Specialitati medicale

Pacienții nu mai au nevoie de șorț de protecție pentru examinările cu raze X

Tehnologiile moderne și noile descoperiri cu privire la riscul de radiații pentru organe fac posibile investigațiile cu raze X, fără purtarea unui echipament de protecție, precum șorțul de plumb.

Citeste mai departe …

Articulația artificială personalizată a genunchiului după metoda „Visionaire” – precizie și durabilitate

Gonartroza este un semn de uzură a cartilajului din articulația genunchiului, adică cartilajul care acoperă suprafețele articulare devine mai subțire în timp.  Cu metoda Visionaire, putem oferi pacienților operații personalizate cu rezultate excelente.

Citeste mai departe …

Terapia durerii țintită sub ghidaj CT în Ambulatoriul Döbling

Avantajul acestor tratamente minim invazive pentru durere este că pot fi efectuate fără anestezie generală, medicația adecvată poate fi aplicată cu precizie milimetrică acolo unde apare durerea și costurile sunt mult mai mici în comparație cu „procedurile majore” din sala de operație.

Citeste mai departe …

Medicina personalizată - proceduri și avantaje

Medicina personalizata oferă mai multe informații individuale, despre riscuri potențiale si prognosticul pentru diferite boli. Tratamentele medicale sunt adaptate pacientului în așa fel încât datele biologice individuale ale acestuia să fie colectate și luate în considerare în toate etapele terapiei.

Citeste mai departe …

Tratamentul inovator al osteocondritei disecante - degradarea țesutului osos sub cartilajul articular

Osteocondrita disecantă provoacă necroză osoasă sub cartilaj, adică osul aferent moare. În evoluția ulterioară a acestei boli, țesutul cartilaginos de deasupra este, de asemenea, distrus, deoarece cartilajul nu mai este hrănit de către osul subiacent.

Citeste mai departe …

Hallux rigidus: Tratamentul in Centrul de Chirurgie a Piciorului din Viena

Hallux rigidus este a doua cea mai frecventă deformare a degetului mare, după hallux valgus. Este o degenerare articulară (artroză) a degetului mare de la picior, care cauzează restricții dureroase de mișcare.

Citeste mai departe …

Home Office – munca de la domiciliu fără dureri

Din cauza pandemiei, home office - munca la domiciliu a devenit o parte din realitatea noastră.

În timp ce reglementările privind ergonomia la locul de muncă se aplică în cazul birourilor oficiale, de multe ori aceste condiții nu sunt îndeplinite atunci când se lucrează între proprii patru pereți.

Citeste mai departe …

Ce trebuie să știți despre osteoporoză

Osteoporoza este larg răspândită și cauzează pierderea masei osoase și a țesutului osos. Există anumiți factori de risc pentru dezvoltarea osteoporozei, iar aceasta poate fi prevenită și ținută sub control. Este important să se identifice și să se trateze osteoporoza cât mai devreme posibil, astfel încât fracturile să poată fi prevenite.

Citeste mai departe …

Metoda AutoCart™ - regenerarea leziunilor de cartilaj, cu propriul țesut

În Centrul pentru Refacerea Cartilajelor, Ortobiologie și Conservarea Articulațiilor din Spitalul Privat Döbling, directorul centrului Prof. Dr. Stefan Marlovits pune în aplicare o nouă metodă inovativă de tratament a leziunilor de cartilaj, chiar și într-o stare avansată. Metoda AutoCart™ tratează leziunile de cartilaj, cu propriul țesut și într-o singură operație. Prof. Dr. Stefan Marlovits prezintă toate detaliile în următorul interviu.

Citeste mai departe …

Artroscopia de șold înlocuiește operațiile invazive

Calea neagresivă, prin trei portaluri, către articulația funcțională

Artroscopia articulației genunchiului se numără astăzi printre intervențiile cele mai frecvente efectuate în mod obișnuit în domeniul ortopediei. Această tehnică minim-invazivă se utilizează acum într-o tot mai mare măsură și pentru articulația coxofemurală - articulația șoldului - putând duce în multe cazuri la evitarea unor operații de amploare.

Citeste mai departe …

Traumatologia sportivă în Austria - tratamentul accidentelor sportive

Accidentele sportive sunt tratate în Spitalul Privat Döbling prin cele mai moderne și inovative metode de tratament, de către experți cu o experiență vastă în tratarea accidentelor sportive. Principalul scop este menținerea articulațiilor, recuperarea rapidă și revenirea la stilul de viață activ, indiferent dacă afecțiunea este la nivelul umărului, a șoldului, genunchiului sau leziuni ale cartilajului.

Citeste mai departe …

Reumatismul: o durere cu multe fețe

Potrivit Ligii Europene împotriva Reumatismului un sfert din populația din Europa suferă de o boală reumatică. Între timp, aceste boli reumatice apar tot mai frecvent și la populația tânără.

Descrierea diferitele boli reumatice, ce tratamente există și care este aboradarea terapuetică aflați în următorul articol.

Citeste mai departe …

Medicina personalizată - Interviu cu medicul specialist Prim. Univ.-Prof. Dr. Christian Kainz

Medicina personalizata înseamnă prescrierea terapiei potrivite, pacientului potrivit, în doza potrivită și la momentul potrivit. Aceasta este o condiție esențială pentru un tratament eficient, cu cât mai puține efecte secundare.

Citeste mai departe …

Fractura încheieturii mâinii și a osului metacarpian

Fracturile osului metacarpian și a încheieturii mâinii se numără printre cele mai frecvente leziuni ale mâinilor. Tratate și diagnosticate necorespunzător acestea pot limita permanent mobilitatea mâinii și pot cauza dezvoltarea unei artroze timpurii.

Doamna doctor specialistă în chirurgia mâinii OÄ Dr. Andrea Schweitzer-Ehrenreich, activă în Spitalul Privat Döbling, ne prezintă informațiile esențiale cu privire la tratamentul chirurgical al fracturilor osului metacarpian și a încheieturii mâinii, inițial vindecate necorespunzător.

Citeste mai departe …

Chifoplastia minim invaziva pentru fracturile vertebrale

Chifoplastia este o tehnică chirurgicală minim invazivă, pentru tratamentul eficient al vertebrelor poroase și fracturate, care permite o recuperare postoperatorie rapidă.
 
Medicul specialist cu o vastă experiență în domeniu Univ.-Prof. Dr. Josef Georg Grohs aplică de mulți ani cu succes această tehnică chirurgicală în Spitalul Privat Döbling.
Citeste mai departe …
Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort