Medicina personalizată în oncologie

Tipurile de cancer sunt la fel de diferite ca și persoanele afectate de această boală.

Metodele moderne de diagnosticare permit identificarea acestor caracteristici individuale pentru a determina cea mai eficientă și mai puțin agresivă terapie oncologică pentru fiecare pacient în parte. În cadrul procesului de diagnosticare molecular-genetică sunt examinate sute de gene care sunt implicate, conform celor mai recente descoperiri științifice, în dezvoltarea tumorilor.

Multor pacienți li se oferă astfel șansa de a primi un tratament mai eficient și cu mai puține efecte secundare, în comparație cu chimioterapia clasică. În multe cazuri pot fi utilizate medicamente oncologice - noi și foarte eficiente - cu o mult mai mare precizie datorată acestei diagnosticări molecular-genetice.

 

Spitalul Privat Confraternität oferă aceste analize în colaborare cu laboratoarele de specialitate. Pentru desfășurarea acestor analize genetice sunt necesare rapoartele medicale actuale și o biospie; acestea pot trimise fie direct către spitalul Confraternität sau efectuate în cadrul spitalului. După 2-3 săptămâni medicul oncolog primește, ca urmare a investigației ADN-ului, un profil detaliat al tumorii, pe baza căruia se poate dezvolta un plan individualizat de tratament.

Studiile științifice internaționale, desfășurate pe o scară largă, demonstrează succesul terapiilor personalizate în medicina oncologică. Testul ADN este aplicabil pe o scară foarte largă, atât în diagnosticarea inițială, pentru a doua opinie medicală cât și pentru terapia recidivelor.

Departamentul de oncologie din Spitalul Privat Confraternität este condus de către Prof. Dr. Johannes Drach, un medic oncolog de renume internațional. Decizia medicală se stabilește, în funcție de tabloul clinic, de un consiliu de experți.

Consilierea profesională precum și acompanierea personală pe parcursul întregului tratament este asigurată de către medicul curant, care stă la dispoziția pacientului de la diagnosticare și până la finalizarea tratamentului.


Contact

PremiQaMed Cancer Center Vienna

E: cancer-center@premiqamed.at
M: +43 1 360 66 7500

Go back

Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort