denervarea reversibilă sub ghidaj radiologic CT ale fațetelor articulare și ale articulațiilor sacroiliace.

Pentru fracturile vertebrale recente și dureroase ale coloanei toracice și lombare, ofer și opțiunea de tratament prin vertebroplastie țintită sub ghidaj CT. Această metodă este un tratament minim invaziv și de stabilizare a fracturilor vertebrale, prin injectarea precisă a cimentului osos în corpul vertebral dureros.

Indicațiile pentru intervențiile țintite sub ghidaj CT se emit de către medicii specialiști, de regulă pe baza examinărilor clinice și a clarificărilor radiologice corespunzătoare prin RMN sau CT.

Pentru cine nu este potrivită terapia sau ce contraindicații există?

Ca și în cazul tuturor procedurilor chirurgicale, inflamația acută (septică), medicamentele anticoagulante sau anumite boli ale sângelui, precum și alergiile la medicamente precum anestezicele locale și cortizonul sunt considerate contraindicații.

Orice contraindicație va fi, desigur, investigată cu atenție de către personalul nostru atât în ​​consultația personală, cât și în formularul de informații detaliate înainte de efectuarea unei intervenții.

Care sunt beneficiile acestei terapii a durerii?

Avantajul acestor tratamente minim invazive pentru durere este că pot fi efectuate fără anestezie generală, medicația adecvată poate fi aplicată cu precizie milimetrică acolo unde apare durerea și în majoritatea cazurilor procedura nu durează foarte mult.

În plus, costurile sunt mult mai mici în comparație cu „procedurile majore” din sala de operație.

Cum decurge terapia durerii țintită sub ghidaj CT și cât durează tratamentul?

Intervențiile țintite sub ghidaj CT pe coloana vertebrală sunt adesea efectuate în poziția culcat. După realizarea unui semn superficial cutanat și efectuarea unei imagini CT pentru a localiza locul corect de puncție, pielea pacientului este dezinfectată, acoperită steril și înghețată superficial sau anesteziată.

Acul de intervenție este apoi plasat cu precizie milimetrică în punctul de durere a coloanei vertebrale, sub ghidaj CT. După verificarea poziției corecte a acului cu ajutorul CT-ului, medicamentele sunt preparate și administrate.

În cazul blocurilor de rădăcină nervoasă epidurală efectuate în regim ambulatoriu, pacienții trebuie să rămână, după procedura care durează aproximativ 15 minute, în poziție culacată pentru o perioadă scurtă de timp, apoi pot fi apoi externați cu o persoană însoțitoare pentru îngrijirea la domiciliu. Pacienții internați revin în camera lor după procedură și apoi trebuie să se odihnească în pat timp de aproximativ 2 ore.

Care sunt riscurile acestui tratament? Cât de mare este expunerea la radiații?

Ca și în cazul tuturor intervențiilor care implică ace, există un risc teoretic de sângerare sau infecție. În cazul în care pacienții primesc medicamente anticoagulante pe termen lung, acestea trebuie întrerupte în timp util înainte de intervenție, pe baza consilierii cu medicul de familie sau medicul internist. Pentru a exclude riscul de infecție, toate intervențiile în departamentul nostru sunt efectuate într-o manieră extrem de sterilă și cu precauție extremă.

Expunerea la radiații este foarte scăzută deoarece doar câteva imagini transversale ale regiunii sunt efectuate pentru planificare și în timpul implementării intervenției țintite sub ghidaj radiologic CT.

Ce calificări medicale necesită aplicarea acestui tratament?

Personal am certificatul complet (nivel 2 din 2) pentru radiologie intervențională de la Societatea Austriacă de Radiologie Intervențională ÖGIR și sunt instruit în efectuarea tuturor intervențiilor radiologice. Datorită anilor de experiență în Austria, ca medic șef la Spitalul Universitar Karolinska din Stockholm, Suedia și ca medic primar în Döbling, am toate calificările necesare pentru intervențiile ghidate radiologic.

Cât de repede se obține o programare de tratament pentru durerea foarte acută și ce avantaje vă oferă Ambulatoriul Döbling?

De obicei, la institutul nostru nu există timpi de așteptare relevanți pentru programările de tratament ambulatoriu sau în regim de internare și intervențiile pot fi efectuate în orice moment.

Cu toate acestea, este important ca indicația să fie emisă, dacă este posibil, cu mine sau pe baza consilierii cu un medic specialist și împreună cu pacienții.


Contact

Contacteaza-ne acum!

Aveti intrebari? Doriti o a doua opinie medicala sau o programare?

Departamentul International PremiQaMed va sta la dispozitie pentru orice cerere medicala, organizatorica sau estimare financiara pentru investigatii si tratamente medicale.

What is the sum of 2 and 4?

Dorim sa atragem atentia asupra faptului ca din pacate comunicarea prin intermediul internetului presupune uneori lacune de  siguranta. Mesajele pot fi interceptate de alti utilizatori si citite de catre acestia. In cazul in care primim de la dumneavoastra un mesaj prin posta electronica ne consideram indreptatiti sa va raspundem pe aceeasi cale si sa ne folosim de datele dumneavoastra pentru aceasta.

(Spatiile cu * trebuie completate.)

Go back

Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort