Hallux rigidus: Tratamentul in Centrul de Chirurgie a Piciorului

Hallux rigidus este a doua cea mai frecventă deformare a degetului mare, după hallux valgus.

Este o degenerare articulară (artroză) a degetului mare de la picior cauzează restricții dureroase de mișcare.

Când este necesară o evaluare medicală?

Hallux rigidus provoacă durere la flexarea degetelor piciorului, iar capacitatea de a susține greutatea este grav limitată. Pe degetul mare se formează adesea o umflătură, ceea ce cauzează ca degetul să poate fi mișcat numai într-o măsură limitată.

Dacă vă confruntați cu următoarele afecțiuni, specialiștii noștri cu experiență vă stau la dispoziție:

  • Durere la nivelul articulației metatarsofalangiene a degetului mare și în timpul flexării
  • Puncte de presiune dureroase, sensibilitate la presiune
  • Restricții de mișcare și de supunere la efort
  • Mers modificat (mers lent)

Cum se dezvoltă hallux rigidus?

Cauzele pentru dezvoltarea unui hallux rigidus rămân inexplicabile în multe cazuri.

Leziunile anterioare (sportive), o malpoziție a articulației metatarsofalangiene a degetului mare (hallux valgus), precum și o solicitare incorectă sau excesivă sunt adesea asociate cu această boală.

Predispozițiile genetice sau bolile metabolice, cum ar fi guta sau diabetul, pot cauza, de asemenea, apariția unui hallux rigidus.

Diagnosticarea și opțiunile de tratament pentru hallux rigidus

Chirurgii ortopezi din Spitalul Privat Confraternität sunt specialiști în tratamentul modificărilor la nivelul antepiciorului. Pentru a clarifica simptomele dumneavoastră, se examinează îndeaproape mersul, precum și mobilitatea articulației metatarsofalangiene a degetului mare și durerile aferente.

Terapia depinde de gravitatea bolii și este adaptată individual la nevoile dumneavoastră.

În cazul în care hallux rigidus este diagnosticat într-un stadiu incipient, specialiștii noștri oferă diverse terapii conservatoare. În cazul în care acestea nu obțin efectul dorit, tratamentul poate fi efectuat și pe cale chirurgicală.

Sunt oferite următoarele opțiuni de tratament:

  • Terapie conservatoare: Consiliere privind încălțămintea și înlocuirea încălțămintei, tălpici ortopedici, tratament medicamentos.
  • Fizioterapie
  • Chirurgie

Metoda chirurgicală pentru Hallux rigidus

Hallux rigidus este, de asemenea, tratat chirurgical de către experții noștri în chirurgia piciorului. În funcție de gravitatea bolii, se folosesc diferite tehnici chirurgicale de ultimă generație.

În cazul unui hallux rigidus ușor sau avansat, piciorul poate fi solicitat din nou încă din ziua operației blânde.

În cazul în care artroza este deja foarte avansată, metoda de tratament este o rigidizare a articulației metatarsofalangiene a degetului mare (artrodeză). Prin fixarea articulației într-o poziție optimă pentru pacient, cei afectați se pot mișca din nou fără dureri, după perioada de vindecare și fizioterapie.

În urma unei consultații detaliate și a unei diagnosticări cuprinzătoare, se selectează o strategie de tratament și o tehnică chirurgicală adaptate individual.

Echipa Centrului de Chirurgie a Piciorului din Spitalul Privat Confraternität

Tratamentele chirurgicale pentru hallux rigidus sunt efectuate în Spitalul Privat Confraternität.

Spitalul dispune de o infrastructură modernă și de o atmosferă plăcută pentru spitalizarea dumneavoastră. Pentru a vă ajuta să vă întoarceți la rutina zilnică obișnuită și sportivă, cât mai repede posibil după operație, vă oferim fizioterapie pentru îngrijirea postoperativă.

Contact

Spitalul Privat Confraternität

 

Contacteaza-ne acum!

Aveti intrebari? Doriti o a doua opinie medicala sau o programare?

Departamentul International PremiQaMed va sta la dispozitie pentru orice cerere medicala, organizatorica sau estimare financiara pentru investigatii si tratamente medicale.

What is the sum of 9 and 8?

(Spatiile cu * trebuie completate.)

Dorim sa atragem atentia asupra faptului ca din pacate comunicarea prin intermediul internetului presupune uneori lacune de siguranta. Mesajele pot fi interceptate de alti utilizatori si citite de catre acestia. In cazul in care primim de la dumneavoastra un mesaj prin posta electronica ne consideram indreptatiti sa va raspundem pe aceeasi cale si sa ne folosim de datele dumneavoastra pentru aceasta.

Go back

Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort