Afecțiunile benigne ale sânilor - diagnosticare și tratament

Modificările la nivelul sânilor provoacă teamă în rândul femeilor afectate, deoarece cancerul de sân este cel mai frecvent cancer feminin.

Modificările sânilor apar foarte frecvent la femei și sunt în cea mai mare parte benigne, în 3-6 % este prezent un carcinom mamar. Modificările benigne ale sânului sunt mai frecvente la femeile aflate în faza fertilă a vieții - în special între 30 și 50 de ani, în timp ce incidența carcinomului mamar este cea mai mare în perioada postmenopauză.

Mastodinia și mastopatiile fibrochistice sunt foarte frecvente (la aproximativ 50 % din toate femeile cu vârsta de peste 30 de ani).

Ce este mastodinia?

Mastodinia este o durere la nivelul sânilor. Aceasta poate apărea pe una sau pe ambele părți și poate afecta calitatea vieții.

Cum se dezvoltă mastodinia?

Țesutul glandei mamare poate fi afectat de diverși hormoni feminini și de prolactină. Pe lângă o predispoziție, producția hormonală excesivă poate cauza mastodinie,

Uneori, durerile mamare sunt cauzate și de probleme de spate. Acest lucru poate fi clarificat printr-o examinare detaliată.

Este necesar un tratament pentru mastodinie?

În primul rând trebuie clarificată cauza. Durerea care afectează calitatea vieții trebuie tratată.

Mastopatia se dezvoltă, de asemenea, sub influența hormonilor și este frecventă la femeile între 30 și 55 de ani. Cum se manifestă aceasta?

Țesutul mamar este foarte dens și rânduit nodular. Uneori pot exista dureri la nivelul sânilor, dependente de menstruație.

Mastopatia crește riscul dezvoltării unui cancer de sân?

Nu, mastopatia nu crește riscul dezvoltării unui cancer de sân.

Diagnosticarea în cadrul examinărilor de screening este doar adesea mai dificilă din cauza țesutului dens.

Dacă nu este necesară nicio terapie pentru modificările la nivelul sânului, cauzate de menstruație - cum pot fi ameliorate simptomele?

Dacă cauzele nu sunt dezechilibre hormonale care să necesite tratament, ameliorarea poate fi obținută cu ajutorul plantelor medicinale.

Fibroadenomul este cea mai frecventă tumoră benignă a sânului. Cum sunt tratate și care este riscul de degenerare?

Fibroadenoamele nu prezintă un risc crescut de degenerare. Cu toate acestea, trebuie clarificat cu exactitate dacă este vorba într-adevăr de un fibroadenom.

Tratamentul se poate face numai pe cale chirurgicală. Cu toate acestea, intervenția chirurgicală este recomandată doar pentru fibroadenoamele mari sau cu creștere rapidă.

Pentru ce simptome ale sânilor trebuie consultat neaparat un specialist?

Pentru toate modificările de la nivelul sânilor, cauzele trebuie clarificate de un specialist.

Ce facilități sunt disponibile în Spitalul Privat Döbling pentru femei cu afecțiuni ale sânului, în scopul clarificării și a tratamentului?

Spitalul Privat Döbling dispune de cele mai moderne facilități de diagnosticare.

Mamografia cu tomosinteză (produce o serie de imagini secționate care permit o reprezentare tridimensională, 3D, a sânului) este evaluată independent de doi radiologi.

Ecografia mamară este efectuată ca metodă complementară. Imagistica prin rezonanță magnetică poate fi utilizată pentru a clarifica eventualele modificări neclare.


Contact

Contacteaza-ne acum!

Aveti intrebari? Doriti o a doua opinie medicala sau o programare?

Departamentul International PremiQaMed va sta la dispozitie pentru orice cerere medicala, organizatorica sau estimare financiara pentru investigatii si tratamente medicale.

Da, doresc sa imi fie afisat continut de la YouTube.
Modificare setari
Permiteti incarcarea YouTube o singura data

Please add 4 and 9.

Dorim sa atragem atentia asupra faptului ca din pacate comunicarea prin intermediul internetului presupune uneori lacune de  siguranta. Mesajele pot fi interceptate de alti utilizatori si citite de catre acestia. In cazul in care primim de la dumneavoastra un mesaj prin posta electronica ne consideram indreptatiti sa va raspundem pe aceeasi cale si sa ne folosim de datele dumneavoastra pentru aceasta.

(Spatiile cu * trebuie completate.)

Go back

Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort