Fractura încheieturii mâinii și a osului metacarpian

Tratamentul chirurgical al fracturilor necorespunzător vindecate

Interviu cu medicul specialist OÄ Dr. Andrea Schweitzer-Ehrenreich

Fracturile osului metacarpian și a încheieturii mâinii se numără printre cele mai frecvente leziuni ale mâinilor. Tratate și diagnosticate necorespunzător acestea pot limita permanent mobilitatea mâinii și pot cauza dezvoltarea unei artroze timpurii.

Doamna doctor specialistă în chirurgia mâinii OÄ Dr. Andrea Schweitzer-Ehrenreich, activă în Spitalul Privat Döbling, ne prezintă informațiile esențiale cu privire la tratamentul chirurgical al fracturilor osului metacarpian și a încheieturii mâinii, inițial vindecate necorespunzător.

Care sunt cauzele fracturilor osului metacarpian și fracturile încheieturii mâinii?

Fracturile osului metacarpian și a încheieturii mâinii se numără printre cele mai frecvente leziuni ale mâinilor. Fiind des cauzate de căzături – de exemplu la sport sau la accidente de motocicletă sau biciletă –și pacienții mai tineri sunt afectați de aceste fracturi.

Foarte des, în urma unei căzături, este fracturat osul scafoid, care conectează încheietura mâinii cu metacarpianul. Adesea, acestă fractură nu este inițial diagnosticată corect.

Care sunt consecințele unui tratament incorect al unei fracturi?

Fracturile necorespunzător vindecate pot limita permanent mobilitatea mâinii. Astfel este cauzată o presiune mecanică incorectă asupra mâinii, ceea ce duce la dezvoltarea unei artroze timpurii, adică la degenerarea precoce a articulației.

Când este indicată intervenția chirurgicală?

În cazul unei erori de rotație în metacarpian sau în cazul în care este implicată și încheietura mâinii, tratamentul chirurgical este impetuos necesar.

Fracturile care au fost inițial tratate conservator prin gips și care s-au vindecat într-o poziție greșită pot fi astfel repoziționate anatomic corect.

Cât durează de regulă spitalizarea? Este necesară o anestezie totală?

Intervenția poate fi efectuată în regim de clinică de zi, adică fără spitalizare peste noapte, sub anestezie de plex (anestezie locală care blochează senzația de durere la nivelul brațului).

O anestezie generală și o spitalizare de 2 zile este necesară numai în cazurile în care defectul trebuie corectat prin material propriu, prelevat din creasta iliacă, ca de exemplu în cazul pseudartrozei osului scafoid.

Cât timp durează până când mâna poate fi din nou mobilizată în mod normal?

În cazul fracturilor metacarpiene este recomandată mobilizarea imediată a mâinii și nu este necesar un gips.

La fracturile de scafoid este necesar un gips pentru 8-12 săptămâni, în funcție de vârsta pacienților și de pseudartroza fracturii.


Contacteaza-ne acum!

Aveti intrebari? Doriti o a doua opinie medicala sau o programare?

Departamentul International PremiQaMed va sta la dispozitie pentru orice cerere medicala, organizatorica sau estimare financiara pentru investigatii si tratamente medicale.

Please add 2 and 7.

Dorim sa atragem atentia asupra faptului ca din pacate comunicarea prin intermediul internetului presupune uneori lacune de  siguranta. Mesajele pot fi interceptate de alti utilizatori si citite de catre acestia. In cazul in care primim de la dumneavoastra un mesaj prin posta electronica ne consideram indreptatiti sa va raspundem pe aceeasi cale si sa ne folosim de datele dumneavoastra pentru aceasta.

(Spatiile cu * trebuie completate.)

Go back

Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort