Un copil - cea mai mare minune din lume

Interviu cu medicul specialist Prof. Dr. Stefan Jirecek

Centrul de Fertilitate din Spitalul Privat Döbling din Viena s-a dovedit a fi unul dintre cele mai renumite centre medicale de specialitate, nu numai în Austria, ci și în toată Europa. Specialiști din diverse domenii medicale, care sunt într-o strânsă legătură cu Universitatea Medicală din Viena și cu alte instituții științifice renumite, aplică în acest centru cele mai noi metode și tehnici disponibile.

În Centrul de Fertilitate Döbling, pacientele și pacienții noștri nu se simt niciodată singuri. O atmosferă plăcută și personalul prietenos contribuie la marele succes al clinicii. Pacienții noștri sunt consiliați de către o echipă multidisciplinară de medici ginecologi, urologi, biologi, tehnicieni de laborator și psihoterapeuți.
 
În discuția cu Univ.-Prof. Dr. Stefan Jirecek se cristalizează faptul că Centrul de Fertilitate Döbling este unul dintre cele mai moderne institute pentru sarcina asistată.

Când este necesar un tratament medical?

Se vorbește despre infertilitate sau - mai exact - despre dorința neîmplinită de a avea copii, dacă o femeie nu rămâne însărcinată într-un an, având contact sexual regulat (2x/săptămână), fără folosirea metodelor de contracepție. În aceste situații trebuie inițiată clarfificarea cauzelor.

Care sunt avantajele speciale pe care le oferă centrul dumneavoastră?

Oferim o consiliere personală continuă și un tratament la cel mai înalt nivel. Cuplul consiliat este însoțit de același medic de la începutul și până la sfârșitul terapiei.

Laboratorul nostru de specialitate modern, este condus de un medic de top, specialist în biologie.

Vin des cupluri din străinătate în Centrul de Fertilitate Döbling?

Aproximativ 30% din cuplurile pe care le consiliem noi provin din străinătate, inclusiv mulți pacienți din România și din țările vorbitoare de limba rusă.

Aveți liste de așteptare?

Nu. O consultație inițială poate fi organizată în termen de câteva zile. Medicul care admite cuplul, îi consiliază până la sfârșitul terapiei. El emite diagnosticul, determină terapia și organizează orice alte examinări sau operații necesare și explică cuplului toate constatările medicale.

Ce metode folosiți pentru a împlini dorința de a avea un copil?

În institutul nostru sunt oferite toate metodele comune de FIV, conforme stadiului științific actual: ICSI, IMSI, eclozare asistată, Embryo Glue (o tehnică specială de lipire a embrionilor), clătirea plasmei seminale, crioconservarea și multe altele.

Ce rată de reușită prezintă metodele dumneavoastră?

Rata de sarcină este - în medie - de 50% pe încercare. O rată mai mare este prezentă la pacienții mai tineri și una mai mică la pacienții mai în vârstă.

Ce rapoarte medicale sunt necesare pentru consultația inițială?

Practic niciunul. Dacă aveți deja disponibile analize hormonale sau o radiografie a trompelor uterine, este un avantaj. Toate investigațiile necesare pot fi efectuate însă și în centrul nostru.

Cât timp durează întregul tratament de fertilitate?

Durata este de un ciclu menstrual, deci aproximativ o lună.

Ce se întâmplă în cazul în care bărbatul este infertil?

Practic, o celulă de spermă per ovul este suficientă. Dacă nu există spermatozoizi în sperma ejaculată, se pot aplica intervenții urologice pentru a încerca să îi obținem. Una dintre aceste intervenții este TESE (biopsie testiculară) prin care încercăm să obținem celule de spermă din pereții testiculului.
Există, de asemenea, și alte metode, cum ar fi MESA. Prin această metodă, se caută celule de spermă în epididim - un organ alcătuit din unirea canalelor eferente ale testiculului.
 
Ce metodă este cea mai potrivită se hotărăște întotdeauna printr-o colaborare între medicul urolog și medicul androlog. Infertilitatea masculină, deși atât de frecventă, este actual încă un subiect tabu. De aceea, rămâne atât de des și pentru atât de mult timp nedetectată.

Există o limită de vârstă pentru înseminarea artificială?

În mod realist, posibilitatea de a rămâne însărcinată cu propriile ovule se termină între vârsta de 41 și 45 de ani. După aceea, femeia are nevoie de ovule donate. Acest lucru este permis în Austria, din anul 2015.

Cât de des poate fi aplicată o înseminare artificală?

Nu există restricții, dar este cunoscut faptul că probabilitatea de o sarcină scade după a 6-a încercare nereușită.

Pentru a preveni atât de multe încercări, trebuie consultat un medic specialist, în timp util. Acest lucru este valabil mai ales pentru bărbați, care nu prea preferă să vină la un astfel de centru specializat.


Contacteaza-ne acum!

Aveti intrebari? Doriti o a doua opinie medicala sau o programare?

Departamentul International PremiQaMed va sta la dispozitie pentru orice cerere medicala, organizatorica sau estimare financiara pentru investigatii si tratamente medicale.

Campurile marcate cu * sunt obligatorii si trebuie completate.

Va rugam sa nu introduceti date medicale in spatiul pentru text, deoarece acest formular online nu este adecvat pentru transmiterea de date medicale.

Please calculate 5 plus 5.

Go back

Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort