Depistarea precoce a cancerului de sân prin tehnologia 3D

„Prin tomosinteză evaluăm imagini seriate și nu două radiografii pe sân, cum este cazul la mamografia convențională. Această tehnologie îmbunătățește cu până la 50 % acuratețea diagnosticului emis“, ne informează Univ. Docent Dr. Jantsch, directorul departamentului de radiologie din Spitalul Privat Goldenes Kreuz. “Mai concret spus, prin tehnologia 3D s-au depistat cu 30% mai multe tumori maligne și s-au înregistrat cu aproximativ 15% mai puține rezultate fals-pozitive sau fals-negative.”

Alte avantaje a tomosintezei cu soft-ul C-View (care este aplicată în Spitalul Privat Goldenes Kreuz la fiecare “mamografie”) sunt, pe lângă rata ridicată de depistare, o îmbunătățire a localizării diagnosticului, acompaniată de o expunere la radiații mai scăzută. Pentru majoritatea femeilor această procedură este mult mai agreabilă deoarece nu se exercită o presiune atât de ridicată pe sân.

Elastografia înlocuiește biopsia

Fiecărei investigații de tomosinteză succede o ecografie, efectuată de un medic specialist în radiologie din cadrul Centrului pentru Sănătatea Sânului. Pentru distingerea mai bună a masei tisulare poate fi efectuată și elastografia – o nouă tehnică de imagistică medicală folosită în diagnosticarea cu ultrasunete. În cadrul acestei investigații se exercită din exterior cu ecograful, deasupra masei tisulare difuze, o ușoară presiune pe piept. Soft-ul acestui aparat marchează apoi în diferite culori zonele moi și cele tari, acestea reflectând elasticitatea țesutului. Albastru închis reprezintă zonele de țesut tare care trebuie investigate mai amănunțit, deoarece un țesut tumoral este frecvent mai solid și mai ferm decât țesutul sănătos. Avantajul acestei noi metode de ecografie este evitarea biopsiilor inutile.

Singurul spital privat din Austria care oferă mamografia cu substanță de contrast

Mamografia cu substanță de contrast este o procedură imagistică folosită în cazul tumorilor benigne. Aceste tumori se dezvoltă în zona ductului și se manifestă prin secreții fluide din mamelon. Deoarece din aceste papiloame se poate dezvolta foarte rapid o tumoră, este foarte important să le depistăm într-un stadiu precoce. În aceste cazuri este utilizată mamografia cu substanță de contrast, care depistează vasele de sânge noi formate. În acest scop, sunt efectuate două înregistări a aceleași locații: o data cu și o data fără substanță de contrast. Astfel se pot determina modificări actuale și poate fi inițiată terapia potrivită. Spitalul Privat Goldenes Kreuz este – în momentul de față –singurul spital privat din Austria care oferă această procedură.

Centru Certificat pentru Sănătatea Sânilor

În Centrul pentru Sănătatea Sânilor din Spitalul Privat Goldenes Kreuz sunt examinate 9000 de femei pe an. Fiecare raport medical este evaluat de către doi medici radiologi. În cazul în care reiese prezența un carcinom, are loc - în cadrul unui Tumor Board - o consiliere interdisciplinară  asupra cazului fiecărei paciente. La acest consiliu, care are loc săptămânal, iau parte ginecologi, chirurgi, oncologi, radiologi, radio-oncologi, histologi și mulți alți medici specialiști, pentru a planifica interdisciplinar cea mai adecvată terapie pentru fiecare caz în parte.

„În cadrul screening-ului mamar am descoperit anul trecut, între octombrie 2016 și până în septembrie 2017, areale suspecte la 279 de femei. Au urmat investigații de RMN și biopsii pentru a clarifica diagnosticul“ ne împărtășește medicul radiolog Dr. Andreas Brezina, directorul Centrului pentru Sănătatea Sânului: “Anul acesta au fost îndepărtate chirurgical – până în momentul de față – 123 de tumori mamare.”


Da, doresc sa imi fie afisat continut de la YouTube.
Modificare setari
Permiteti incarcarea YouTube o singura data


Contact

PremiQaMed Cancer Center Vienna

E: cancer-center@premiqamed.at
M: +43 1 360 66 7500

Contacteaza-ne acum!

Aveti intrebari? Doriti o a doua opinie medicala sau o programare?

Departamentul International PremiQaMed va sta la dispozitie pentru orice cerere medicala, organizatorica sau estimare financiara pentru investigatii si tratamente medicale.

Campurile marcate cu * sunt obligatorii si trebuie completate.

Va rugam sa nu introduceti date medicale in spatiul pentru text, deoarece acest formular online nu este adecvat pentru transmiterea de date medicale.

What is the sum of 1 and 2?

Go back

Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort