Tratamentul afecţiunilor oncologice în spitalele private din Viena

Pentru mulţi pacienţi diagnosticul de afecţiune oncologică sună, şi în prezent, ca o sentinţă cumplită. Cauza acestor prejudecăţi este explicabilă, pentru că în trecut nu erau posibilităţile de diagnosticare şi terapie de care dispunem în prezent.

Acum putem afirma cu convingere faptul că afecţiunile oncologice sunt tratabile în cazul diagnosticării lor corecte, timpurii şi a administrării tratamentului necesar. Spitalele austriece dispun de cele mai noi echipamente şi tehnologii, care permit stabilirea concisă şi la timp a diagnosticului corect şi elaborarea unui plan adecvat de tratament (conservator şi/sau chirurgical).

Diagnosticarea afecțiunilor oncologice

Specialiştii spitalelor private din grupul PremiQaMed se ocupă cu diagnosticarea şi tratarea afecţiunilor oncologice. Calitatea şi standardele medicale ridicate, precum şi experienţa îndelungată şi tehnologiile avansate, permit atingerea unor rezultate superioare în tratamentul multor afecţiuni grave şi periculoase pentru viaţă.

Este cert faptul că pentru descoperirea afecţiunilor în stadii incipiente este necesară o diagnosticare de calitate, care reprezintă, de regulă, primul şi cel mai important pas pe calea vindecării. Categoria diagnosticării afecţiunilor oncologice include: analiza de sânge (markeri oncologici), analiza sputei, analize radiologice (RMN, CT) și biopsia.

Spitalele private Confraternität şi Döbling dispun de cele mai moderne echipamente de diagnosticare, precum şi de programe de diagnosticare special concepute, așa numitele servicii de Check-Up. Specialiştii – oncologi şi chirurgi - întocmesc planurile de tratament personalizate pe fiecare pacient în parte și vă oferă posibilitatea de a primi o a doua opinie medicală pe baza investigațiilor deja efectuate și a biopsiei.

Specializări oncologice

În spitalele private Confraternität şi Döbling se tratează o paletă vastă de afecţiuni oncologice:

Afecţiuni hemato-oncologice - Hematologia reprezintă ştiinţa bolilor de sânge şi a organelor hematopoietice. Acest domeniu ştiinţific se ocupă cu variatele tulburări ale sistemului sanguin, ca, de exemplu, modificările canceroase. Directorul medical din cadrul spitalului privat Confraternität, profesorul universitar Univ.-Prof. Dr. Johannes Drach este specializat în afecţiunile oncologice sanguine.

Afecţiunile oncologice ale organelor cavităţii abdominale – cancerul de colon, de sigmoid, de stomac, de pancreas etc. În Spitalul Privat Döbling chimioterapia se prescrie de către medici profesori universitar , specializați în afecţiunile oncologice.

Oncologie ginecologică - cancerul de col uterin, cancer ovarian, cancerul de sân etc. Spitalul Privat Döbling și Spitalul Privat Goldenes Kreuz sunt renumite pentru diagnosticarea precoce a tumorilor ginecologice, pentru evaluarea corectă a  stadiului afecțiunii, pentru inițierea promptă  a tratamentului personalizat adecvat și pentru abordarea interdisciplinară.  În cazul în care o intervenție chirurgicală se dovedește a fi necesară, are loc o evaluare pre-operatorie eficientă, definită de investigații radiologice amănunțite, examinare colposcopică și patologică. În momentul în care situația actuală de sănătate este concret stabilită, medicul curant dezvoltă, împreună cu o echipă interdisciplinară de medici de specialitate - oncologi, radiologi, patologi, terapia personalizată. Directorul medical al Spitalului Privat Döbling, profesorul universitar Prim. Univ.-Prof. Dr. Christian Kainz este specializat în afecțiunile ginecologice. 
 
Oncologie urologică - tumorile aparatului urogenital, tumori renale si ureterale, tumori vezicale, tumorile prostatei etc.
 
Alte afecțiuni oncologice:
 

• cancerul tiroidian
• cancerul mamar, ovarian şi uterin
• cancerul de prostată
• cancerul renal şi al vezicii urinare
• cancerul pulmonar
• cancerul larigian
• alte afecţiuni oncologice.

Tratamentul afecţiunilor oncologice se realizează în câteva etape – diagnosticare, dacă este necesar se intervine chirurgical, după care se elaborează un plan individual de chimioterapie şi tratament radiologic (tratamentul radiologic se realizează în colaborare cu alte spitale din Viena). Programul de tratament este întotdeauna personalizat, pe fiecare pacient în parte, şi implică participarea unei echipe de specialişti calificaţi.


Go back

Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort