Cum vă puteți influența pozitiv nivelul colesterolului

Colesterolul mărit este unul dintre cei mai importanți factori de risc pentru bolile cardiovasculare.

Deoarece o dietă dezechilibrată sau greșită și lipsa exercițiilor fizice sunt cele mai comune cauze ale concentrațiilor ridicate de LDL și trigliceride în sânge, o schimbare a stilului de viață poate ajuta la îmbunătățirea nivelului de colesterol.

Recomandări pentru reducerea colesterolului

Univ.-Prof. Dr Johannes Drach, medic specialist în medicină internă și director medical al Spitalului Privat Confraternität, dezvăluie cum vă puteți influența pozitiv nivelul colesterolului și când trebuie să se intervină medicamentos:

  • Cunoașterea precisă a nivelului de colesterol din sânge este importantă: LDL (lipoproteine ​​de densitate mică) este un factor de risc, HDL (lipoproteine ​​de densitate mare) are un efect protector asupra sistemului vascular.
  • Adoptați o „dietă mediteraneană”: multe fructe și legume, folosirea uleiurilor cu acizi grași nesaturați (ulei de măsline, ulei de rapiță, ulei de in), produse din cereale integrale, nuci, leguminoase, pește, carne de pasăre.
  • Planificați activități fizice regulate, în viața de zi cu zi: antrenament de rezistență de 150 de minute pe săptămână (jogging, mers nordic/Nordic Walking, ciclism, înot) și antrenament de forță de două ori pe săptămână.
  • Terapia medicamentoasă este necesară doar dacă nivelul LDL și/sau al trigliceridelor este în continuare mărit, în ciuda unui stil de viață sănătos.

Da, doresc sa imi fie afisat continut de la YouTube.
Modificare setari
Permiteti incarcarea YouTube o singura data


Contacteaza-ne acum!

Aveti intrebari? Doriti o a doua opinie medicala sau o programare?

Departamentul International PremiQaMed va sta la dispozitie pentru orice cerere medicala, organizatorica sau estimare financiara pentru investigatii si tratamente medicale.

Please calculate 9 plus 8. >

Dorim sa atragem atentia asupra faptului ca din pacate comunicarea prin intermediul internetului presupune uneori lacune de  siguranta. Mesajele pot fi interceptate de alti utilizatori si citite de catre acestia. In cazul in care primim de la dumneavoastra un mesaj prin posta electronica ne consideram indreptatiti sa va raspundem pe aceeasi cale si sa ne folosim de datele dumneavoastra pentru aceasta.

(Spatiile cu * trebuie completate.)

Go back

Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort