Specialitati medicale

Diabetul gestațional: Pericol pentru mamă și copil

Diabetul zaharat din timpul sarcinii (diabetul gestațional), una dintre cele mai frecvente complicații, este de obicei asimptomatic. Acesta se evidențiază printr-un nivel crescut glicemie în sânge care este descoperit pentru prima dată în timpul sarcinii.

Citeste mai departe …

Nașterea fără dureri în Spitalul Privat Döbling

Ce opțiuni sunt disponibile pentru o naștere fără dureri și ce metodă este cea mai eficientă? Medicul specialist în anestezie Prim. Dr. Ulrich Oberndorfer, MBA, activ în Maternitatea Spitalului Privat Döbling prezintă opțiunile disponibile și recomandările aferente.

Citeste mai departe …

Medicina personalizată - proceduri și avantaje

Medicina personalizata oferă mai multe informații individuale, despre riscuri potențiale si prognosticul pentru diferite boli. Tratamentele medicale sunt adaptate pacientului în așa fel încât datele biologice individuale ale acestuia să fie colectate și luate în considerare în toate etapele terapiei.

Citeste mai departe …

Centrul de Fertilitate din Spitalul Privat Goldenes Kreuz

Echipa de la Centrul de Fertilitate din Spitalul Privat Goldenes Kreuz vă va însoți cu empatie pe drumul către copilul dorit. Specialiștii noștri experimentați vă tratează individual și elaborează împreună cu dumneavoastră cea mai bună terapie pentru cazu dvs. concret.

Citeste mai departe …

Tumorile maligne din sfera ginecologică - tratament și diagnosticare

Prim. Univ.-Prof. Dr. Fritz Nagele, directorul medical al Spitalului Privat Goldenes Kreuz prezintă informații detaliate cu privire la tratamentul și diagnosticarea cancerelor din sfera ginecologică, precum cancerul endometrial, cancerul de col uterin, cancerul ovarian și formele rare de cancer vulvar și vaginal.

Citeste mai departe …

Afecțiunile benigne ale sânilor - diagnosticare și tratament

Modificările sânilor apar foarte frecvent la femei și sunt în cea mai mare parte benigne, în 3-6 % este prezent un carcinom mamar. Modificările benigne ale sânului sunt mai frecvente la femeile aflate în faza fertilă a vieții - în special între 30 și 50 de ani, în timp ce incidența carcinomului mamar este cea mai mare în perioada postmenopauză.

Citeste mai departe …

Endometrioza: Inamicul din abdomen

Endometrioza este cea mai frecventă boală benignă la femeile aflate la vârsta fertilă. Aproximativ 40 – 60% din problemele de fertilitate la femei sunt cauzate de endometrioză.

Din păcate, deși endometrioza este o boală frecventă, aceasta este încă subdiagnosticată. În medie trec 7 ani de la primele simptome până la emiterea diagnosticului corect de endometrioză.

Citeste mai departe …

Cancerul de sân - diagnosticare și tratament

Cancerul de sân este cel mai frecvent cancer la femei. Deși majoritatea afecțiunilor sânilor sunt de natură benignă, este extrem de important ca cele maligne să fie identificate și drept urmare tratate în timp util. Astfel, majoritatea cazurilor de cancer de sân sunt vindecabile.

Citeste mai departe …

Medicina personalizată - Interviu cu medicul specialist Prim. Univ.-Prof. Dr. Christian Kainz

Medicina personalizata înseamnă prescrierea terapiei potrivite, pacientului potrivit, în doza potrivită și la momentul potrivit. Aceasta este o condiție esențială pentru un tratament eficient, cu cât mai puține efecte secundare.

Citeste mai departe …

Implinirea dorintei de a avea un copil

Centrul de Fertilitate din Spitalul Privat Döbling din Viena s-a dovedit a fi unul dintre cele mai renumite centre medicale de specialitate, nu numai în Austria, ci și în toată Europa.
Specialiști din diverse domenii medicale, care sunt într-o strânsă legătură cu Universitatea Medicală din Viena și cu alte instituții științifice renumite, aplică în acest centru cele mai noi metode și tehnici disponibile.
 
Prof.  Dr. Stefan Jirecek, medic specialist în medicină reproductivă și directorul Centrului de Fertilitate Döbling ne prezintă cele mai importante informații cu privire la împlinirea dorinței de a avea un copil.
Citeste mai departe …

Tratamentul modern al cancerului de sân

Medicii specialiști din Spitalul Privat Goldenes Kreuz prezintă  informații cu privire la tratamentul modern al cancerului de sân în , precum și importanța pe care o are certificarea unui centru pentru sănătatea sânului, în emiterea diagnosticului corect și aplicarea terapiei potrivite.

Spitalul Privat Goldenes Kreuz este primul și singurul spital privat din Austria care deține propriul Centru Certificat pentru Sănătatea Sânului, garantând astfel o calitate la cel mai înalt nivel.

Citeste mai departe …

Nașterea și sarcina în vremuri de Covid-19

Pandemia Covid-19 provoacă incertitudini și în rândul femeilor însărcinate. În mass-media sunt publicate o mulțime de informații contradictorii.

Prof. Dr. Christian Kainz, medic specialist în ginecologie și obstetrică și directorul medical al Spitalului Privat Döbling, răspunde la întrebări, care preocupă în special femeile însărcinate.

Citeste mai departe …

Reconstrucția mamară după mastectomie

Terapiile moderne pentru cancerul de san permit efectuarea operațiilor de conservare a sânului. Cu toate acestea, la anumite forme de cancer de sân, cum ar fi în cazul răspândirii intense la nivelul ductelor mamare  sau în cazul prezenței mai multor focare în diferite locații ale sânului, este necesară o mastectomie. În acest caz, metodele moderne de reconstrucție mamară oferă femeilor oportunități foarte bune pentru refacerea unui sân de aspect natural.
 
Assoc. Prof. PD Dr. Werner Haslik MBA, directorul secției pentru reconstrucție mamară din spitalul AKH, efectuează operații de reconstrucție a sânului în Spitalul Privat Goldenes Kreuz.
Citeste mai departe …

Tratamentul fibroamelor uterine

Prim. Univ.-Prof. Dr. Christian Kainz, directorul medical al Spitalului Privat Döbling și medic specialist în ginecologie și obstetrică și chirurgie ginecologică, ne prezintă informații cu privire la diagnosticarea și tratamentul fibroamelor uterine.

În Spitalul Privat Döbling echipa medicală are o experiență și o expertiză bogată în tratarea acestor afecțiuni și dispune de o infrastructură medicală de ultimă oră, care permite efectuarea tratamentelor minim invazive.

Citeste mai departe …

Endometrioza - Interviu cu medicul specialist Prof. Univ. Dr. Fritz Nagele

Endometrioza este o afecțiune cronică, benignă care afectează 10-15% din femeile de vârstă reproductivă, reprezentând o povară mare, atât la nivel fizic cât și la nivel psihic, fiind una dintre cele mai frecvente cauze ale infertilității.

Prof. Univ. Dr. Fritz Nagele ne prezintă informații cu privire la alegerea tratamentului  corect pentru endometrioză, cu scopul de împlinire a dorinței de a avea copii. Spitalul Privat Goldenes Kreuz este primul spital privat din Austria care deține un Centru Certificat de Endometrioză.

Citeste mai departe …
Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort