Tratamentul modern al cancerului de sân

În ultimii ani, s-au consacrat metode noi în tratamentul cancerului mamar. În plus față de obiectivul central - siguranța oncologică - conservarea sânului și reducerea efectelor secundare sunt de o importanță centrală în ziua de astăzi.

Tratamentul nu mai este aplicat sub forma unei terapii standard pentru toți pacienții, ci în toate deciziile privind pașii de diagnosticare și terapie, este acordată o atenție deosebită factorilor individuali ai pacientei precum și a tumorii.

Diagnosticarea

În cadrul procesului de diagnosticare, adiacent mamografiei și tomosintezei (mamografie 3-D), s-a consacrat mai ales tomografia cu rezonanță magnetică. Prin administrarea unei substanțe de contrast, se poate distinge prezența unei modificări maligne.

Terapia neoadjuvantă

În cazul tumorilor de dimensiuni mari, înainte de operație este adesea administrată o terapie medicamentoasă, pentru a reduce dimensiunea tumorii cu scopul unui rezultat chirurgical mai bun.

Tehnica ganglionului santinela

Până în prezent, în cadrul operației de cancer mamar au fost îndepărtați, de asemenea, ganglionii limfatici axilari din motive de siguranță. Această îndepărtare a ganglionilor axilari cauzează efecte secundare neplăcute, cum ar fi limfedemul.

Cu ajutorul biospiei ganglionului santinela se poate, în multe cazuri, clarifica starea ganglionilor axilari și astfel se pot păstra cei neafectați.

Ganglionul santinela este primul ganglion din drenajul limfatic al unui carcinom mamar, respectiv al sânului. Dacă ganglionul santinela nu prezintă tumori, ceilalți ganglioni limfatici axilari sunt, de asemenea, fără celule tumorale. Dacă sunt prezente celule tumorale, atunci pot fi afectați și ceilalți ganglioni limfatici.

Ganglionul santinela poate fi vizualizat și îndepărtat în cadrul intervenției chirurgicale prin injectarea unei culori albastre sau printr-un trasor radioactiv, plasat în zona tumorii. În timpul operației, se îngheață proba de țesut pentru a determina dacă sunt sau nu prezente celule tumorale în ganglionul santinela. În cazul în care acesta este fără tumori, nu mai este necesară extirparea altor ganglioni limfatici.

Reconstrucția sânului

În cazul în care o intervenție chirurgicală de conservare a sânului nu este posibilă, datorită dimensiunii și consistenței tumorii, poate fi efectuată, în cadrul aceleiași operații, reconstrucția sânului de către un chirurg plastic cu experiență în domeniu.

Terapie

Pentru determinarea terapiei potrivite, biomarkerii furnizează informații concludente despre consistența și agresivitatea tumorii.

Există mai multe investigații disponibile, care oferă informații importante pentru identificarea riscului de metastază, predicția beneficiului tratamentului de chimioterapie precum și a riscului de recidivă.

În orice caz, tratamentul modern al carcinomului mamar necesită o cooperare interdisciplinară strânsă între medicii specialiști, precum și planificarea individualizată a tratamentului.


Contact

PremiQaMed Cancer Center Vienna

E: cancer-center@premiqamed.at

Contacteaza-ne acum!

Aveti intrebari? Doriti o a doua opinie medicala sau o programare?

Departamentul International PremiQaMed va sta la dispozitie pentru orice cerere medicala, organizatorica sau estimare financiara pentru investigatii si tratamente medicale.

Campurile marcate cu * sunt obligatorii si trebuie completate.

Va rugam sa nu introduceti date medicale in spatiul pentru text, deoarece acest formular online nu este adecvat pentru transmiterea de date medicale.

What is the sum of 6 and 8?

Go back

Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort