Coronavirus: masurile noastre de protectie

Specialitati medicale

Home Office – munca de la domiciliu fără dureri

Din cauza pandemiei, home office - munca la domiciliu a devenit o parte din realitatea noastră.

În timp ce reglementările privind ergonomia la locul de muncă se aplică în cazul birourilor oficiale, de multe ori aceste condiții nu sunt îndeplinite atunci când se lucrează între proprii patru pereți.

Citeste mai departe …

Tulburările de somn și posibilitățile de tratament în Austria

Somnul bun și odinhitor este un element cheie al sănătății fizice și mentale. În timpul somnului, organismul se regenerează, sistemul imunitar capătă o nouă forță, creierul procesează ceea ce a fost experimentat, învață și se eliberează de balast informațional inutil. Î

În lumea occidentală până la 30% dintre oameni suferă de tulburări de somn, care includ, de asemenea, sforăitul și tulburări de respirație în timpul somnului (apnee în somn).

Citeste mai departe …

Prevenirea și depistarea precoce a cancerului

Dezvoltarea cancerului nu poate fi întotdeauna prevenită printr-un stil de viață sănătos. Unele tipuri de cancer însă, pot fi detectate precoce și tratate cu succes în stadiile incipiente. Prin urmare, controalele regulate de screening sunt esențiale pentru prevenirea și depistarea precoce a diferitelor forme de cancer.

Citeste mai departe …

Nervul vag - un punct de control important pentru bunăstarea noastră

Nervul vag (în latină „nerv rătăcitor”) nu este responsabil doar pentru aprovizionarea zonei capului și ceilalți nervi cranieni, ci aprovizionează aproape toate organele corpului „parasimpatic”. Este cel mai lung nerv cranian, cel mai mare nerv al sistemului nervos parasimpatic și influențează relaxarea, ritmul cardiac, respirația, digestia, constituirea rezervelor de energie și regenerarea organismului.

Citeste mai departe …

Ce trebuie să știți despre osteoporoză

Osteoporoza este larg răspândită și cauzează pierderea masei osoase și a țesutului osos. Există anumiți factori de risc pentru dezvoltarea osteoporozei, iar aceasta poate fi prevenită și ținută sub control. Este important să se identifice și să se trateze osteoporoza cât mai devreme posibil, astfel încât fracturile să poată fi prevenite.

Citeste mai departe …

Cum îți afectează zahărul corpul? Ieși din capcana zahărului!

Zahărul nu este dăunător în sine și este o sursă foarte eficientă de energie, însă prea mult zahăr dăunează sănătății. Aflați mai multe despre ce alimente trebuie evitate sau înlocuite și recomandările aferente.

Citeste mai departe …

Sănătatea bărbaților – un aspect care îi privește pe toți bărbații

În ziua de astazi, bărbații acordă o importanță mai mare sănătății, fac mai mult sport și acordă atenție nutriției alese. Cu toate acestea, statistic vorbind, bărbații duc un stil de viață mai nesănătos în comparație cu femeile.

Astfel Spitalul Privat Confraternität acordă o importanță majoră diagnosticării și tratamentului bolilor care afectează în special bărbații.

Citeste mai departe …

Vitamina D - rolul în organism și importanța pentru sănătate

Vitamina D este foarte importantă pentru organism și pentru sistemul imunitar, ea influențează atât metabolismul osos (osteoporoza), forța musculară cât și sistemul imunitar.

De ce avem nevoie de vitamina D, ce să facem în cazul unui deficit, cum se manifestă un deficit la copii și care sunt sursele naturala de vitamina D, aflați în următorul articol.

Citeste mai departe …

Sănătatea colonului - investigații medicale preventive și de diagnosticare precoce

Colonoscopia este cea mai importantă investigație preventivă pentru cancerul de colon și pentru diagnosticarea diferitelor boli intestinale. Cancerul de colon este al treilea cel mai frecvent cancer, atât la femei, cât și la bărbați.

În spitalele private PremiQaMed se efectuează așa-numita colonoscopie blândă. Mai multe informații despre cum decurge colonoscopia și când este recomandată, aflați în următorul articol.

Citeste mai departe …

Cum vă puteți influența pozitiv nivelul colesterolului

Colesterolul crescut este unul dintre cei mai importanți factori de risc pentru bolile cardiovasculare. Deoarece o dietă dezechilibrată sau greșită și lipsa exercițiilor fizice sunt cele mai comune cauze, o schimbare a stilului de viață poate contribui la o îmbunătățire.

Univ.-Prof. Dr Johannes Drach, medic specialist în medicină internă și director medical al Spitalului Privat Confraternität, dezvăluie cum vă puteți influența pozitiv nivelul colesterolului și când trebuie să se intervină medicamentos.

Citeste mai departe …

Medicina personalizată - Interviu cu medicul specialist Prim. Univ.-Prof. Dr. Christian Kainz

Medicina personalizata înseamnă prescrierea terapiei potrivite, pacientului potrivit, în doza potrivită și la momentul potrivit. Aceasta este o condiție esențială pentru un tratament eficient, cu cât mai puține efecte secundare.

Citeste mai departe …

Un intestin sănătos – o viață sănătoasă: sfaturi preventive

Cancerul de colon este una dintre cele mai frecvente forme de cancer din Austria și se află pe locul 4 în România ca incidență și mortalitate. Detectarea precoce este esențială pentru vindecare, deoarece cancerul de colon se dezvoltă de obicei lent, prin etape preliminare benigne și pe o perioadă mai lungă de timp.

Colonoscopia este cea mai importantă investigație pentru depistarea precoce a cancerului de colon și acum poate fi efectuată complet nedureros, rapid și ușor.

Totodată vă oferim sfaturi de prevenție, pentru sănătatea intestinului nostru.

Citeste mai departe …

Riscurile colesterolului mărit

Concentrațiile crescute de LDL și trigliceride din sânge, reprezintă un risc ridicat de boli cardiovasculare.

Prim. Dr. Harald Leiss, directorul Departamentului de Medicină Internă din Spitalul Privat Goldenes Kreuz, oferă câteva sfaturi despre modul în care puteți influența pozitiv nivelul de colesterol și explică când este necesar un tratament medicamentos.

Citeste mai departe …

Testarea genetică - indicații și procedura

Dacă o persoană se îmbolnăvește sau rămâne sănătoasă depinde în mare măsură de stilul său de viață. Dar și genele joacă un rol cheie în acest sens. În cazul unei suspiciuni concrete, de exemplu, dacă anumite tipuri de cancer sau tulburări metabolice au apărut des în familie, atunci o analiză genetică poate fi foarte utilă.

În Spitalul Privat Döbling, testele genetice sunt oferite la cel mai înalt nivel medical. Procedând astfel, se efectuează în mod deliberat doar examinările care au sens pentru persoana în cauză, adică cazurile în care există într-adevăr un risc concret.

Citeste mai departe …

Cum să îmbătrânim sănătos și să ne menținem în formă

Menținerea unui stil de viață sănătos și investigațiile medicale preventive sunt cu atât mai importante, cu cât înaintăm în vârstă - majoritatea afecțiunilor oncologice apar la pacienții cu vârsta peste 60 de ani.

Prim. Univ.-Prof. Dr. Christian Kainz - directorul medical al Spitalului Privat Döbling ne prezintă informații importante cu privire la menținerea sănătății la bătrânețe.

Citeste mai departe …
Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort