Nașterea fără dureri în Spitalul Privat Döbling

Nașterea naturală

La nașterea naturală, cateterul pentru durerea travaliului (anestezie epidurală PDA, cateter epidural) este cea mai eficientă metodă de eliminare a durerii contracțiilor din timpul nașterii.

După introducerea unui cateter epidural, mobilitatea rămâne intactă - vă puteți mișca picioarele și, în cele mai multe cazuri, puteți merge și la toaletă. Femeile pot continua să participe activ la naștere. Epidurala nu are nicio influență asupra faptului dacă o naștere are loc natural sau dacă devine necesară o cezariană neplanificată.

La epidurală, se administrează mai întâi anestezia locală cu o mică seringă la nivelul coloanei, care abia se simte. După un timp scurt de expunere, se introduce un tub mic printr-o canulă mai lungă prin care se poate administra anestezicul local. Acesta poate fi administrat în mod repetat - atâta timp cât este necesar sau până când are loc nașterea.

Pacientele simt o senzație de furnicături în abdomen, o amorțeală surdă. Dacă epidurala are succes, nu veți simți nicio durere sau aproape nicio durere de contracție.

Astfel pacienta se poate relaxa adesea, poate dormi scurt și poate aduna forțe noi.

Care sunt riscurile unei epidurale?

Cel mai frecvent efect secundar este durerea de cap. Această durere de cap este neplăcută; devine mai intensă la ridicarea din pat și se diminuează când vă întindeți. Din 1.000 de nașteri pe care le avem în fiecare an, acest lucru se întâmplă de aproximativ 3-4 ori. Durerea de cap este tratabilă, dar în unele cazuri dispare și fără terapie invazivă.

Sângerările sau infecțiile apar extrem de rar. Durerea de spate este mai frecventă și apare în general în timpul sarcinii și al nașterii, adică adesea nu poate fi atribuită direct epiduralei.

Cel mai devreme posibil, pentru administrarea unei epidurale, este momentul în care este clar că procesul de naștere a început. În principiu, epidurala poate fi administrată oricând în timpul nasterii, însa dacă mama este deja in contractiile de împingere, este prea tarziu. În acest caz, procesul nașterii este deja în faza finală.

Epiduralele sunt efectuate de zeci de ani și nu au prezentat riscuri specifice pentru copil.

Metode alternative la epidurală

Alternativ, poate fi folosit și gazul ilariant, dar reducerea durerii este posibilă doar într-o măsură foarte limitată; intensitatea durerii nu poate fi eliminată ca în cazul epiduralei.

O altă alternativă este opiaceul Nalbufina , care poate reduce doar parțial durerea. Nu toți medicii îl folosesc pentru că intră și în sângele bebelușului și îl poate face pe copil obosit și amortizat.

Gazul ilariant poate fi folosit ca punte către epidurală sau pentru mamele care sunt în procesul avansat de travaliu.

De fapt, nu există o alternativă reală la epidurală, care să poată fi administrată rapid și aproape fără durere, în majoritatea cazurilor. În cazuri rare, apariția efectului durează puțin mai mult sau trebuie administrat de două ori.

Unele mame întreabă de sedative - eu nu sfătuiesc administrarea de sedative, deoarece acest sedativ se transmite și către bebeluș.

Anestezia în cazul operației de cezariană

În timpul unei operații de cezariană se efectuează o rahianestezie (denumită în mod colocvial puncție lombară, care nu este însă o denumire precisă). În comparație cu anestezia generală, rahianestezia este o procedură mai bună și mai sigură - pentru copil și mamă. Prin urmare, rahianestezia se efectuează la fiecare operație cezariană planificată, cu excepția cazului în care există o contraindicație.

Anestezicul este injectat direct în lichidul cefalorahidian folosind o canulă foarte subțire, procedură care abia este simțită de pacientă. Dacă pacienta are o senzație de căldură în picioare și fese, anestezicul a fost administrat corect. După 10-15 minute anestezia este pe deplin eficientă, în acest timp se introduce un cateter vezical și se pregătește operația.

Procedura începe doar atunci când pacienta nu mai simte nicio durere la nivelul abdomenului.

Amețeala și starea de rău apar mai frecvent - acest lucru este de așteptat și poate fi, de obicei, tratat.

Riscurile sunt similare cu cele ale epiduralei – durerile de cap pot apărea așa cum este descris mai sus. Alte reacții adverse sunt extrem de rare.

Serviciile noastre 24/7

Desigur că am înființat un serviciu de anestezie 24 de ore din 24 aici, la Spitalul Privat Döbling.

Pe lângă medicii anesteziști angajați în spital, există o rețea de anesteziști independenți, care sunt accesibili și disponibili în scurt timp. Acest lucru face aproape întotdeauna posibil să vă oferim o epidurală cât mai repede posibil.


Contact

 

Contacteaza-ne acum!

Aveti intrebari? Doriti o a doua opinie medicala sau o programare?

Departamentul International PremiQaMed va sta la dispozitie pentru orice cerere medicala, organizatorica sau estimare financiara pentru investigatii si tratamente medicale.

Campurile marcate cu * sunt obligatorii si trebuie completate.

Va rugam sa nu introduceti date medicale in spatiul pentru text, deoarece acest formular online nu este adecvat pentru transmiterea de date medicale.

Please calculate 8 plus 2.

Go back

Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort