Specialitati medicale

Medicina personalizată - proceduri și avantaje

Medicina personalizata oferă mai multe informații individuale, despre riscuri potențiale si prognosticul pentru diferite boli. Tratamentele medicale sunt adaptate pacientului în așa fel încât datele biologice individuale ale acestuia să fie colectate și luate în considerare în toate etapele terapiei.

Citeste mai departe …

Inteligența artificială în colonoscopie – un progres enorm în depistarea cancerului de colon

Spitalul Privat Confraternität investește constant în tehnologii noi. Din iunie 2023, pentru colonoscopie, se utilizează o nouă tehnologie cu inteligență artificială. Acest sistem reprezintă un progres extrem de mare în diagnosticare, care poate fi oferit acum tuturor pacienților.

Citeste mai departe …

Bolile inflamatorii cronice intestinale (BII) – Tratament și diagnosticare

Bolile inflamatorii intestinale (BII) includ de obicei 2 afecțiuni - boala Crohn și colita ulcerativă.

Cum decurge procesul de diagnosticare și ce tratamente sunt disponibile aflați în următorul interviu cu medicul specialist în medicină generală, gastroenterologie, hemato-oncologie și medicină internă Dr. Marcus Franz MCs.

Citeste mai departe …

Bacterii bune pentru intestin – cum să vă întăriți microbiomul intestinal

O floră intestinală sănătoasă joacă un rol esențial în sănătatea generală.

Dacă bacteriile din mediul intestinal sunt dezechilibrate, pot apărea boli. Studii recente arată că anumite alimente pot încuraja creșterea bacteriilor „bune” cu proprietăți antiinflamatorii.

Citeste mai departe …

Sănătatea colonului - investigații medicale preventive și de diagnosticare precoce

Colonoscopia este cea mai importantă investigație preventivă pentru cancerul de colon și pentru diagnosticarea diferitelor boli intestinale. Cancerul de colon este al treilea cel mai frecvent cancer, atât la femei, cât și la bărbați.

În spitalele private PremiQaMed se efectuează așa-numita colonoscopie blândă. Mai multe informații despre cum decurge colonoscopia și când este recomandată, aflați în următorul articol.

Citeste mai departe …

Un intestin sănătos – o viață sănătoasă: sfaturi preventive

Cancerul de colon este una dintre cele mai frecvente forme de cancer din Austria și se află pe locul 4 în România ca incidență și mortalitate. Detectarea precoce este esențială pentru vindecare, deoarece cancerul de colon se dezvoltă de obicei lent, prin etape preliminare benigne și pe o perioadă mai lungă de timp.

Colonoscopia este cea mai importantă investigație pentru depistarea precoce a cancerului de colon și acum poate fi efectuată complet nedureros, rapid și ușor.

Totodată vă oferim sfaturi de prevenție, pentru sănătatea intestinului nostru.

Citeste mai departe …

Ambulatoriul de Reflux Gastroesofagian Döbling

Refluxul gastroesofagian este cea mai frecventă boală a sistemului digestiv superior afectând până la 40% din populație. O diagnosticare exactă este esențială pentru inițierea unei terapii personalizate, iar un centru specializat poate garanta cele mai eficiente și noi standarde de diagnosticare și tratament.

Spitalul Privat Döbling deține un Ambulatoriu de Reflux Gastroesofagian și vă prezintă toate informațiile importante cu privire la diagnosticare și tratament.

Citeste mai departe …

Megacolonul congenital - simptome, diagnosticare, tratament

Boala Hirschsprung, sau megacolonul congenital, este o malformație înnăscută care afectează intestinul gros la aproximativ 1 din 5000 de copii. Medicul specialist în chirurgie pediatrică Dr. Carlos Albert Reck-Burneo, activ în Spitalul Privat Döbling din Viena, ne prezintă în acest interviu informații cu privire la simptomele, diagnosticarea și tratamentului bolii congenitale Hirschsprung.

Dr. Carlos Albert Reck-Burneo are o experiență vastă în chirurgia gastroenterologică pediatrică, este specializat pe malformații congenitale și se bucură de un renume internațional în acest domeniu.

Citeste mai departe …
Doctor

Infecția cu Helicobacter Pylori

Helicobacter pylori este o bacterie care poate coloniza mucusul gastric și celulele mucoase ale stomacului. Inicidența este, conform unor statistici germane, de 5% la copii și de 24% la adulți.

Majoritatatea oamenilor dobândesc această infecție la o vârstă fragedă. Diagnosticată la timp, aceasta poate fi tratată cu succes și astfel pot fi evitate complicațiile.

Citeste mai departe …
Doctor

Diagnosticarea cancerului de colon

În momentul în care se emite diagnosticul de cancer, îngrijorările, temerile si întrebările preiau toată atenția noastră, situația părând, la început, imposibil de gestionat.
 
Prin următoarele informații dorim să vă ajutăm să înțelegeți mai bine pașii necesari  de urmat pentru diagnosticarea cancerului de colon și să obțineți astfel o imagine de ansamblu asupra investigațiilor necesare.
Citeste mai departe …

Emiterea diagnosticului corect – alergia și intoleranța alimentară

Diagnosticarea corectă, a alergiilor și intoleranțelor alimentare, efectuată de către un medic specialist în domeniu, este indispensabilă în cazul acestor afecțiuni. Recomandări dietetice incorecte și nefondate pot avea urmări grave, precum riscul de malnutriție.

În următorul articol aflați mai multe informații despre investigațiile de diagnosticare pentru alergiile și intoleranțele alimentare.

Citeste mai departe …

Intoleranțele alimentare: diferența dintre alergie și intoleranță

Alergiile alimentare sunt un subiect foarte actual. Există într-adevăr din ce în ce mai mulți oameni a căror organism nu tolerează anumite alimente?

O statistică de peste 50 de studii europene în domeniu arată că, din 17% persoane care au raportat disconforturi legate de alimentație, numai la 1-3% din cazuri a fost într-adevăr confirmată o alergie alimentară. O alergie alimentară este astfel foarte rară, cauzele simptomelor sunt, cel mai adesea, diferite intoleranțe.

Citeste mai departe …
OA. Dr. Maic Deckstein

Boala de reflux gastroesofagian – cauze, diagnosticare și tratament

Boala de reflux gastroesofagian este o boală cronică cu simptome deranjante, foarte frecventă la persoanele cu hernie diafragmatică. 

Oa.Dr.Maic Deckstein, activ în Spitalul Privat Döbling, este recunoscut pentru diagnosticarea concludentă și tratamentul de succes al bolii de reflux gastroesofagian.

Citeste mai departe …

Primul pas către vindecare - Diagnosticarea afecțiunilor

Diagnosticarea corectă a afecțiunilor este cel mai important pas pentru generarea unui tratament adecvat. Spitalele noastre din Viena dețin tehnici de diagnosticare moderne, adaptate la ultimul standard tehnologic. Acest aspect, combinat cu echipa noastră de medici specialiști cu o vastă experiență, garantează diagnosticarea corectă și precisă a afecțiunilor.

Citeste mai departe …

Hernia hiatală - diagnoza și tratamentul în Viena

Hernia hiatala este o afectiune frecventa a tubului digestiv. Cea mai eficientă metodă de diagnosticare este gastroscopia – analiza endoscopică a esofagului și a stomacului. În funcţie de dimensiunea herniei se recomandă tratamentul conservator sau intervenţia chirurgicală.

Citeste mai departe …
Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort