Prevenirea și depistarea precoce a tumorilor tiroidiene

 

Tiroida este unul dintre organele principale în echilibrarea hormonală a oamenilor și influențează majoritatea proceselor care au loc în organism. Hormonul tiroidian, produs de aceasta, acționează ca un fel de „motor al vieții“ și optimizează procesele metabolice, circulația sângelui, precum și o activitate mentală și fizică normală.

Nodulii tiroidieni reprezintă o afecțiune comună. Așa-numiții “noduli calzi” produc hormoni tiroidieni în mod independent necesitând urmarea unui tratament, “nodulii reci” prezintă un risc crescut de degenerare malignă (aproximativ 1, 5%). Majoritatea nodulilor sunt inofensivi, însă trebuie verificați în mod regulat.

 

Procesul de diagnosticare pentru depistarea precoce a tumorilor tiroidiene:

  • Examenul clinic (palpare) și analize de sânge a hormonilor tiroidieni
  • Ecografia tiroidei pentru depistarea nodulilor
  • Scintigrafia tiroidiană: investigarea structurii și a funcției glandei tiroide prin intermediul administrării intravenoase a unei substanțe de contrast și a unei camera Gamma
  • Puncția tiroidiană cu ac fin a nodulilor glandei tiroide suspecți de țesut malign

Pentru persoanele cu vârsta de peste 40 de ani este recomandată efectuarea unor investigații preventive (examen clinic, ecografie, laborator). O clarificare este impetuos necesară în cazul următoarelor simptome:

  • Dificultăți la înghițire
  • Ganglioni limfatici palpabili sau vizibil măriți
  • Senzația de presiune în zona gâtului
  • Dispnee (dificultăți de respirație)
  • Răgușeală
  • Tuse

Tumorile apar adesea sub forma unui adenom benign, și mai puțin frecvent sub forma unui carcinom (până la 10%). Din fericire majoritatea tumorilor pot fi tratate optimal și sunt în cele mai multe cazuri curabile.

În Spitalul Privat Döbling vă stă la dispoziție o echipă de medici interniști, medici specialiști în medicina nucleară și chirurgi, pentru diagnosticarea și tratamentul bolilor tiroidiene.


Da, doresc sa imi fie afisat continut de la YouTube.
Modificare setari
Permiteti incarcarea YouTube o singura data


Contact

PremiQaMed Cancer Center Vienna

E: cancer-center@premiqamed.at
M: +43 1 360 66 7500

Campurile marcate cu * sunt obligatorii si trebuie completate.

Va rugam sa nu introduceti date medicale in spatiul pentru text, deoarece acest formular online nu este adecvat pentru transmiterea de date medicale.

Please add 1 and 6.

Go back

Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort