Tratamentul cancerului de colon în Spitalul Privat Confraternität

Noile terapii îmbunătățesc șansele de vindecare

Viena a câștigat o înaltă reputație internațională în cercetarea din domeniul cancerului și se numără printre liderii mondiali în acest domeniu. La Universitatea Medicală din Viena, cercetările sunt efectuate la un nivel foarte înalt, recunoscut internațional, cu scopul de a implementa rapid rezultatele obținute și de a dezvolta continuu conceptele de tratament.

Medicii specialiști care tratează în Spitalul Privat Confraternität au mulți ani de experiență în domeniu și sunt implicați în proiecte de cercetare internațională.

 

Tratamentul modern al afecțiunilor oncologice este realizat de echipe specializate de experți din diverse discipline medicale. Managementul profesional al pacienților este esențial pentru a garanta că pacienții noștri primesc rapid tratamentul de care au nevoie.

În tratamentul cancerului de colon sunt implicați, de regulă, următorii medici specialiști: gastroenterologi, oncologi, chirurgi, radiologi, specialiști în radio-oncologie și patologie.

În Spitalul Privat Confraternität, pacienții sunt consiliați de un specialist (medic curant) pe toată perioada tratamentului. Acesta preia funcția de coordonare cu specialiștii celorlalte discipline medicale. Medicul curant discută cu pacientul fiecare etapă necesară din planul de tratament și este în contact permanent cu toți cei care participă la terapie precum și cu echipa de asistență medicală, pentru asigurarea bunăstării pacienților.

Tratamentul chirurgical pentru cancerul de colon

Scopul intervenției chirurgicale este eliminarea completă a tumorii. Extirparea laparoscopică a tumorii este abordarea chiurgicală consacrată, în ziua de astăzi fiind procedura standard. Secțiunea afectată a intestinului este îndepărtată până în țesutul sănătos, păstrând o distanță sigură. De asemenea, sunt îndepărtați și ganglionii limfatici afectați. În fazele incipiente, această abordare poate vindeca un procent ridicat dintre pacienții afectați.

Chiar și în cazul metastazelor hepatice, în ziua de astăzi - după un tratament cu chimioterapie în prealabil – acestea se pot îndepărta chirurgical.

Noi abordări terapeutice pentru cancerul de colon

Adițional chimioterapiei convenționale, în tratamentul cancerului colorectal, se aplică cu succes terapii biologice cu anticorpi produși artificial (imunoterapie). La această formă de terapie, anticorpii se atașează de caracteristici specifice de pe suprafața celulelor canceroase, făcându-le astfel vizibile și vulnerabile la propriul sistem imunitar.

Sunt deja folosiți anticorpii Bevacizumab, Cetuximab și Panitumubab, de obicei în combinație cu alți agenți chimioterapeutici (așa-numita imuno-chimioterapie). În prezent, se află în curs de dezvoltare și cercetare mai mulți anticorpi pentru aplicarea în terapia oncologică țintită.

„Progresele recente în tratamentul cancerului colorectal pot vindeca pacienții cu metastaze în ficat sau plămâni. În urma chimioterapiei neoadjuvante cu anticorpi, îndepărtarea metastazelor hepatice este posibilă la aproximativ 50% dintre pacienți. Datorită puterii regenerative a ficatului, acești pacienți au, după intervenția chirurgicală, o calitate a vieții excelentă."(Citat Prof. Kührer)

Prin intermediul testelor molecular-genetice din țesutul tumoral, de multe ori poate fi prezis în avans dacă terapia va fi eficientă în cazul individual al pacientului afectat. Dacă se ia în considerare aplicarea unei chimioterapii și imunoterapii, acestă terapie este personalizată în funcție de profilul tumorii individuale.

După aplicarea tratamentului

"Mulți pacienți se tem de aplicarea unei stoma (colostomie). Mușchiul sfincterului poate fi însă păstrat în 9 din 10 cazuri, prin intermediul aplicării pre-operatorii a unei radioterapii și chimioterpii moderne; în comparație cu anii 1980, când la 8 din 10 pacienți trebuia să fie aplicată o stoma."(Citat Prof. Teleky).

Prevenția este mai bună decât vindecarea

Cancerul de colon se dezvoltă de-a lungul mai multor ani din polipii intestinali, inițial benigni. Aceștia pot fi detectați și eliminați ușor, în cursul unei colonoscopii. Efectuarea unei colonoscopii, în mod regulat, ar putea preveni cancerul de colon în 90% din cazuri.

Spitalul Privat Confraternität oferă investigația de „colonoscopie blândă”. Investigația și îndepărtarea polipilor se efectuează printr-o sedare blândă pe termen scurt (așa-numita sedoanalgezie). Prin urmare, procedura este nedureroasă pentru pacient.


Da, doresc sa imi fie afisat continut de la YouTube.
Modificare setari
Permiteti incarcarea YouTube o singura data


Contact

PremiQaMed Cancer Center Vienna

 

Contacteaza-ne acum!

Aveti intrebari? Doriti o a doua opinie medicala sau o programare?

Departamentul International PremiQaMed va sta la dispozitie pentru orice cerere medicala, organizatorica sau estimare financiara pentru investigatii si tratamente medicale.

Campurile marcate cu * sunt obligatorii si trebuie completate.

Va rugam sa nu introduceti date medicale in spatiul pentru text, deoarece acest formular online nu este adecvat pentru transmiterea de date medicale.

Please calculate 1 plus 5.

Go back

Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort