Bacterii bune pentru intestin – cum să vă întăriți microbiomul intestinal

O floră intestinală sănătoasă joacă un rol esențial în sănătatea generală. Dacă bacteriile din mediul intestinal sunt dezechilibrate, pot apărea boli. Studii recente arată că anumite alimente pot încuraja creșterea bacteriilor „bune” cu proprietăți antiinflamatorii.

Probioticele sunt microorganisme vii care se instalează în intestin și care au efecte benefice pentru sănătate. Printre acestea se numără, în primul rând, bacteriile lactice, care sunt conținute în alimentele fermentate, cum ar fi iaurtul, chefirul, pâinea cu maia, varza murată sau în ceaiul fermentat, precm kombucha.

Prebioticele servesc drept hrană pentru "bacteriile intestinale bune" și pot promova astfel proliferarea acestora. Dieta ideală pentru intestin este compusă dintr-o alimentație bogată în plante, constând în legume, salată, leguminoase, nuci, produse din cereale integrale, fructe și produse lactate fermentate, cum ar fi iaurtul sau chefirul.

Carnea decimează bacteriile benefice din intestin

Cantitățile mai mari de carne și mezeluri, zahărul rafinat și mâncarea de tip fast-food decimează numărul de bacterii benefice din intestin, ceea ce, la rândul său, crește numărul de substanțe inflamatorii din scaun.

Gătiți proaspăt și mâncați cu atenție și conștient

  • Consumați cât mai multe alimente neprocesate și bogate în fibre.
  • Păstrați un conținut scăzut de sare, zahăr și grăsimi.
  • Mâncatul în grabă are, de asemenea, un efect negativ - acordați suficient timp pentru fiecărei mese și mestecați bine fiecare îmbucătură.

Contact

 

Contacteaza-ne acum!

Aveti intrebari? Doriti o a doua opinie medicala sau o programare?

Departamentul International PremiQaMed va sta la dispozitie pentru orice cerere medicala, organizatorica sau estimare financiara pentru investigatii si tratamente medicale.

Campurile marcate cu * sunt obligatorii si trebuie completate.

Va rugam sa nu introduceti date medicale in spatiul pentru text, deoarece acest formular online nu este adecvat pentru transmiterea de date medicale.

What is the sum of 8 and 8?

Go back

Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort