Bolile oftalmologice frecvente odată cu înaintarea în vârstă - simptome și tratament

Ochiul este cel mai important organ senzorial al nostru - furnizează 80% din informațiile despre mediul înconjurător. Putem distinge 150 de nuanțe diferite de culoare.

Mușchiul ochiului este cel mai rapid mușchi, care poate închide ochiul într-o clipă dacă există un pericol. Odată cu vârsta, elasticitatea cristalinului scade, scade acumularea, adică capacitatea cristalinului de a se adapta de la o distanță îndepărtată la o distanță apropiată și invers.

Cele mai frecvente boli oftalomologice care apar odată cu înaintarea în vârstă sunt:

Cataracta

Cataracta este o opacifiere a cristalinului cauzată de produse metabolice, adică proteine depozitate. Cel mai adesea cataracta apare începând cu vârsta de aproximativ 65 de ani, cataracta poate fi însă și congenitală. Simptomele includ: vedere încețoșată, vedere dublă percepută la un ochi.

Examinarea se face de către oftalmolog când pupila este dilatată, astfel cataracta este mai viyibilă, în spatele irisului. Doar atunci când gradul de cataractă este mic, aceasta poate fi compensată cu ochelari. În cele mai multe cazuri, este indicată intervenția chirurgicală, adică cristalinul tulbure este înlocuiă cu o lentilă artificială - în prezent, aceasta este cea mai frecventă operație aplicată în general în domeniul medical.

Deși nu totul poate fi corectat prin intervenție chirurgicală, un grad ridicat de ametropie poate fi de obicei redus foarte mult prin intermediul intervenției chirurgicale. Operația se efectuează de obicei sub anestezie locală. La pacienții foarte tineri sau la pacienții care nu doresc să fie operați în timp ce sunt conștienți, este posibilă o anestezie de scurtă durată.

Glaucomul

Glaucomul este a doua cea mai frecventă cauză de orbire, caz în care presiunea din ochi este crescută, ceea ce duce la afectarea nervului optic. Cu toate acestea, nervul optic poate fi afectat și din alte motive (de exemplu, fluxul sanguin). Nu există o deteriorare a vederii, ci o deteriorare treptată a nervului optic, care este ireparabilă. Dacă acest lucru duce la o pierdere a câmpului vizual, atunci boala este deja foarte avansată. De aceea, controalele preventive regulate cu măsurarea presiunii oculare și examinarea nervului optic sunt esențiale. De asemenea, trebuie monitorizate fluctuațiile tensiunii arteriale - tensiunea arterială foarte scăzută pe timp de noapte este problematică, deoarece duce la reducerea fluxului sanguin.

În primul rând, se recomandă terapia cu picături pentru a scădea presiunea oculară, dar este posibil și un tratament cu laser pentru a opri progresia.

Începând cu vârsta de 40 de ani se recomandă anual măsurarea presiunii oculare. Antecedentele familiale sunt foarte relevante; medicamentele administrate joacă, de asemenea, un rol important - de exemplu, administrarea de cortizon crește presiunea oculară.

Degenerescența maculară

Degenerescența maculară apare de obicei la vârste înaintate. Se face o distincție între 2 forme: degenerescența maculară uscată: cauzată de depunerea de produse metabolice în zona retinei centrale (= macula) - această formă apare mult mai frecvent, dar este mai puțin tratabilă în mod specific (substituție vitaminică, luteină, zinc, zeaxantină, omega3). Boala este de obicei însoțită de creșterea tensiunii arteriale, fumătorii prezintă un risc semnificativ crescut.

Degenerescența maculară umedă: apare atunci când vasele patologice din coroidă ase infiltrează în retină. Astfel se formează o degradare a țesuturilor - pacienții văd mai rău, mai distorsionat sau o pată întunecată în câmpul vizual central (constant).

Această formă este tratată cu injecții oculare, de agenți care inhibă un factor de creștere vasculară.  Deoarece efectul este temporar, sunt necesare mai multe serii de injecții.

Împreună cu un număr mare de oftalmologi specializați, spitalele grupului PremiQaMed oferă examinări preventive și acoperă o gamă largă de intervenții chirurgicale oftalmologice.

Cele mai frecvente servicii pe care le oferim în spitalele privat PremiQaMed includ:

  • Operația de cataractă
  • Corectarea defectelor vizuale severe (miopie, hipermetropie, astigmatism)
  • Operația de glaucom
  • Transplant de cornee
  • Chirurgia retinei
  • Operația mușchilor oculari (strabism)
  • Chirurgia plastică a pleoapelor (pleoape căzute, pungi sub ochi/edem infraorbital)

Contacteaza-ne acum!

Aveti intrebari? Doriti o a doua opinie medicala sau o programare?

Reprezentantii PremiQaMed va stau la dispozitie pentru orice cerere medicala, organizatorica sau estimare financiara pentru investigatii si tratamente medicale.

Campurile marcate cu * sunt obligatorii si trebuie completate.

Va rugam sa nu introduceti date medicale in spatiul pentru text, deoarece acest formular online nu este adecvat pentru transmiterea de date medicale.

What is the sum of 1 and 4?

Go back

Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort