Traumatologia sportivă în Austria – tratamentul accidentelor sportive

Austria este o țară a sportivilor celebri, dar cunoscută totodată și pentru excelenții săi traumatologi sportivi.

Numeroși sportivi renumiți, pentru care o revenire rapidă la un stil de viață activ este esențială pentru continuarea carierei sportive, au fost tratați cu succes în Spitalul Privat Döbling.

Toți traumatologii activi în spital au mulți ani de experiență în tratarea sportivilor de profesie. De obicei sunt utilizate metode chirurgicale minim invazive (artroscopie) și abordări inovative de tratament.

Centrul de Competență pentru Accidente Sportive

Scopul centrului este de a restabili funcționalitatea deplină după accidentele sportive și, mai presus de toate, de a preveni consecințele pe termen lung, printr-o intervenție eficientă, în timp util.

Majoritatea artroscopiilor implică articulația genunchiului în cazul îndepărtarii parțiale a meniscului și suturii meniscului - refixare, netezirea sau înlocuirea cartilajului, reconstrucția ligamentelor încrucișate și colaterale, stabilizarea unei rotule instabile.

Toate investigațiile de traumatologie sportivă (radiografii, RMN etc.) se efectuează direct și rapid în spital, fără timp de așteptare. Programările pentru operații sunt foarte rapid disponibile.

Pentru mai multe informații vizualizați următorul video: https://www.youtube.com/watch?v=tTWHBALd9Mg

Centrul pentru Chirurgia Minim Invazivă a Șoldului

În singurul centru pentru chirurgia minim invazivă a șoldului din Austria sunt tratate artrsocopic înțepenirea șoldului, deteriorarea sau ruperea cartilajului, precum și bolile inflamatorii ale șoldului și uzura (artroza), cu scopul de a evita operațiile deschise cu incizii mari. Acest lucru scutește pacienții de dureri intensive și recuperarea este foarte rapidă.

Pentru leziunile genunchiului și umărului, artroscopia este o rutină de mulți ani. Articulația șoldului este însă mult mai greu de accesat, deoarece se află mai adânc în corp.

Prin urmare, chirurgul are nevoie de multă experiență, iar momentan există numai un număr redus de specialiști în artroscopie de șold.

Mai multe informații aflați în următorul articol: https://www.premiqamed.ro/ro/stiri/detaliu/artroscopia-de-sold-inlocuieste-operatiile-invazive

Centrul pentru Afecțiunile Umărului

În Centrul pentru Afecțiunile Umărului din Spitalul Privat Döbling se tratează problemele umărului precum, ruperea ligamentelor la nivelul articulației umărului, sindromul de impingement, leziuni musculare și capsulare, leziuni de suprasolicitare, fracturi de claviculă sau fracturile capului humerusului dar și boli degenerative precum artroza.

Pentru mai multe informații vizualizați următorul video: https://www.youtube.com/watch?v=rmUbRBX1d8o

Centrul pentru Regenerarea Cartilajului și Ortobiologie

Există diverse cauze și manifestări ale leziunilor cartilajului. Mobilitatea articulațiilor este de obicei limitată și afecțiunile sunt adesea dureroase.

Scopul tratamentelor regenerative este de a accelera procesul de vindecare a țesutului cartilajului deteriorat, prin utilizarea tehnologiilor biomedicale moderne și utilizarea celulelor proprii (autologe) și a substanțelor mesagere ale organismului.

În acest scop, sunt disponibile diverse metode, cum ar fi transplantul celulelor cartilajului, terapia cu celule stem, terapia cu sânge autolog și metode chirurgicale inovatoare, cum ar fi AutoCart™ (transplant de bucăți de cartilaj). Toate aceste metode au scopul de a menține articulațiile cât mai mult posibil.

Fizioterapie și reabilitare

Recuperarea cu succes în urma leziunilor sportive este direct legată de reabilitare. În Spitalul Privat Döbling măsurile fizioterapeutice și de reabilitare încep imediat după operație sau direct a doua zi. Acestea trebuie continuate timp de câteva săptămâni după operație. Kinetoterapeuții și specialiștii noștri în reabilitare vă consiliează și emit un plan de reabilitare personalizat.

 


Da, doresc sa imi fie afisat continut de la YouTube.
Modificare setari
Permiteti incarcarea YouTube o singura data


Contacteaza-ne acum!

Aveti intrebari? Doriti o a doua opinie medicala sau o programare?

Departamentul International PremiQaMed va sta la dispozitie pentru orice cerere medicala, organizatorica sau estimare financiara pentru investigatii si tratamente medicale.

Campurile marcate cu * sunt obligatorii si trebuie completate.

Va rugam sa nu introduceti date medicale in spatiul pentru text, deoarece acest formular online nu este adecvat pentru transmiterea de date medicale.

Please add 6 and 7.

Go back

Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort