Nașterea și sarcina în vremuri de Covid-19

Pandemia Covid 19 provoacă incertitudini și în rândul femeilor însărcinate. În mass-media sunt publicate o mulțime de informații contradictorii.

Prof. Dr. Christian Kainz, medic specialist în ginecologie și obstetrică și directorul medical al Spitalului Privat Döbling, răspunde la întrebări, care preocupă în special femeile însărcinate.

Cum se transmite virusul Covid-19?

Virusul se transmite de la persoană la persoană, prin contact apropiat. Picăturile secrețiilor respiratorii pe care o persoană infectată le elimină (când tușește, strănută, vorbește) pătrund în gura, nasul sau ochii celuilalt.

Totodată, poate fi transmis indirect, prin atingerea suprafețelor contaminate sau a mâinilor persoanelor infectate și apoi atingerea propriei guri, nas sau ochi.

Prezintă femeile însărcinate un risc crescut de infecție?

Nu, femeile însărcinate nu par să prezinte un risc crescut de a se infecta cu Covid-19. Cursul bolii prezintă, de asemenea, o evoluție blândă, la majoritatea femeilor însărcinate.

Sistemul imunitar se schimbă în timpul sarcinii, ceea ce poate fi nefavorabil în cazul infecțiilor. Acest lucru nu este însă, în mod evident, valid în cazul virusului Covid-19.

Care este riscul ca mama să infecteze copilul?

Studiile de caz au arătat că nu există nicio transmisie verticală - adică transmiterea de la mamă la copilul nenăscut. Infecția nou-născuților este extrem de rară și pare a fi, de obicei, neproblematică.

După naștere însă, există riscul de infecție din cauza apropierii fizice, risc ce trebuie combătut prin măsuri de igienă.

O infecție cu Corona-19 crește riscul unei nașteri premature?

Conform cunoștințelor actuale, riscul nașterii premature din cauza unei infecții cu Covid-19 nu este crescut.

Este benefic pentru mamele infectate cu Covid-19 să nască prin cezariană?

Dacă nu există o problemă medicală, poate avea loc o naștere normală. Dacă simptomele se agravează la o mamă infectată, poate fi indicată o cezariană. Modul de naștere trebuie discutat și decis împreună cu mama.

O mamă infectată trebuie să fie separată de copilul ei după naștere?

Dacă boala mamei este severă, este recomandabil să se separe copilul de mamă, pentru o perioadă de timp. Dacă cursul bolii este ușor, este suficient dacă sunt respectate măsurile de igienă.
Alăptarea și contactul piele pe piele cu mama sunt foarte importante pentru copil.

Ar trebui o mamă infectată să-și alăpteze copilul?

Studiile de caz actuale indică faptul că laptele matern nu este infectat. Cel mai mare risc în timpul alăptării îl reprezintă contactul fizic strâns, între mamă și copil.
Cu toate acestea, pe baza faptelor actuale, beneficiile alăptării depășesc clar riscul unei infecții.

Ce măsuri speciale de precauție sunt aplicate, în prezent, în maternitatea spitalului privat Döbling?

Toate femeile care nasc sunt testate pentru virusul Covid-19. În cazul spitalizărilor planificate, testul se efectuează înainte de înregistrare, în rest se efectuează imediat după înregistrare.

Măsurile de igienă sunt respectate cu strictețe. Pentru mamele și tații asimptomatici, vă recomandăm să purtați o mască protectoare pentru nas, care este purtată și de personalul spitalului nostru.

Acest video vă prezintă mai multe informații despre serviciile medicale pentru sănătatea femeii, oferite în Spitalul Privat Döbling.


Da, doresc sa imi fie afisat continut de la YouTube.
Modificare setari
Permiteti incarcarea YouTube o singura data


Contacteaza-ne acum!

Aveti intrebari? Doriti o a doua opinie medicala sau o programare?

Departamentul International PremiQaMed va sta la dispozitie pentru orice cerere medicala, organizatorica sau estimare financiara pentru investigatii si tratamente medicale.

Campurile marcate cu * sunt obligatorii si trebuie completate.

Va rugam sa nu introduceti date medicale in spatiul pentru text, deoarece acest formular online nu este adecvat pentru transmiterea de date medicale.

What is the sum of 1 and 7?

Go back

Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort